domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Brač - aktivne počitnice
Neskončne sprehajalne možnosti, izleti po prekrasnem otoku, tudi na Vidovo goro, najvišji vrh otoka in na znamenito plažo Zlatni rat
Privlačen hotel v čudovitem mediteranskem parku z bazenom, peščena plaža z veliko sence le 100 metrov stran. Turistično naselje se nahaja v čudovitem mediteranskem parku z nasadi cvetlic le nekaj minut hoje do Supetarja. V sobah je klimatska naprava, SAT TV in sušilec las. Hotel ima bar na plaži, zunanji bazen z brezplačnimi ležalniki in senčniki (na plaži so za doplačilo), teraso s ponudbo pijač, wellness center s ponudbo različnim tretmajev, savno in jacuzzi. Zajtrki in večerje so samopostrežni.
od 28.avg.2021
do 04.sep.2021
Cena
609 (najmanj 40 potnikov),
649 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Split-Brač-Supetar
Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Novega mesta in Zagreba v Split. Vkrcanje na trajekt in plovba na Brač, največji otok Srednje Dalmacije in tretji največji med jadranskimi otoki. Pristali bomo v Supetarju. Še vožnja do našega hotela. Nastanitev. Spoznavanje okolice. Večerja in nočitev.
2. dan: Supetar, kopanje
Zajtrk. Dopoldne se bomo sprehodili po Supetarju, nekoč starem pristanišču, danes pa pomembnem letovišču. Ogledali si bomo župnijsko cerkev iz 18. stol., ki so jo zgradili na temeljih starokrščanske bazilike. Obiskali bomo tudi pokopališče, kjer so številni lepi umetniški nagrobniki, najlepši pa je mavzolej družine Petrinović. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
3. dan: Pučišća-Vidova gora
Zajtrk. Vožnja v Pučišća, kulturno središče otoka. V tem slikovitem mestecu na severnem delu otoka je vse iz kamna, saj se ponaša s kamnoseško tradicijo. V bližini so veliki kamnolomi, kjer lomijo izredno kakovosten braški kamen – iz tega kamna je zgrajena tudi Dioklecijanova palača v Splitu. Obiskali bomo kamnoseško šolo ter župnijsko cerkev sv. Hieronima, ki skriva pomembna umetniška dela. Nadaljevanje poti na Vidovo goro (780 m), ki je najvišji vrh otoka in hkrati tudi najvišji vrh vseh jadranskih otokov. Na vrhu stoji 12 metrov visok križ iz belega braškega kamna. Od tod se nam bo odprl prekrasen razgled na celoten otok, na dlani pred seboj bomo imeli Zlatni rat – znamenito peščeno plažo na Bolu ter okoliške otoke. Nato spust v dolino in vrnitev v hotel. Prosto za počitek, kopanje,
sprehode … Večerja in nočitev.
4. dan: izlet v notranjost, kopanje
Zajtrk. Vožnja v notranjost otoka. Najprej se bomo ustavili v Škripu, dobro ohranjeni srednjeveški vasici z monumentalnim obzidjem in stolpi. Ogled Braškega muzeja, ki pripoveduje o življenju na otoku, ter Muzeja olivnega olja - pokušnja lokalnih dobrot. Nadaljevanje poti na Vidovo goro (780 m), ki je najvišji vrh otoka in hkrati tudi najvišji vrh vseh jadranskih otokov. Na vrhu stoji 12 m visok križ iz belega braškega kamna. Od tod se nam bo odprl prekrasen razgled na celoten otok, na dlani pred seboj bomo imeli Zlatni rat - znamenito peščeno plažo na Bolu ter okoliške otoke. Nato spust v dolino in vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
5. dan: samostan Blaca, kopanje
Zajtrk. Krajši izlet do samostana puščavnikov Blaca, ki se nahaja ob vznožju visoke kamnite stene na južni strani otoka. V 16. stol. so ga ustanovili duhovniki-glagoljaši, ki so sem pribežali pred Turki. Puščavniki so v težkih življenjskih razmerah zgradili cerkev in stanovanjske prostore ter v divji naravi zasadili vinograde in oljke. Blaca danes predstavlja spomenik človeškemu delu in vzdržljivosti. Ogledi. Do samostana bo treba s posebnimi manjšimi vozili in nato okoli 30 minut peš po kamniti poti navzdol. Vrnitev v hotel. Preostanek dneva prosto za počitek, kopanje … Večerja in nočitev.
6. dan: Bol
Zajtrk. Vožnja v Bol, najstarejše obalno naselje na otoku. Krajši ogled mesteca z lepo arhitekturo. Nato nas čaka sprehod (približno 25 minut nenaporne hoje) ali kratka vožnja z vlakcem do čudovite plaže Zlatni rat, ene najlepših in največjih naravnih znamenitosti Jadrana. To je več kot 500 m dolg bel peščen jezik, ki ga obdaja morje neštetih modrozelenih barvnih odtenkov. Peščeni rt spreminja svojo obliko glede na vplive valov in morskih tokov, recimo temu raje božanska igra narave! Prosto za kopanje. Pozno popoldne vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
7. dan: Kopanje, počitek, sprehodi
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.
8. dan: Brač-Split-Ljubljana
Zajtrk. Slovo od hotela. Vrnitev s trajektom v Split. Prosto za kosilo ali oglede po želji. Nato vožnja mimo Zagreba v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji