domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Korčula
Čudovit mediteranski otok, kjer naj bi po legendi prebival tudi slavni pomorščak Marko Polo!
Korčula je bila pomembna že v času starih Grkov v 6. stol. pr. n. št. Ime naj bi dobila po grški nimfi in mitološki junakinji Kerkiri, ki naj bi živela na tem otoku. Preraščali so jo obsežni in temni gozdovi, zaradi česar so jo že stari Grki poimenovali Korkyra Melaina, kar v prevodu pomeni črna Korkyra. Danes pa je otok znan po čudovitih plažah, odlični gastronomski ponudbi in lokalnih vinih: plavac, pošip in rukatac, vrhunsko pa je tudi korčulsko oljčno olje!
od 18.sep.2021
do 25.sep.2021
Cena
549 (najmanj 40 potnikov),
599 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Split-Korčula
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Novega mesta in Zagreba v Dalmacijo vse do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Mali Ston in Ston, mesteci s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Iz Orebića se bomo nato s kratko trajektno vožnjo podali na otok Korčula, kjer nas čaka preplet čudovite narave in kulturne zgodovine. Nadaljevanje vožnje do našega hotela, ki se nahaja v bližini mesta Korčula v mirnem zalivu sredi mediteranskega rastja, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev. Večerja in nočitev.
2. dan: Korčula
Zajtrk. Dopoldne bomo na bližnjem polotoku obiskali staro mestno jedro Korčule, ki velja za enega izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Mediteranu, razporejenost ulic pa spominja na ribjo kost. Sprehod po mestu in ogled znamenitosti: srednjeveškega obzidja z obrambnimi stolpi iz 13. in 14. stol., hiše in stolpa Marka Pola ter razstave o slavnem pomorščaku, katedrale sv. Marka, stolpa Revelin, mestnega muzeja, čudovitih palač in drugih cerkva, ki ustvarjajo vtis, da je mesto muzej na prostem. Prosto za kosilo po želji in samostojno raziskovanje. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
3. dan: prosto za kopanje
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev.
4. dan: Lumbarda
Zajtrk. Dopoldanski izlet do vasice Lumbarda, ki slovi po eni izmed najlepših plaž na Korčuli. Do tja se bomo zapeljali skozi čudovit pejsaž borovih gozdov, oljčnih nasadov in vinogradov. Sprehod po ljubki ribiški vasici ter prosto za kopanje ali samostojno raziskovanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
5. dan: Vela Luka-Blato-Smokvica
Zajtrk. Najprej se bomo zapeljali na drugo stran otoka, v mestece
Vela Luka, ki velja za največje mesto na otoku. Sprehod po mestecu in ogled glavnih znamenitosti ter prosto na rivi, kjer se boste lahko po želji osvežili v eni izmed številnih kavarn. Nato obisk oljarne z etnografsko zbirko, ki nam bo pokazala zgodovino obiranja oljk. Možnost nakupa oljčnega olja. Vožnja v Blato, najstarejše naselje na Korčuli. Mestece danes slovi po drugem najdaljšem lipovem drevoredu v Evropi, skozi katerega se bomo zapeljali tudi mi! Ogledali si bomo cerkev Vseh svetih iz 14. stol., čudovito ložo na trgu in cerkveni zvonik. Sprehodili se bomo tudi do imenitne privatne etnografske zbirke v bližini, kjer so na ogled predmeti korčulske preteklosti: oblačila, razno orodje, pohištvo … Tukaj bomo lahko kupili tudi marsikateri zeliščni pripravek, domače marmelade in likerje, ki jih pripravljajo lastniki po tradicionalnih receptih! Nadaljevanje vožnje v vasico Smokvica, kjer se bomo ustavili še pri cerkvi Device Marije ter si ogledali baročno ložo. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
6. dan: prosto za kopanje
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev. Po večerji po želji možnost ogleda štiristo let stare viteške igre Moreška v Korčuli, ki sodi med pomembno kulturno dediščino Hrvaške. Ples predstavlja boj med dvema kraljema, ki se s svojimi vojaki borita za lepotico (bulo) v dramatičnem plesu skozi sedem prizorov ob spremljavi orkestra (ob pripravi kataloga spored predstav za sezono 2018 še ni bil znan, točne informacije o možnosti ogleda igre bodo znane poleti 2018).
7. dan: izlet z ladjo na Ošljak in Proizd
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev. Po želji izlet z ladjo na čudovita otočka Ošjak in Proizd s kosilom. Ošjak velja za otok neokrnjene narave, miru in tišine, zato bo obisk prav posebno doživetje! Ladjica nas bo nato popeljala na Proizd, kjer so leta 2007 tamkajšnjo plažo izbrali za najlepšo plažo Dalmacije (odločitev in plačilo vodniku na poti).
8. dan: Korčula-Trpanj-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na polotok Pelješac. Vožnja v Trpanj, slikovito vasico na severnem delu polotoka, katere zgodovina sega zelo daleč v zgodovino. Trpanj je bil nekoč dom številnih ribičev in pomorščakov, danes pa vabi predvsem s svojo čudovito naravo. Vožnja v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji