domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Lastovo
Aktivne počitnice

Lastovsko otočje, ki ga sestavlja 44 večjih in manjših otokov, so leta 2006 razglasili za naravni park. Lastovo je najjužnejši hrvaški otok, ki je naseljen! Obala je večinoma nedostopna, kar je otočane varovalo pred napadi sovražnikov, v notranjosti pa so med številnimi griči rodovitna kraška polja z vinogradi in oljčni gaji. - Prijeten hotel na obali v senci borovcev, vse sobe s pogledom na morje.

od 25.sep.2021
do 02.okt.2021
Cena
429 (najmanj 40 potnikov),
489 (najmanj 30 potnikov),
519 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Novo mesto-Zadar-Split-Lastovo
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Novega mesta, Zagreba, Karlovca in Zadra v Split. Popoldne vkrcanje na trajekt in plovba na otok Lastovo. Po pristanku v Ubliju še kratka vožnja z avtobusom do našega hotela. Pozna večerja. Nastanitev in nočitev.
2. dan: Lastovo
Zajtrk. Spoznavanje okolice, kopanje, sprehodi - morda v Jurjevo Luko … Večerja in nočitev.
3. dan: Lastovo (Selo)
Zajtrk. Izlet z avtobusom v glavno mesto otoka - Lastovo, ki ga domačini imenujejo Selo. Razprostira se na pobočju hriba Glavica, kjer kraljuje Kaštel, in daje vtis naravnega amfiteatra. Na sprehodu po mestu bomo občudovali kamnite družinske hiše iz 15. in 16. stol. z nenavadno oblikovanimi dimniki - fumari, ki so postali simbol mesta. Videli bomo tudi Knežjo palačo, častitljivo staro župnijsko cerkev sv. Kozme in Damijana iz leta 1473 ter mnoge druge ljubke cerkvice. Kosilo po želji. Vrnitev z avtobusom v hotel. Prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev.
4. dan: prosto ali izlet na Saplun
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek… Večerja in nočitev. Po želji (doplačilo cca. 200,00 HRK) izlet z ladjo na Saplun, prekrasen otok s senčnimi peščenimi plažami. Kombinacija čistega turkiznega morja, plaž z bisreno belimi kamenčki ter bujna vegetacija predstavlja raj na zemlji! Poskrbljeno bo tudi za piknik z ribami in vinom. Doplačilo - odločitev ob prijavi.
5. dan: Skrivena Luka
Zajtrk. Izlet z avtobusom v Skriveno luko, velik zaliv na jugovzhodu otoka.
Na vhodu v zaliv ponosno stoji svetilnik Struga, drugi najstarejši na hrvaški obali. Mi se bomo odpravili na kopanje v slikovit zalivček z veliko sence in kristalno čistim morjem. Nato nas na kmetiji čaka prigrizek in pokušnja lastovskega vina, kot so rukatac, plavac mali, opolo … Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Večerja in nočitev.
6. dan: prosto
Zajtrk. Prosto za sprehode, počitek, kopanje … Večerja in nočitev.
7. dan: Ubli, Hum, prosto
Zajtrk. Vožnja v Ubli, kjer si bomo ogledali ostanke paleokrščanske bazilike sv. Petra iz 5. in 6. stol. Nato se bomo odpeljali pod Hum (417 m), najvišji vrh otoka, od koder je čudovit razgled na ves otok, v lepem vremenu pa pogled seže na Korčulo, Pelješac, Mljet, Palagružo in celo na polotok Gargano v Italiji. Nato prosto, da se poslovimo od morja in ujamemo še zadnje sončne žarke našega počitnikovanja na Lastovu. Morda sprehod v Zaglav … Večerja in nočitev.
8. dan: Lastovo-Split-Zagreb-Ljubljana
Zgodnje slovo od prijetnega hotela. Zajtrk box. Vožnja v pristanišče ter plovba s trajektom v Split. Nato vrnitev proti domu. Vožnja mimo Karlovca in Zagreba v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji