domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Mljet
Odisejev otok

Odisejev otok - zaradi bujnega rastlinja je eden najlepših na svetu Raj za sprehajalce, kopanje v kristalno čistem morju ali pa v toplem jezeru, izleti z ladjo, avtobusom in peš, občudovanje naravne in kulturne dediščine

od 02.okt.2021
do 09.okt.2021
Cena
439 (najmanj 35 potnikov),
489 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Split-Pelješac-Mali Ston-Ston-Pomena
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Novega mesta in Zagreba v Dalmacijo vse do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Mali Ston in Ston, mesteci s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Nato se bomo v vasici Prapratno vkrcali na trajekt in odpluli na otok Mljet, najbolj zelen hrvaški otok, saj ga krasi bujna mediteranska vegetacija, čisto morje ter lepi peščeni zalivi. Po krajši plovbi bomo pristali v Sobri ter od tod vožnjo spet nadaljevali z avtobusom vse do našega hotela v Pomeni, ki se nahaja v narodnem parku, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev. Večerja in nočitev.
2. dan: Narodni park Mljet: Veliko in Malo jezero
Zajtrk. Zaradi enkratne lepote pokrajine, slikovitih jezer, stoletnih borovih gozdov in zgodovinskih spomenikov so severozahodni del otoka leta 1960 razglasili za narodni park. Sprehod skozi gozdove ter po Gušićevi poti ob obalah Velikega in Malega jezera. Kratka vožnja z ladjico na Marijin otoček, ki se sonči na južni strani Velikega jezera. Na njem kraljuje nekdanja benediktinska opatija iz 12. stol. Ogled samostana z romansko cerkvijo. Prosto za kopanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Pomena
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek ... Večerja in nočitev.
4. dan: Pomena
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek ... Večerja in nočitev.
5. dan: Saplunara-Korita-Babino Polje
Zajtrk. Ta dan se bomo zapeljali na drugo stran otoka, do znamenite peščene plaže v Saplunari. Nekaj časa bo namenjenega kopanju, nato pa se bomo odpravili do arheoloških ostankov predromanske cerkvice sv. Pavla. Oglede bomo nadaljevali v vasi Korita, kjer sta dve prikupni renesančni cerkvici s čudovitim razgledom. Na poti proti hotelu se bomo ustavili še v največjem in najstarejšem
naselju na otoku - v Babinem polju, kjer v nasadu stoletnih oljk kraljuje renesančni Knežev dvor iz leta 1554. Za časa Dubrovniške republike je v palači prebival mljetski knez, danes je tukaj zanimiva etnografska zbirka. Po ogledu bomo lahko kupili tudi domače otoške poslastice: vino, kozji sir v olju, oljčno olje, suhe fige, likerje in druge dobrote. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
6. dan: Pomena
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.
7. dan: izlet z ladjo do Odisejeve jame
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Po želji dopoldanski izlet z ladjo do Odisejeve jame, kamor naj bi se zatekel legendarni Odisej - raziskovanje slikovite obale in skrivnih zalivov otoka (odločitev in plačilo v hotelu).
8. dan: Makarska-Ljubljana
Zajtrk. Slovo od hotela. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na polotok Pelješac. Nadaljevanje poti ob obali vse do Makarske, ki leži pod mogočnim gorovjem Biokovo. Mesto je staro, saj je bilo naseljeno že v antiki. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej odlične zbirke okrog 3.000 školjk v frančiškanskem samostanu. Časa bo dovolj tudi za sprehod ob morju ali pa po želji za kakšen prigrizek. Nato vožnja mimo Splita in Zagreba v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji