domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Primošten
Aktivne počitnice

Odličen hotel v borovem gozdičku na polotoku v neposredni bližini Primoštena! Vse sobe z balkonom in pogledom na morje!

Vodeni izleti: slapovi Krke, Trogir, Primošten, Šibenik…

od 11.sep.2021
do 18.sep.2021
Cena
479 (najmanj 40 potnikov),
509 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Biograd na Moru-Primošten
Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja mimo Novega mesta in Zagreba v Dalmacijo vse do Biograda na Moru, ki leži na malem polotočku. Sprehod po prijetnem letoviškem mestecu. Nadaljevanje vožnje v Primošten do našega hotela, ki se nahaja na polotoku Raduča, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja. Nastanitev. Večerja in nočitev.
2. dan: Primošten
Zajtrk. Peš se bomo sprehodili do starega dela Primoštena iz 16. stol., ki je bil nekdaj samostojen otoček, tekom stoletij pa so leseni most nadomestili z nasutjem in tako je nastal prikupen polotok. Ogledali si bomo glavni trg, kjer so čudovite kamnite hiše, se povzpeli do cerkvice sv. Jurija iz 15. stol. ter uživali na mestni rivi. Prosto za kosilo po želji. Vrnitev v hotel. Prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev.
3. dan: Trogir
Zajtrk. Ta dan si bomo ogledali Trogir. Obzidano srednjeveško mestno jedro je nastalo na ostankih grškega in rimskega mesta. Od 13. do 16. stol. je bilo tukaj pomembno kulturno in umetnostno središče Dalmacije. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej katedrale z znamenitim Radovanovim portalom. Prosto za kosilo po želji. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
4. dan: Primošten
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek… Večerja in nočitev.
5. dan: izlet z ladjo do slapov Krke
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek… Večerja in nočitev. Po želji možnost ce
lodnevnega izleta z ladjo (odločitev in plačilo vodniku v hotelu) do narodnega parka »Slapovi Krke« s kosilom. Reka Krka je kraški fenomen, ki se prebija skozi apnenčasti svet proti morju in na poti ustvarja številna jezera, brzice in slapove. Na sprehodu skozi park si bomo ogledali vse te naravne lepote, vodne mline in etnografski muzej, seveda pa se bomo najdlje zadržali pri mogočnem slapu z imenom Skradinski Buk.
6. dan: Šibenik
Zajtrk. Vožnja v Šibenik. Mesto leži v prelepem zalivu pod mogočnimi, nedavno obnovljenimi trdnjavami nedaleč od izliva reke Krke v morje. Ponaša se s čudovitimi spomeniki, med katerimi je gotovo najznamenitejša gotsko-renesančna katedrala sv. Jakoba, mojstrovina velikih arhitektov in kiparjev Juraja Dalmatinca in Nikole Florentinca. Prosto za kosilo po želji. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.
7. dan: Primošten
Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek… Večerja in nočitev.
8. dan: plovba po kanjonu reke Zrmanje-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja mimo Zadra do Novigradskega morja, kjer se bomo podali na plovbo z ladjo po kanjonu reke Zrmanje, ki izvira pod Velebitom iz močnega kraškega izvira in se izliva v Novigradsko morje. Med plovbo nas čakajo čudoviti razgledi na pokrajino, kjer so v šestdesetih letih 20. stolletja posneli filme o Vinetouju, poglavarju Apačev iz romanov Karla Maya. In še vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji