domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Vis
Aktivne počitnice

Sončenje na peščenih plažah, kopanje v čistem in toplem morju, sprehodi ob obali… Slikoviti izleti z ladjo: otok Biševo z Modro špiljo, okoli otoka Vis z ogledom Zelene špilje na otočku Ravnik.

od 18.sep.2021
do 25.sep.2021
Cena
455 (najmanj 40 potnikov),
495 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Novo mesto-Zadar-Šibenik-Split-Vis-Komiža
Jutranji odhod iz Ljubljane. Vožnja mimo Novega mesta, Zagreba, Zadra in Šibenika v Split, največje mesto Dalmacije in veliko pristanišče. Že v antiki je bilo tukaj pomembno ilirsko-grško naselje z imenom Aspalathos. Konec 3. stoletja je rimski cesar Dioklecijan zgradil velikansko razkošno palačo, ki jo lahko občudujemo še danes in sodi na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Ogled znamenite palače s katedralo sv. Dujma, peristila ter mnogih drugih cerkva, palač in spomenikov. Lepo se bo tudi sprehoditi po "splitski rivi", ki jo krasijo palme. Od tod se bomo z ladjo odpeljali na Vis, otok v srednjedalmatinskem arhipelagu, ki slovi po milem podnebju, bujnem mediteranskem rastju in modrem ter nadvse čistem morju. Ponaša se z zelo burno zgodovino od neolitika pa vse do 20. stoletja. Pozno popoldne bomo pristali v mestu Vis. Nadaljevanje poti na zahodni del otoka v Komižo. Naš hotel leži sredi zelenja ob lepi plaži. Nastanitev. Večerja in nočitev.
2. dan: Komiža
Komiža je stara ribiška vasica in pristanišče, ki ima zelo slikovito lego pod hribom Hum (587 metrov) - to je tudi najvišji vrh otoka, obkrožajo pa ga lepe peščene plaže. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, tudi Ribiški muzej v beneški kuli, sprehodili se bomo do samostana sv. Nikolaja. Prosto popoldne za kopanje in počitek. Večerja in nočitev.
3. dan: kopanje
Prosto za kopanje, sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.
4. dan: otok Biševo
Prosto za kopanje, sprehode ali počitek. Po želji izlet z ladjo (doplačilo) na otoček Biševo. Na otočku
je več jam - špilj, najlepša in najbolj obiskana pa je Modra špilja v zalivu Balun. V jamo, ki jo ob lepem vremenu in mirnem morju atraktivno ožarja modra svetloba, se bomo peljali z manjšimi čolni. Nato se bomo z ladjo zapeljali še na drugo stran otoka v Porat, kjer bo kosilo. Popoldne vrnitev v v Komižo. Večerja in nočitev.
5. dan: otok Vis
Izlet v notranjost otoka. Videli bomo Titovo špiljo, letališče in druge otoške zanimivosti, po želji se bomo ustavili na pokušnji dobrega domačega vina. Prosto popoldne za kopanje in počitek. Večerja in nočitev.
6. dan: plovba okoli Visa, Zelena špilja na Ravniku
Prosto za kopanje, sprehode ali počitek. Po želji izlet z ladjo (doplačilo) okoli otoka Vis. Najprej plovba do slikovite peščene plaže v "uvali" Stiniva, kjer se lahko kopamo. Nadaljevanje plovbe po južni obali otoka do malega nenaseljenega otočka Ravnik, ki slovi po Zeleni špilji, kamor bomo tudi zapluli. Nato plovba v zaliv Smokova, kjer bo kosilo na ladji, čas pa bo tudi za kopanje. Popoldne ogled vojnih tunelov v zalivu Parja. In še zanimiva plovba po severni obali Visa nazaj v Komižo. Večerja in nočitev.
7. dan: mesto Vis
Vožnja do glavnega mesta otoka, Visa, starodavne Isse. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti od antike do danes: arheološki muzej, razne palače, župnijska cerkev ... Vrnitev v hotel. Prosto popoldne za kopanje in počitek. Večerja in nočitev.
8. dan: Vis-Split-Zadar-Zagreb-Novo mesto-Ljubljana
Prosto do odhoda trajekta z Visa v Split. Vožnja mimo Zadra, Karlovca, Zagreba in Novega mesta v Ljubljano.
21.09.2021
Vis
Spoštovani !

S soprogo sva udeležila "Počitnic na Visu" v organizaciji vaše turistične agencije. Želela bi se vam iskreno zahvaliti za ves vaš "trud", ki ste ga vložili v organizacijo teh počitnic, saj so potekale brezhibno, brez kakršnihkoli zapletov in na višjem nivoju, kot bi ga kot turist lahko pričakoval. Res ni bilo na razpolago sob z balkonom, vendar balkona zaradi obilo (možnih) ogledov različnih znamenitosti sploh nismo potrebovali, saj smo bili več ali manj izven sob. Sobe so bile urejene, klimatizirane in čiste, hrana je bila odlična, osebje pa zelo prijazno. Vsekakor pa je češnjo na torti dodala naša (vaša) odlična vodnica gospa Judita, ki si zasluži še posebno pohvalo. Vsaka turistična agencija bi bila lahko ponosna,če bi imela vodičko kot je gospa Judita. Ne samo, da je skrbela za nas praktično 24 ur na dan, kot da smo njeni domači in je poskrbela tudi za izvrstno vzdušje v skupini, s svojimi organizacijskimi sposobnostmi, znanjem, obsežnimi in natančnimi razlagami, vključevanjem lokalnega prebivalstva za dopolnitev pogleda na zgodovino otoka in krajev na otoku, s svojo dobro voljo in nasmehom, je poskrbela, da smo se na počitnicah počutili zares izvrstno in so nam vsem kar nekako prehitro minile. Zato vas vljudno prosim, da se gospe Juditi v mojem imenu in imenu moje žene tudi vi lepo zahvalite. Počitnice v Komiži so bile za naju s soprogo zares čudovite in resnična sprostitev od napornega vsakdana. Tokrat sva z vašo agencijo potovala prvič, vendar pa zanesljivo ne zadnjič. Vsekakor vas bova priporočila tudi najinim prijateljem in znancem. Hvala lepa za čudovit dopust in še veliko uspešnih potovanj vam želiva. Lep pozdrav,
Marjeta in Marcel Feder
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji