domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Korzika - aktivne počitnice

KORZIKA – otok lepote in izjemnih kontrastov: bogata in zaradi velike razgibanosti otoka hitro spreminjajoča se vegetacija, visoke gore in gorske verige, ki delijo otok na dvoje, tipične hribovske vasice, kjer življenje še vedno teče počasneje kot drugod. Tu so številna obmorska mesteca, ki kažejo mediteranski vpliv in izpričujejo kljubovalnost otoških prebivalcev skozi zgodovino… Čudovite plaže, kjer tudi na vrhuncu sezone ni prave gneče... Otok je pravi raj za ljubitelje narave, planince, gorske kolesarje, potapljače… Korzika vabi s svojo neokrnjenostjo in ohranja sloves kot otok individualnega turizma.

Tokrat vam ponujamo letovanje v neposredni bližini korziškega glavnega mesta Ajaccio, ki je vedno zanimivo za obiskovalce (Napoleonova rojstna hiša, več muzejev, tržnica, grad, pristanišče ...). Je tudi zelo dobro izhodišče za izlete do večine najbolj znanih krajev na otoku. Za ljubitelje narave, pohodnike, planince je nedaleč proč kar nekaj možnosti... Ostali lahko izbirajo med počitkom na plaži ali ob bazenu, pohodi po bližnjih hribih, raziskovanju otoškega glavnega mesta, kolesarjenjem, izleti z čolnom ali ladjo ob zahodni obali, organiziranimi avtobusnimi izleti po otoku …

od 11.jul.2021
do 18.jul.2021
Cena
679 (najmanj 45 potnikov),
735 (najmanj 35 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Celje-Ljubljana-Italija
Večerni odhod iz Maribora, vstopanje potnikov v Celju in Ljubljani ter nadaljevanje proti Italiji. Vožnja na relaciji Benetke–Bologna–Firence. Nočna vožnja.
2. dan: Livorno-Corte-Ajaccio
Izkrcanje, krajši ogled mesta in avtobusna vožnja proti notranjosti otoka. Na poti krajši postanek v nekdanji prestolnici Corte, ki ga odlikuje slikovita citadela na hribu, v mestu pa najdemo tudi edino otoško univerzo. Nadaljujemo po hriboviti cesti skozi več vasic in mestec in se preko prelaza Vizavona začnemo spuščati proti zahodni
obali. Prihod v prestolnico Ajaccio in nastanitev v hotelu Sun Beach*** v okolici mesta v obalnem delu. Večerja in nočitev.
3. dan: Ajaccio
Zajtrk in prosto dopoldne za kopanje, spoznavanje okolice. Krajši popoldanski izlet v center Ajaccia. Krožna vožnja in peš ogled glavnih znamenitosti: Napoleonov spomenik, trg general de Gaulla, trg Foch, Napoleonova rojstna hiša (notranji ogled z doplačilom), citadela ... Nekaj prostega v središču mesta, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: prosto ali planinski izlet
Po zajtrku prost dan oziroma po želji za pohodnike (manjše doplačilo za prevoz do izhodišča) izlet v bližnje hribe (približno 3 do 4 ure peš po planinskih stezah, možnost spoznavanja korziške narave in hribovite okolice). Povratek v hotel, prosto. Večerja.
5. dan: prosto ali izlet v Sartene in Bonifacio
Celodnevni izlet (doplačilo) v mesto Sartene, najbolj korziško od vseh mest, in nato na skrajni jug do najlepšega mesta na otoku Bonifacio. Sicer pa kopanje in počitek. Nočitev.
6. dan: prosto ali planinski izlet
Po zajtrku prosto za kopanje (za pohodnike se lahko spet organizira kakšna planinska tura po okoliških hribih). Večerja in nočitev.
7. dan: prosto ali izlet do otokov Sanguinaires
Prost dan za kopanje (po želji možen jutranji obisk mestne tržnice) ali različne aktivnosti. V popoldanskih urah na željo izlet z ladjico do znamenitih otokov Sanguinaires (Krvavi otoki). Večerja v hotelu.
8. dan: Ajaccio-Bastia-Livorno-Slovenija
Po zajtrku se bomo odpravili nazaj preko hribov proti pristanišču Bastia. Plovba proti Italiji in popoldanski pristanek v Livornu. Avtobusna vožnja nazaj proti domu na relaciji Firence–Bologna–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji