domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Majorka
Sredozemlje v svoji najlepši podobi
od 31.okt.2022
do 04.nov.2022
Cena
740 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Majorka
Zgodnji prevoz do enega od okoliških letališč in polet na Majorko. Popoldan bomo spoznali njegovo prestolnico Palmo de Mallorco. Njena največja in najpomembnejša znamenitost je mogočna srednjeveška katedrala, ena največjih in impresivnih v celotni Španiji. Poleg nje stoji prav tako mogočna palača Almudaina, kjer španska kraljeva družina preživlja poletne počitnice. Sprehodimo se do starega dela mesta, kjer se ustavimo na glavnem trgu Placa Major in gremo nato še do mestne hiše. Videli bomo nekdanjo borzo La Lotja. Večerja in nočitev.
2. dan: izlet po severnem delu Majorke
Zajtrk. Odpeljemo se na celodnevni izlet po hribovitem severnem delu otoka. Cel dan nas bodo spremljali pogledi na slikovite zalive, rodovitna polja, idilične vasice, samotna jezera. Naš prvi postanek bo v čudoviti vasici Valdemossa, kjer se je rodila sv. Catalina, zavetnica celotnega otoka. Sprehodili se bomo po slikovitih tlakovanih uličicah, ki so okrašene z rožami. Obiskali bomo tudi kartuzijo, kjer je svoj čas prebival tudi skladatelj Frederik Chopin. Pot nas vodi naprej proti umetniški vasici Deia in po čudoviti pokrajini proti kraju Soller, ki ga obdajajo plantaže limon, pomaranč in oljčnih nasadov. Zemlja tu kar kipi od rodovitnosti. Na glavnem trgu pred katedralo bomo morda uzrli starodavni tramvaj, ki še vedno deluje in je eden od simbolov mesteca. Drugega pa si lahko privoščimo v prijetnem lokalu, kjer pripravljajo znameniti napitek Bomba de Soller, ki nam bo s svojo svežino in vitamini dal energijo za nadaljnje raziskovanje otoka. Vzpenjali se bomo vedno višje, razgledi bodo vedno lepši. Videli bomo najvišje vrhova pogorja Alfabia in se peljali mimo slikovitih jezer. Prispeli bomo do samostana Lluc, ki je najpomembnejše romarsko svetišče Majorke. Tukajšnja cerkev hrani podobo črne Marije. Za konec dneva se ustavimo še v prijetnem mestecu Inca in se sprehodimo do glavnega trga. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: izlet po vzhodnem delu Majorke
Zajtrk. Danes bomo spoznavali nekoliko drugačen obraz Majorke, saj je vzhodni del otoka pretežno ravninski. Odpeljemo se do kraja Felanitx in se od tam povzpnemo do znamenitega svetišča San Salvador, od koder se nam bo odprl pogled daleč naokoli. V kraju Manacor obiščemo tovarno biserov, znamenite so tudi bližnje kraške Zmajeve jame. Smo že na mondeni obali Majorke, tako da obiščemo eno od prestižnih plaž v kraju Cala d'Or (Zlati zaliv). Tukajšnja kulinarična posebnost so polži, ki jih lahko poskusimo v kakšni mali taverni. Naslednja postaja na naši poti je prijetno mediteransko mestece Alcudia, ki ga obdaja več kilometrov dolgo obzidje. Sprehod po tlakovanih uličicah do glavnega trga. Za konec nas čaka morda največja znamenitost otoka, slavni Rt Formentor. Osupli bomo nad prepadnimi klifi, ki se strmo spuščajo v morje, tu je idealna priložnost za čudovite fotografije. Zvečer povratek v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: Palma de Mallorca
Zajtrk. Dan za oddih in sprehode od obali, za samostojne oglede, nakupe, obisk dobre restavracije… Nočitev.
5. dan: Palma de Mallorca-Ljubljana
Zajtrk. Še nekaj prostega časa in nato polet z enim postankom do enega od okoliških letališč. Še prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo s čudovito sredozemsko zgodbo.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji