domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > MALTA > Novoletna Malta
Novoletna Malta
Otok izjemne zgodovinske dediščine in malteških vitezov
od 30.dec.2021
do 02.jan.2022
Cena
620 (najmanj 20 potnikov),
680 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Benetke-Malta (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea)
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do beneškega letališča ter poletimo na Malto. Po pristanku pričnemo s spoznavanjem tega srednjeveškega otoka, ki ni poznan le po vitezih. Obiskali bomo tri zanimive kraje (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea), ki nam bodo s svojimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali srednjeveško vzdušje. Malteški vitezi so svoje prve domove zgradili prav v Vittoriosi. Popoldne nastanitev v hotelu, nekaj časa za počitek. Večerja ter nočitev.
2. dan: Valletta-Mdina-Rabat-Mosta
Zajtrk. Najprej ogled Vallete, katere staro mestno jedro skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. Posebno doživetje bo obisk palače Velikega mojstra, kjer domuje slavni orožarski muzej s preko 5.000 kosi originalne viteške opreme. Ustavili se bomo tudi v teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice Mdine, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi
zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem Rabatu bomo videli katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v Mosti ogledali tretjo največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Prost večer za silvestrovanje na okrašenih ulicah. Nočitev.
3. dan: Otok Gozo
Zajtrk. Odpravili se bomo na otok Gozo ter tu spoznali glavno mesto Victorio z znamenito stolnico in citadelo. Nekaj časa pa preživimo še v romantičnem zalivu Marsalforn. Popoldan se vrnemo v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: Malta-Trst-Ljubljana
Zajtrk. Dopoldne obiščemo slikovito ribiško vasico Marsaxlokk in se odpeljemo še do Modre jame, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Nato odhod na letališče in polet v Trst. Še avtobusni prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji