domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Provansa
Romantična pokrajina, ki je navdihovala mnoge umetnike

Provansa je najbolj romantična francoska pokrajina z majhnimi vasicami, prijetnimi manjšimi kraji, zasanjano pokrajino, ki je navdihovala številne pesnike in pisatelje. Obiskali bomo tudi naravni rezervat Camargue, kjer lahko opazujemo flaminge, bele konje, kamarške bike, številne ptice… Drobnih doživetij je preveč, da bi jih vse strnili v nekaj stavkov…

Sivka - več kot le okrasna dišavnica

od 24.jun.2021
do 28.jun.2021
Cena
415 (najmanj 40 potnikov),
449 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Italija
Večerni odhod avtobusa proti Italiji in nočna vožnja.
2. dan: Italija-Fontaine de Vaucluse-samostan Senanque
Jutranji prihod na Azurno obalo in nadaljevanje poti proti Provansi. Vožnja v notranjost dežele ter ogled Fontaine de Vaucluse, kjer je 16 let živel pesnik Petrarca. Še vožnja do znamenitega samostana Senanque za zunanji ogled. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
3. dan: Avignon-Orange-Pont du Gard-Tarascon
Po zajtrku vožnja do Avignona, sprehod mimo srednjeveškega mostu
St. Benezet in ogled slovite papeške palače, ki sodi med največje fevdalne gradove v Franciji. Vožnja v mesto Orange in ogled rimskega gledališča, nato pa še kolosalnega rimskega akvadukta v kraju Pont du Gard. Pred vrnitvijo v hotel še postanek v Tarasconu. Večerja in nočitev.
4. dan: Aigues Mortes-naravni park Camarque-St. Maries de la Mer-Arles
Zajtrk in vožnja do srednjeveškega mesteca Aigues Mortes sredi močvirja in solin, ki spominja na pohode križarjev. Nato se odpeljemo v naravni park Camarque, v delto reke Rone. Popoldne postanek v ciganskem svetem mestu St. Maries de la Mer in obisk Arlesa, kjer se sprehodimo po starem mestnem jedru z ostanki rimskih term, amfiteatrom, gledališčem, katedralo. Pred nastanitvijo v hotelu še ogled Daudetovega mlina. Večerja in nočitev.
5. dan: Aix en Provence-Monaco-Ljubljana-Maribor
Po zajtrku potovanje v mesto Aix en Provence, ki slovi po fontanah in drevoredu. Nadaljevanje poti po provansalski avtocesti do Azurne obale in panoramska vožnja nad kneževino Monaco. Vrnitev v Slovenijo v večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji