domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Romunija in Moldavija
Presenečenja evropskega vzhoda
od 25.jun.2021
do 03.jul.2021
Cena
835 (najmanj 40 potnikov),
915 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Maribor-Budimpešta-Maramures-Negresti Oas-Sapanta-Sighetu Marmatiei
Odhod avtobusa opolnoči iz Ljubljane. Mimo Maribora in Murske Sobote se odpeljemo na Madžarsko in potujemo mimo Blatnega jezera. Sledi vožnja mimo Budimpešte proti Miškolcu. V popoldanskih urah prestop meje z Romunijo in prihod v predel Maramures, skrivnostno deželo, kjer življenje teče zelo preprosto, kot pred mnogimi desetletij. Vožnja mimo mesta Satu Mare do kraja Negresti Oas, kjer obiščemo manjši muzej na prostem, ki ponazarja življenje tega območja. Nadaljujemo v Sapanto, kjer si ogledamo zanimivo »veselo pokopališče«. Še do najbolj severnega romunskega mesta Sighetu Marmatiei, znanem po nekdanjem zloglasnem zaporu za nasprotnike režima, v katerem je danes muzej. Večerja in nočitev.
2. dan: Budesti-Barsana-Bukovina-Voronet
Zajtrk. Vožnja po dolini reke Ize, kjer bomo v krajih Budesti in Barsana (ali Ieud) obiskali dve izmed znamenitih lesenih cerkva pod zaščito Unesca. Potovanje po razgibani poti v Vzhodne Karpate in prihod v Bukovino, ki je znana po poslikanih samostanih. Ogledali si bomo Voronet, ki slovi po freski Poslednja sodba. Večerja in nočitev.
3. dan: Sucevita-Botosani-Moldavija-Kišinjev
Po zajtrku vožnja mimo mesta Botosani in pri hidrocentrali Costesti prestop v Moldavijo. Potovanje skozi severni del Moldavije mimo mesta Balti. Popoldanski prihod v prestolnico Kišnjev in ogled znamenitosti (slavolok zmage, pravoslavna katedrala, vladna poslopja, knjižnica, mestni park ...). Večerja in nočitev.
4. dan: Kišinjev-Romunija-Galati-Tulcea
Zajtrk. Krajši dopoldanski ogled glavnih znamenitosti moldavske prestolnice (slavolok zmage, ortodoksna katedrala, vladna poslopja, knjižnica, mestni park...). Odhod preko južnega dela države in popoldanski prestop meje z Romunijo. Še vožnja do mesta Galati in prečkanje Donave s trajektom. Vožnja v delto Donave do mesta Tulcea. Večerja in nočitev.
5. dan: delta Donave-Črno morje-Constanta-Bukarešta
Zajtrk. Zgodnji izlet z ladjico po kanalih mogočne donavske delte, ki je bogata s številnimi
vrstami ptic. Vožnja do obale Črnega morja do letoviškega kraja Mamaia, ki velja za največje romunsko obmorsko turistično središče. Sprehod po obalni promenadi oz. možnost vožnje z gondolo ob plaži, s katere se nudi čudovit razgled na Mamaio, Constanto in Črno morje. Vožnja v Constanto, drugo največje romunsko mesto in največje pristanišče. Sprehod skozi mestno središče, nato vožnja v notranjost in prihod v Bukarešto. Možnost večerje s folklornim programom. Nočitev.
6. dan: Bukarešta-Transilvanija-Sinaia-grad Bran-Brasov
Po zajtrku nadaljevanje ogledov v »vzhodnem Parizu«, kot imenujejo romunsko prestolnico: Trg Unirii, Hiša ljudstva, Atheneul, Stavropolska cerkev, slavolok, Trg Palatului. Vožnja v Transilvanijo. V kraju Sinaia ogled dvorca Peles – nekdanje poletne rezidence romunske kraljeve družine. Sledi foto postanek pri gradu Bran, ki je znan kot grad grofa Drakule. Nadaljevanje v Brasov, kjer sledi sprehod skozi zgodovinsko mestno jedro: črna cerkev, mestna hiša, obzidje… Večerja in nočitev.
7. dan: Brasov-Sibiu
Zajtrk. Ob lepem vremenu vzpon z gondolo na goro Tampa, sicer vožnja v Sibiu. Ogled gornjega in spodnjega mesta. Večerja in nočitev.
8. dan: Sibiu-Alba Iulia-Hunedoara-Temišvar
Po zajtrku vožnja do nekdanje transilvanske prestolnice Alba Iulie in ogled povsem obnovljenega mesta trdnjave. Nadaljevanje do mesta Hunedoara in ogled gradu iz 14. stoletja, ki sodi med največje dosežke transilvanske arhitekture. Še vožnja do Timišvarja, krožni ogled mesta in sprehod mimo gledališča do znamenite pravoslavne katedrale. Večerja in nočitev.
9. dan: Temišvar-Madžarska-Maribor-Ljubljana
Zajtrk. Odhod proti severu in prestop na Madžarsko. Vožnja proti Budimpešti in naprej v Slovenijo. Večerni prihod v domače kraje.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji