domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠKOTSKA > Škotska s Hibridi
Škotska s Hibridi
Dežela mogočnih gradov, skrivnostnih jezer in najboljšega viskija

Škotska je resnično posebna dežela in ko bomo enkrat padli v njen objem, bomo hitro razumeli, zakaj so domačini tako ponosni na svojo domovino. Podrobno bomo spoznali njene najlepše gradove in jezera, mogoče bomo srečali celo ljubko pošast Nessie... Ta magična dežela nas bo gotovo tako začarala, da se bomo želeli tja še velikokrat vrniti ...

od 18.avg.2021
do 23.avg.2021
Cena
1.295 (najmanj 35 potnikov),
1.395 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Edinburgh
Zjutraj se odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo v Edinburgh. Po pristanku nas čaka spoznavanje škotske prestolnice. Zapeljali se bomo na grič Calton, od koder je najlepši pogled na najslavnejšo ulico na Otoku, Princes Street. Peljali se bomo mimo palače Holyrood, se sprehodili po Royal Mileu in si ogledali katedralo sv. Gila. Sprehod po čudoviti ulici Princes Street. Po želji dan zaključimo v tipičnem škotskem pubu… Nočitev.
2. dan: Edinburgh-Stirling-Glasgow
Dopoldne še nekaj časa preživimo v Edinburghu. Tako se odpravimo do znamenite in mogočne trdnjave, kjer med številnimi zanimivostmi vidimo tudi škotske kraljevske regalije. Sledi popoldanska vožnja do mesta Stirling ter ogled stirlinškega gradu, ki je ena od najimenitnejših škotskih zgradb in je bil priča mnogih bojev med Škoti in Angleži. Sledi še skok do največjega škotskega mesta Glasgowa, ki je bil v preteklosti zelo povezan z ladjedelništvom. Sprehodimo se po glavnem trgu George Square, videli bomo gotsko stolnico in druge pomembne viktorijanske stavbe ter novo naselje ki raste okrog starega pristanišča. Večerja in nočitev.
3. dan: Glasgow-Fort William-Glenfinnan-Skye
Prvi del se peljemo po slikoviti pokrajini Trossachs, deželi Roba Roya, znamenitega upornika in »zaščitnika revnih«, nato pa vožnja skozi dolino Glen Coe in že smo pri Fort Williamu, v bližini katerega se dviguje najvišja britanska gora Ben Nevis, kar v galščini pomeni, da je odeta v meglo. Ustavimo se pri Neptunovih stopnicah in nadaljujemo do Glenfinanna, spomenika, povezanega z Bonnie Prince Charlijem in Harry Potterjem, saj tu stoji veličastni železniški viadukt, kjer so posneli veliko filmov, med drugim tudi delček Harryja Potterja. Sledi vožnja s trajektom na otok Skye, kjer se nastanimo. Nočitev.
4. dan: otok Skye-Eilean Donan-Urquhart-Loch Ness
Dopoldansko raziskovanje Skyja (Portree, Dunvegan). Skye nas bo očaral z umirjenostjo in lepo naravo. Preko mostu se vrnemo na obalo in kmalu naredimo postanek ob verjetno najslikovitejšem in največkrat
fotografiranem škotskem gradu Eilean Donan, ki ga seveda ne smemo izpustiti. Kmalu bomo pri jezeru Ness, najbolj znanem po ljubki pošasti Nessie. Mogoče jo bomo z razvalin gradu Urquhart zagledali tudi mi, saj je od tu pogled na jezero najlepši. Sledi vožnja skozi Inverness, v okolici katerega se nastanimo. Večerja in nočitev.
5. dan: Cawdor-Culloden-Balmoral-Aberdeen
Ogled gradu Cawdor, kjer slišimo pripoved o njegovi povezavi z Macbethom. Grad je poznan po še delujočem dvižnem mostu in labirintnem vrtu. V Cullodnu se peljemo mimo prizorišča ene najpomembnejših bitk na škotskih tleh. Ker smo v deželi viskija, si bomo ogledali eno od destilarn, kjer bomo lahko pravi škotski viski poskusili in kupili. Nato vožnja čez višavje Grampian in po čudoviti dolini reke Dee do kraljeve rezidence v Balmoralu, ki si jo lahko ogledamo, ko kraljice ni na Škotskem. Proti večeru prihod v granitno mesto Aberdeen. Večerja in nočitev.
6. dan: Aberdeen-Dunottar-Stonehaven-Perth-Edinburgh
Slikovito pot ob vzhodni obali začnemo v ribiškem mestecu Stonehaven. Tu si ogledamo mogočne ruševine gradu Dunottar, kjer so v slikovitem okolju snemali Hamleta. Sledi odhod proti Perthu, nad katerim je bil navdušen že Walter Scott. Njegova pomembnost izvira iz dejstva, da so v bližini nekoč kronali škotske kralje. Ogledamo si palačo Scone, kjer se je to dogajalo in v njej videli tudi zanimivo zbirko ur iz 18. stoletja. Popoldanska vožnja preko mostu Firth of Forth nazaj v Edinburgh, kjer se nastanimo. Prost večer v Edinburghu. Nočitev
7. dan: Edinburgh-Ljubljana
Odvisno od urnika poleta še nekaj prostega časa. Odhod na letališče in let z enim postankom do okoliškega letališča. Še prevoz do Ljubljane in zaključek potovanja.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji