domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Kanarski otoki
Lanzarote-Fuerteventura-Tenerife

Vulkansko otočje izjemnih naravnih lepot in romantičnih vasic

od 01.dec.2021
do 07.dec.2021
Cena
1.190 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Lanzarote
Zgodaj zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poleteli na Lanzarote, najsevernejšega od sedmih otokov, ki sestavljajo Kanarsko otočje. Otočje na geografski širini južnega Maroka se ponaša z dokaj enakomerno klimo skozi vse leto, zato je obisk mogoč prav vedno. Glavni razlog za obisk so izjemne naravne lepote, raznolikost ekosistemov, stik z naravo. Po pristanku se odpeljemo v narodni park Timanfaya, ki leži na pogorju, imenovanem Montanas del Fuego (Ognjene gore), kjer si lahko ogledate nekaj od 300 ugaslih vulkanov, kolikor jih šteje otok. Pogled na zemeljsko površje, ki se je dvignilo z morskega dna v eksploziji ognja in kipeče lave, daje pokrajini poseben videz kot na Luni. Pokrajina, prekrita z vulkanskimi kraterji in črno-rdeče-sivim skalovjem najrazličnejših oblik in tekstur, je naravnost osupljiva. Kljub neizprosni in nerodovitni zemlji pa so tamkajšnji prebivalci razvili prav posebno vrsto t. i. suhega poljedelstva in s to metodo tako danes uspešno pridelujejo tako zelenjavo kot vino. Razvili so svojevrstno vinogradniško tehniko in uspeli iz zemlje izvleči priznano vrsto vina. Tamkajšnji vinogradi so prava posebnost: v zemljo izkopljejo lijak, ki poskrbi za črpanje vlage, nato v sredino lijaka posadijo vinsko trto, vse skupaj pa zaščitijo s polkrožnimi kamnitimi zidovi. Večerja in nočitev.
2. dan: Lanzarote
Danes se ponovno posvetimo raziskovanju tega mirnega vulkanskega otoka. V notranjosti otoka je že vožnja po skoraj praznih cestah sproščujoča. Zasluga za prečudovito in usklajeno urbanistično podobo otoka gre domačemu arhitektu, slikarju, kiparju Cesarju Manriqueju, za katerega domačini radi poudarijo, da je ustvaril Lanzarote. Za otok je tako danes značilna nizka gradnja hiš, tradicionalna bela barva z zelenimi ali modrimi okni in vrati ter tipičnimi čebulasto oblikovanimi dimniki. Obiskali bomo razgledno točko Mirador del Rio, od koder se ponuja dih jemajoč pogled na odprto morje in sosednji otok Isla Graciosa. Ustavili se bomo v vrtu kaktusov, kjer spoznamo tisoč in eno vrsto kaktusov. Spoznamo jamo Jameos del Agua, ki ji poseben pečat daje laguna ob izhodu iz jame s turkizno modro obarvanim dnom in snežno belim obrežjem ter najdaljši vulkanski tunel na svetu v vulkanski jami Cueva de los Verdes. Zvečer nas čaka trajekt na sosednji otok Fuerteventura. Nočitev.
3. dan: Fuerteventura
Celodnevni izlet z ogledom glavnega
mesta Puerto del Rosario. Na poti si bomo ogledali svetovno znane sipine (Dunas), ogledali si bomo največje turistično mestece na Fuerteventuri Corralejo s starim mestnim jedrom, kjer so številni lokali, restavracije in trgovine. Po ogledu bomo nadaljevali pot do bližnjega vulkana in se povzpeli na njegov vrh (cca 200 metrov), kjer nas bo čakal čudovit pogled na severni del otoka in Lanzarote. Vožnjo bomo nadaljevali do zahodnega mesteca El Cotillo, ki je znam predvsem po neverjetnih »surferskih« plažah ter se ustavili v zanimivi vasici La Oliva. Večerja in nočitev.
4. dan: Fuerteventura
Ogledali si bomo največjo plantažo Aloe vere v Evropi, kje vam bodo predstavili postopek proizvodnje in neverjetne lastnosti te kraljice med rastlinami. Možen je nakup njihovih izdelkov. Sledi ogled sirarne v Betancuriji in pokušina priznanega kozjega sira. Vožnjo bomo nadaljevali do naselja Ajuj, kjer si ogledamo klife z jamami, v vasici Antigua pa lahko poskusimo tradicionalne tapase. Nekaj prostega časa, nato pa polet na otok Tenerife. Nočitev.
5. dan: Tenerife
Čaka nas celodnevni izlet po otoku. Spoznamo Orotavo, nato pa se odpeljemo v Icod de Vinos, kjer se ustavimo ob zmajevem drevesu, ki velja za najstarejše drevo na svetu. Sledi vožnja skozi Garachico in po serpentinah do vasice Masca, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na celotno obalo. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.
6. dan: Tenerife, park Loro
Prost dan za sprehode, kopanje, nakupe. Lahko pa se odpravimo na obisk parka Loro, kjer uživamo v sprehodu skozi akvarij s pisanimi ribicami, ob igrah delfinov, morskih levov in ork, videli bomo pigvine, šimpanze in številne druge živali v bujni tropski naravi. Vsekakor je to ena od najbolj obiskanih znamenitosti Kanarskih otokov. Nočitev.
7. dan: Tenerife-narodni park Canadas Del Teide-Ljubljana
Zadnji dan obiščemo vulkansko goro Teide, ki je najvišji vrh Španije in eden izmed redkih še aktivnih vulkanov v Evropi. Pot nas bo vodila skozi narodni park Canadas Del Teide, ki je znan po številnih endemičnih vrstah flore in favne. Po želji (doplačilo) vzpon z žičnico pod vrh gore, kjer lahko uživamo v čudovitih razgledih na Kanarske otoke. Nato odhod na letališče in polet proti bližnjemu letališču. Sledi še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji