domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Slovaška
od 23.sep.2021
do 26.sep.2021
Cena
298 (najmanj 40 potnikov),
330 (najmanj 30 potnikov),
360 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Maribor-Bratislava-Nitra
Zgodaj zjutraj se podamo na naše romanje na Slovaško. Pot nas vodi proti Avstriji in mimo Dunaja v Bratislavo, slovaško prestolnico. Ogled mesta in glavnih znamenitosti. Povzpeli se bomo na grajski grič z gradom, sprehodili se bomo po glavnem trgu z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Videli bomo Michalov stolp, se ustavili pred Mozartovo palačo in vstopili v veličastno Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe kronali ogrske kralje. Pot nadaljujemo v Nitro, nekoč pomembno versko in kulturno središče Velike Moravske. V času vladavine kneza Pribina sta v mesto prišla sv. brata Ciril in Metod in od tukaj širila krščansko oznanilo. V katedrali imamo mašo, ogledamo si spomenika kneza Pribina ter Cirila in Metoda. Večerja in nočitev.
2. dan: Nitra-Levoča-Spiška Kapitula-Prešov
Po slikoviti pokrajini nas pot danes vodi naprej do Levoče, najbolje ohranjenega slovaškega srednjeveškega mesta pod Unescovo zaščito. Ogledamo si mogočno obzidje in se sprehodimo po starem mestnem središču z mnogimi imenitnimi stavbami. Med njimi je tudi katedrala sv. Jakoba z največjim lesenim oltarjem na svetu. Nato postanek v kraju Spiška Kapitula, ki ga imenujejo slovaški Vatikan. Tu stoji katedrala sv. Martina s številnimi umetninami in kapelo Corpus Christi. Dan zaključimo v Prešovu, kjer si v slikovitem starem mestnem središču ogledamo katedralo sv. Nikolaja in druge znamenitosti. Maša. Odhod v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: Prešov-Lutina-Banska Bystrica-Bojnice-Trenčin
Tudi okolica Prešova je zanimiva in slovi po znamenitih lesenih cerkvah. Mi obiščemo romarsko središče Lutina s podobo Matere Božje, hranijo pa tudi relikvije sv. Janeza Pavla II. Po maši nas pot zopet vodi po vznožju Tater proti Bansky Bistrici. To velja za
eno najlepših slovaškim mest, pridevek »Banska« pa kaže, da je povezana z razvojem rudarstva v srednjem veku. To je privabilo veliko Nemcev in tako sta sredi mestnega jedra še danes sosedi slovaška in nekdanja nemška cerkev. Nato nas čaka še obisk romantičnega gradu Bojnice, ki je bil v 19. stoletju preurejen po vzoru francoskih dvorcev v dolini Loare. Večerja in nočitev.
4. dan: Šastin-Mali Krpati-Trnava-Maribor-Ljubljana
Zadnji dan obiščemo Šaštin, največje romarsko središče dežele. Tu si ogledamo baročno baziliko Žalostne Matere Božje in imamo mašo. Pot nas nato vodi v Male Krpate, ki je znano vinorodno področje, zato bomo slovaško žlahtno kapljico lahko tudi poskusili. Dobre volje zaključujemo oglede Slovaške v Trnavi, enem od najstarejših mest v deželi. Tu bomo med sprehodom po starem mestnem jedru občudovali mnoge imenitne zgradbe, med njimi stolnico sv. Nikolaja, jezuitsko in frančiškansko cerkev… Zaradi mnogih cerkva je Trnava dobila vzdevek slovaški Rim. Po ogledih pot proti domu, kamor se vrnemo pozno zvečer.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji