domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Srbija in Vojvodina
od 16.sep.2021
do 19.sep.2021
Cena
295 (najmanj 40 potnikov),
325 (najmanj 30 potnikov),
355 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Fruška gora-samostan Krušedol-Novi Sad-Beograd
Jutranji odhod iz Ljubljane. Vožnja mimo Zagreba v Vojvodino. Napotili se bomo proti eni od fruškogorskih vasic, kjer imamo tipično kosilo (paprikaš, solata in kruh). Po ogledu tradicionalne vojvodinske hiše se bomo odpeljali do samostana Krušedol, ki v svoji zakladnici hrani mnoge dragocenosti. V Novem Sadu bomo obiskali trdnjavo Petrovaradin, ki je danes prostor za v galerije in antikvariate. Prihod v Beograd v večernih urah. ečerja in nočitev.
2. dan: Beograd-Topola-Oplenac-samostana Studenica in Žiča-Vrnjačka Banja
Zajtrk. Zapeljemo se do nadškofijskega dvorca in stolnice, kjer imamo mašo in ogled mozaikov v kapeli škofijskega dvorca, dela p. Marka Rupnika. Sledi vožnja v pokrajino Šumadijo, ki je bila središče srbskega upora proti Turkom. Na hribu Oplenac si bomo ogledali mavzolej dinastije Karadjordjević in cerkev sv. Jurija, okrašene z mozaiki. Prek Kragujevca in Kraljeva ter vzdolž soteske reke Ibar bomo prispeli do samostanov Studenica in Žiča. Večerja in nočitev v hotelu v Vrnjački banji.
3. dan: samostani Ljubostinja in Manasija-Beograd
Po zajtrku vožnja do samostana Ljubostinja. Po ogledu še obisk znamenitega samostana Manasija, ki
ga je zgradil despot Štefan Veliki. Vrnitev v Beograd in nastanitev v hotelu. V boemskem delu Beograda, na Skadarliji, bomo v eni od znamenitih restavracij uživali v tradicionalni večerji (sir, kajmak, koruzni kruh proja, mešano meso na žaru...). Nočitev.
4. dan: Beograd-Ljubljana
Po zajtrku maša v Plečnikovi cerkvi sv. Antona Padovanskega. Nato si ogledamo Kalemegdan, znamenito trdnjavo na sotočju Save v Donavo, saborno cerkev, konak kneginje Ljubice, pravoslavno cerkev sv. Save... Slovo od Beograda in prihod domov v večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji