domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ANDALUZIJA/ ŠPANIJA > Andaluzija in Gibraltar
Andaluzija in Gibraltar
Ognjeviti španski temperament in izjemna kulturna dediščina

Andaluzija je enkratna in edinstvena pokrajina na skrajnem jugozahodu Evrope. Kot najjužnejši del Španije je vir vseh stereotipov o tej deželi - kitare, kastanjete, vroče sonce, oljke, flamenko, bikoborbe, Lorca in še bi lahko naštevali. Andaluzija je pokrajina, kjer se izgubi občutek, da smo še v Evropi. Afrika res ni zelo daleč. Osem stoletij prisotnosti Arabcev, Berberov, Judov in različnih krščanskih narodov je opaziti na vsakem koraku – v jeziku, kulturi, tradiciji, arhitekturi, zgodovini, kulinariki.... Sevilla, Kordoba in Granada pod Sierro Nevado so mesta, ki se ponašajo s stavbami, kakršnih nikjer drugod na svetu ne moremo videti. Ta konec sveta človeka zapelje enako kot verzi Federica Garcia Lorce ali ognjeviti in čutni flamenko.

od 20.feb.2022
do 24.feb.2022
Cena
780 (najmanj 25 potnikov),
830 (najmanj 20 potnikov),
880 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Malaga-bele vasice-Gibraltar-Costa del Sol
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo na jug Španije. Pričakuje nas vroča in temperamentna Andaluzija. Eden od simbolov te tradicionalne španske regije so tudi bele vasice, kjer življenje še danes teče v bolj počasnem ritmu. Ustavimo se v eni od najbolj znanih, Rondi. Nato sledi pot do samega juga evropske celine, na Gibraltar. Pozdravile nas bodo edine v naravi živeče opice v Evropi, pogled pa nam bo segal vse do afriške celine, ki se začenja le nekaj kilometrov preko strateške gibraltarske ožine. Sledi pot na mondeno obalo Costa del Sol, kjer se namestimo v enem od obmorskih letovišč. Večerja in nočitev.
2. dan: Granada, Alhambra
Odhod v Granado, čudovito mesto ob vznožju pogorja Sierra Nevada. Leta 1492 je bilo prav s padcem Granade konec vladavine Mavrov, ne pa tudi njihovih vplivov v arhitekturi, kulturi, tradiciji, mentaliteti. Mesto s svojimi zavitimi uličicami ponuja veliko možnosti za raziskovanje. Zelo zanimiva je stolnica, kjer bomo naleteli na grobnico najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Seveda ne gre brez obiska Alhambre, slavne palače, ki upravičeno velja za največji dosežek arabske arhitekture v Evropi. Večerja in nočitev.
3. dan: Granada, Guadix
Dan za nova čudovita andaluzijska doživetja. Odpeljemo se do slikovitega kraja Guadix, kjer se začenja »španska Kapadokija«. Tu še vedno več kot 4.500 prebivalcev živi v podzemnih
bivališčih. Sprehod po vasici in uživanje v sproščenem vzdušju. Popoldne se vrnemo v Granado, kjer si po želji lahko privoščimo kakšen tapas, paeljo ali samo uživamo in se zgubljamo med ozkimi uličicami Albaicina. Zvečer pa morda na predstavo temperamentnega ciganskega flamenka, kjer nas sangrija zaziba v nove magične svetove… Nočitev.
4. dan: Granada-Valderrubio-Cordoba-Sevilla
Odhod v Cordobo, daljno in samo… »Čeprav poznam vse ceste, nikdar ne pridem v Cordobo« je napisal F.G. Lorca, še eden od andaluzijskih simbolov, v Vitezovi pesmi. Mi bomo v Cordobo seveda prispeli, še prej pa obiskali Valderrubio, kar bo odličen uvod v »Lorcov dan« na našem potovanju. Tu namreč obiščemo pesniku posvečen muzej. Cordoba je svoje najbolj slavne čase doživljalo v času kordobskih kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, ki nas vrnejo nazaj v stare čase in si ogledali mošejo, ki zgovorno priča o pomembnosti mesta, saj je lahko sprejela kar 25.000 ljudi. Zvečer prihod v Sevillo. Nočitev.
5. dan: Sevilla-Ljubljana
Za konec še ogled andaluzijske prestolnice. Ogledali si bomo slavno seviljsko katedralo, kjer je pokopan Krištof Kolumb! Kdor bo želel, se bo lahko povzpel na vrh Giralde, nekdanjega minareta, ki je postal simbol mesta. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz, kjer nas navdušujejo ozke uličice starega mesta, ogledali si bomo trg Plaza Espana. Še vožnja ob reki Guadalquivir, kjer stoji Zlati stolp in bikoborska arena Arenal ter odhod na letališče. Polet do okoliškega letališča, od koder se vrnemo v Ljubljano.
03.11.2017
Andaluzija in Gibraltar
Lepo pozdravljeni!

Verjamem, da se turističnim agencijam po končanem potovanju ljudje oglašajo, ko s čim niso bili zadovoljni. Tokrat pa bi rada zelo pohvalila organizacijo, program in vodenje izleta ge. Judite. Z udobnim avtobusom smo se odpeljali v Bolonjo, se vkrcali na letalo in odpotovali v Andaluzijo ter tam preživeli pet nepozabnih dni. Dnevi so bili v celoti zapolnjeni z odličnim programom in odličnim vodenjem. Tudi namestitev v hotelih je bila vredna vse pohvale. Bili smo majhna skupinica, ki je tudi po zaslugi vodičke odlično funkcionirla. Kljub temu, da vam to pišem v najinem imenu mislim, da smo bili z izletom vsi zelo zadovoljni. Ge. Juditi bi se še enkrat rada zahvalila, da nam je Andaluzijo predstavila tako strokovno in zanimivo. Poleg tega pa je ustvarjala tudi prijetno in sproščeno vzdušje z občutkom za vsakega posameznega popotnika. Z veseljem se bova še kdaj udeležila potovanja z vašo agencijo, ker je presegla najina pričakovanja.

Lepo vas pozdravljava, 
Irena in Bojan
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji