domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠVICA > Biseri Švice in Jungfraujoch
Biseri Švice in Jungfraujoch
Nepozabna gorska železnica, stara mesta, ure, siri in čokolada
od 25.avg.2021
do 28.avg.2021
Cena
375 (najmanj 40 potnikov),
410 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubjana-Italija
Večerni odhod iz Maribora, vstopanje potnikov v Celju in Ljubljani. Nočna vožnja preko severne Italije.
2. dan: prelaz St. Bernard-Ženevsko jezero-Chillon-Gruyere-Ženeva
Vožnja po dolini Aoste in prečkanje prelaza St. Bernard. Jutranji postanek v bližnji alpski vasici Bourg St. Pierre, kjer je svojčas Alpe prečkal tudi Napoleon in kjer je zibelka psov bernardincev. Dopoldansko nadaljevanje vožnje do Ženevskega jezera. Ogled znamenitega gradu Savojskih grofov Chillon. Vožnja skozi mondeni Montreaux (krajši postanek) in nato naprej do vasice Gruyere za obisk ene najpomembnejših švicarskih sirarn. Ogled in degustacija. Potovanje ob jezeru mimo Lozane do Ženeve. Ogled mesta: cvetlična ura, vodomet, katedrala sv. Petra, zid reformacije, zgradba Združenih narodov. Večerja in nočitev.
3. dan: Neuchatel-Bern-Interlaken
Zajtrk v hotelu. Čas za zadnje oglede v Ženevi, nato vožnja proti romantičnemu jezeru Neuchatel pod gorovjem švicarske Jure. Vožnja skozi slikovite vasice in vinorodno
območje, ki je znano tudi po izdelovanju svetovno znanih švicarskih ur. Krajši postanek v mestu Neuchatel. V popoldanskem času prihod v prestolnico Bern in sprehod skozi staro in lepo ohranjeno jedro mesta: urni stolp, katedrala, hiša Alberta Einsteina, švicarski parlament... Nastanitev na poti proti Interlaknu. Večerja in nočitev.
4. dan: Wengen-Jungfraujoch-Lugano-Italija-Ljubljana-Slovenija
Zgoden zajtrk in odhod pod vznožje Bernskih Alp. Vožnja v smeri smučarskega središča Wengen. V bližnjem Grindenwaldu vkrcanje na vlak in nato na najvišjo ozkotirno železnico v Evropi. Vzpon na 3454 metrov visok Jungfraujoch skozi predor pod Eigerjem. Ob lepem vremenu občudovanje prave alpske zimske idile: razgled na najdaljši ledenik Evrope, Aletsch, na vse okoliške gore ter bližnjo in daljno okolico. Ogled “Ledene palače” tik pod vrhom zgornje postaje zobate železnice. Opoldanski spust z gore in nato povratek proti domu. Vožnja proti Luganu in nazaj v Italijo. Potovanje mimo jezera Como in prihod v Slovenijo po polnoči.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji