domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
New York
Ikonična metropola

New York, velikansko mesto, privlačno vsakomur, tako daleč, a hkrati zelo dosegljiv. To je mesto, ki ga je nemogoče opisati na kratko. V sebi skriva toliko zgodovine, culture, dogajanja, da verjetno tudi nekaj filmov ni dovolj. New York je enostavno mesto, ki ga je treba videti. Saj to je pravi mali samosvoj univerzum. Ogledali si bomo vse največje znamenitosti mesta in vmes bo dovolj trenutkov za tiste dodatke, ki bodo spoznavanje enega največjih mest sveta naredili nepozabno. Res je, ni ga mesta, kot je New York in res ga je težko zapustiti, a spomini se zapišejo med tiste najbolj impresivne med potovalnimi. Kip Svobode, spominski park na 11/9/2001, razgled iz One World centra ter Rockefeller centra, fantastičen muzej MET, Central park, Brooklyin, The Vessel in še več nas čaka med spoznavanjem New Yorka. Da bo izkušnja popolna, bomo za prevoz uporabili kar podzemno železnico, ki je tudi sama zase znamenitost.

od 26.okt.2020
do 31.okt.2020
Cena
1.390 (najmanj 15 potnikov),
1.490 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-New York
Odhod do enega od okoliških letališč in polet z enim postankom v New York. Po pristanku vožnja v mesto, namestite, nočitev.
2. dan: New York: kip svobode in otok Ellis, Wall street, spominski park 11/9, One World Center
Dobro jutro, New York! Od vseh metropol tega sveta je New York prav gotovo najbolj impresiven. Visoki nebotičniki se dvigajo proti nebu in mi začnemo spoznavanje Velikega jabolka kot domačini. S podzemno železnico. Zapeljemo se do skrajnega juga otoka Manhattan, kjer je izhodiščna točka za oglede kipa Svobode in otoka Ellis. Z ladjo se odpravimo do otoka, kjer je kip Svobode. Sprehodimo se po ploščadi pod skoraj 100 metrov visokim kipom, ki so ga v znak dobrih odnosov Združenim državam podarili Francozi. Naslednji postanek je otok Ellis, kjer so se v začetku 20. stoletja morali ustaviti vsi novi imigranti, preden so jih pustili naprej v državo. Preko 12 milijonov jih je tukaj začelo svoje življenje v ZDA. Vrnemo se nazaj v pristanišče. Peš se sprehodimo mimo ikoničnega kipa bika in čez Wall street vse do spominskega centra na 11. september 2001. Zatem se z dvigalom vzpnemo na razgledno ploščad One world trade centra, novega nebotičnika, postavljenega v spomin prejšnjima dvojčkoma. Z vrha se odpre fantastičen razgled na Manhattan, Brooklyn in tudi kip Svobode. Preden se s podzemno železnico odpeljemo nazaj proti hotelu še obisk futurističnega nakupovalnega centra Oculus. Večerni prihod v hotel, nočitev.
3. dan: New York: MET (Metropolitanski muzej umetnosti)–Central Park– Rockefeller center–Times Square
S podzemno železnico na peto avenijo, najbolj mondeno na Manhattnu in zatem obisk najslavnejšega med muzeji New Yorka. MET je sam po sebi znamenitost in je ogromen (13 ha) ter hrani bogato zbirko umetnin z vsega sveta in tisočih let zgodovine. Od starega Egipta, Grčije in Rima do Van Gogha in Moneta. Ogledamo si najpomembnejše artefakte, imamo nekaj prostega časa. Zatem sprehod skozi sloviti Central park, kamor Newyorčani prihajajo na oddih. Tudi park je tako kot celotno mesto, ogromen. Poln je znamenitosti,
ki so jih skozi čas dodajali ugledni meščani. Tudi klopce nosijo sporočila in vzamemo si nekaj minutk, da tudi mi posedimo. Nadaljujemo po 5. aveniji do Rockefellerjevega centra, kamor se z dvigali zapeljemo do razgledne ploščadi. Še en, drugačen pogled na Manhattan se nam odpre in prav gotovo je to ena najbolj priljubljenih točk za ogled mesta od zgoraj navzdol. Zatem še krajši sprehod do Times Squara, trga z največ reklamnimi ekrani, kjer je najlepše proti večeru. Trg se polni in ja, to je pravi New York. Zvečer vrnitev v hotel, nočitev.
4. dan: New York: Grand Central–park Bryant–javna knjižnica–Brooklyn
Za dobro jutro na podzemno železnico in vožnja do glavne železniške postaje na Manhattnu, Grand Central. Postajo si ogledamo, saj je poznana po neverjetni arhitekturi in ima dolgo zgodovino. Nadaljujemo peš proti parku Bryant in vmes vidimo tudi sloviti nebotičnik Chrysler. Obiščemo javno knjižnico, zanimivo zgodovinsko zgradbo, impresivno na vse načine. Zatem nekaj prostega časa v parku Bryant, kjer si kosilo radi privoščijo mnogi zaposleni v bližnjih pisarnah. Po šesti aveniji se sprehodimo do legendarne veleblagovnice Macy’s, v katero na kratko vstopimo, zatem nadaljujemo s podzemno železnico k mostu Brooklyn, ki povezuje Manhattan in Brooklyn. Mi ga prehodimo kot pravi Newyorčani in si s tem prislužimo veliko lepih razgledov. Ko pridemo na drugo stran, se sprehodimo po bližnjem parku, od koder lahko občudujemo silhueto Manhattna. Še sprehod skozi Brooklyn, za katerega domačini pravijo, da je kot zavetje pred bolj vrvečim Manhattnom. Proti večeru vrnitev v hotel, nočitev.
5. dan: New York: The Vessel–High Line–Chelsea market
S podzemno železnico se zapeljemo do predela Hudson Yards, kjer si ogledamo znamenito moderno strukturo The Vessel. Od tam začnemo sprehod po High Line – nekdanji dvignjeni železniški progi, ki so jo spremenili v sprehajališče. Dolga je približno 2 km in umetniki ob sprehajalni poti postavljajo svoja dela, tako da je sprehod še zanimivejši. Prav tako je zelo zanimivo opazovati dogajanje na ulicah spodaj. Sprehod zaključimo v pokritem nekdanjem skladišču, ki se imenuje Chelsea market in kjer se da začutiti tisti pravi utrip New Yorka z dodatkom nekdanje tradicije. Tukaj so trgovinice, restavracije, kavarne. Veliko ponudbe za vsak okus in pravi kraj za slovo od New Yorka. V skladu z urnikom poleta vožnja proti letališču in polet proti Evropi.
6. dan: Ljubljana
Pristanek na enem od okoliških letališč ter še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji