Turistična agencija Trud
Fatima, Lizbona, Porto
Prenesi PDF

Fatima, Lizbona, Porto

Duhovno vodstvo

Zagotovljen odhod
Od 27.10. do 30.10.2024

že 699€

Cene in doplačila

Fatima

Cene

  • Najmanj 30 potnikov 699€

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, ročna prtljaga na letalu (10 kg), tri nočitvi v Fatimi, tri polpenzione, avtobusni prevoz po Portugalski, slovenskega vodnika, duhovno vodstvo, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

enoposteljna soba 120 evrov, večji kovček 20 kg na letalu 50 evrov (namesto 10 kg).

Fatima

Vabimo vas na romanje na Portugalsko in njeno največje romarsko središče Fatimo. Tu se je 13. maja 1917 Marija prvič prikazala trem pastirčkom in od takrat v Fatimo prihajajo romarji z vsega sveta.

Lizbona
Lizbona

1. dan

Ljubljana - Lizbona - Obidos - Alcobaca - Batalha - Fatima

Odhod z avtobusom opolnoči iz Ljubljane proti Italiji. Jutranji let v Lizbono. Po pristanku nadaljujemo pot proti osrednjemu delu deleže s čudovitimi kraji in vasicami. Najprej postanek v Obidosu, očarljivemu »belemu« mestece ra...

Preberi več
Trg v Fatimi

2. dan

Fatima, Aljustrel

Zajtrk. Dan bomo preživeli v Fatimi. Po jutranji maši obiščemo baziliko z grobovoma Hijacinte in Frančiška, kapelo prikazovanj, sprehodimo se po trgu Esplanade. Udeležimo se križevega pota, ki vodi do vasice Aljustrel. Dovolj bo...

Preberi več
Reka Douro v Portu

3. dan

Fatima - Coimbra - Porto - Fatima

Zajtrk. Po maši odhod v Coimbro. Kratek sprehod po najstarejšem portugalskem univerzitetnem mestu. V mestnem jedru se nahajata katedrala in cerkev sv. Križa. Nato vožnja v Porto, drugo največje portugalsko mesto, ki se slikovito...

Preberi več
Cabo da Roca

4. dan

Fatima - Cabo da Roca - Lizbona - Ljubljana

Zajtrk. Po jutranji maši zapustimo Fatimo in se odpeljemo do najbolj zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca. Po spominski fotografiji nadaljujemo pot v Lizbono. Najprej se ustavimo pri enem od simbolov mesta, znamenite...

Preberi več
1 Ljubljana - Lizbona - Obidos - Alcobaca - Batalha - Fatima
2 Fatima, Aljustrel
3 Fatima - Coimbra - Porto - Fatima
4 Fatima - Cabo da Roca - Lizbona - Ljubljana
4 Days

Fatima, Lizbona, Porto

4 Days

1. dan

Ljubljana - Lizbona - Obidos - Alcobaca - Batalha - Fatima

Odhod z avtobusom opolnoči iz Ljubljane proti Italiji. Jutranji let v Lizbono. Po pristanku nadaljujemo pot proti osrednjemu delu deleže s čudovitimi kraji in vasicami. Najprej postanek v Obidosu, očarljivemu »belemu« mestece raznih umetnikov. Sprehod po ozkih uličicah med lično urejenimi hiškami, za začetek poti si lahko privoščimo nakup tradicionalnega portugalskega češnjevega likerja. Popoldan spoznamo Unescovo kulturno dediščino čudovito gotsko cerkev Santa Maria de Victoria s samostanom v Batalhi ter cistercijanski samostan v Alcobaci. Odhod v Fatimo in nastanitev v hotelu. Nato imamo mašo in večerjo. Nočitev.

Lizbona

2. dan

Fatima, Aljustrel

Zajtrk. Dan bomo preživeli v Fatimi. Po jutranji maši obiščemo baziliko z grobovoma Hijacinte in Frančiška, kapelo prikazovanj, sprehodimo se po trgu Esplanade. Udeležimo se križevega pota, ki vodi do vasice Aljustrel. Dovolj bo tudi časa za osebno molitev in razmišljanje. Zvečer procesija in rožni venec. Večerja in nočitev.

 

Trg v Fatimi

3. dan

Fatima - Coimbra - Porto - Fatima

Zajtrk. Po maši odhod v Coimbro. Kratek sprehod po najstarejšem portugalskem univerzitetnem mestu. V mestnem jedru se nahajata katedrala in cerkev sv. Križa. Nato vožnja v Porto, drugo največje portugalsko mesto, ki se slikovito razteza ob znameniti reki Douro. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in vstopili v cerkev sv. Frančiška. Spoznali bomo tudi druge zanimivosti: mestno hišo, slavno palačo Borza, stolnico... Po želji lahko obiščemo kakšno od znamenitih vinskih kleti in spoznamo postopek pridelave portovca. Vrnitev v Fatimo, kjer imamo večerjo. Nočitev.

Reka Douro v Portu

4. dan

Fatima - Cabo da Roca - Lizbona - Ljubljana

Zajtrk. Po jutranji maši zapustimo Fatimo in se odpeljemo do najbolj zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca. Po spominski fotografiji nadaljujemo pot v Lizbono. Najprej se ustavimo pri enem od simbolov mesta, znamenitemu stolpu in spomeniku pomorščakom, ki so odkrivali Novi svet. Nato sprehod po osrednjem trgu Rossio in vzpon do najbolj slikovite četrti Alfama ter srednjeveške trdnjave sv. Jurija. Sledi odhod na letališče in polet v Italijo ter še avtobusni prevoz do Ljubljane.

Cabo da Roca

Fatima, Lizbona, Porto

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Ljubljana - Lizbona - Obidos - Alcobaca - Batalha - Fatima
(1. dan)
2. destinacija
Fatima, Aljustrel
(2. dan)
3. destinacija
Fatima - Coimbra - Porto - Fatima
(3. dan)
4. destinacija
Fatima - Cabo da Roca - Lizbona - Ljubljana
(4. dan)

Izjave naših potnikov

Prijetna skupina, vodič, ki nam nudi strokovno in profesionalno vodstvo, poskrbi, da smo siti in priporoči, da okusimo značilno hrano dežele in da vlada v skupini prijetno vzdušje.

Veliki portugalski krog

Smo na potovanju Veliki krog Portugalske. Prijetna skupina, vodič, ki nam nudi strokovno in profesionalno vodstvo, poskrbi, da smo siti in priporoči, da okusimo značilno hrano dežele in da vlada v skupini prijetno vzdušje. Blaž se potrudi, da čas izkoristimo tako učinkovito, da nam predstavi celo izven programske zanimivosti Portugalske  ob naši poti. Tudi pri izbiri šoferja je agencija imela srečo, saj je skromen, točen pri prihodih k hotelom. Vozi nas varno in hitro poskrbi za našo prtljago. Mislim, da nam bo uspelo zaključiti prijeten izlet, s spomini, da smo imeli srečo tudi z lepim vremenom. Vse pohvale izkušenemu vodiču, ki z nevidno "čarovnijo " zaobide vse " nevšečnosti", ki bi se lahko pojavile na takšnih potovanjih. Sem že in še bom potovala z vašo agencijo. Prav tako pa jo priporičim, ko me vprašajo za mnenje! Super ste!

Miša Markovič
Miša Markovič

Želim se zahvaliti tudi vsem vam, za vso vašo skrbnost, prijaznost, korektnost

Veliki portugalski krog

Pozdravljeni,

vrnila sem se s čudovitega potovanja po Portugalski. Vse pohvale našemu vodniku, gospodu Blažu. Je organiziran, opremljen z znanjem, topel in prijazen. Želim se zahvaliti tudi vsem vam, za vso vašo skrbnost, prijaznost, korektnost. Sama sem vegetarijanka (dogovorjeno pri vas na agenciji) in bilo je res vse O. K. Dober glas o vas bom širila naprej. Želim vam še veliko uspeha pri delu in prav tako osebnega zadovoljstva, ki je za uspešno delo se kako pomembno. Se enkrat hvala. Lep pozdrav.

Lidija Vranesic Florjanc
Lidija Vranesic Florjanc

Prvič sem potovala z vašo agencijo in sem več kot zadovoljna.

Španija in Portugalska

Spoštovani,

prvič sem potovala z vašo agencijo in sem več kot zadovoljna... Vodič Uroš nam je polepšal pot z novimi izkušnjami... njegovo znanje, živahnost in varnost sta nas obkrožala na vsakem koraku... od vroče in ognjevite Španije do melanholične, zasanjene Portugalske... ob flamenku in fadu, z okusom portovca na ustnicah...

S prijaznimi pozdravi.

Sanja
Sanja

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Fatima, Lizbona, Porto Zagotovljen odhod
Fatima
Fatima, Lizbona, Porto
Duhovno vodstvo

že 699€

Lurd z letalom Zagotovljen odhod
lurd
Lurd z letalom
Duhovno vodstvo

že 495€

Camino in Lurd Zbiramo prijave
Camino smerokaz
Camino in Lurd
Duhovno vodstvo

Od 1.190€

Barcelona, Andora, Lurd in Zaragoza Zagotovljen odhod
barcelona
Barcelona, Andora, Lurd in Zaragoza
Marijina pot iz Španije preko Pirenejev v Lurd in nazaj

Od 790€