Turistična agencija Trud
Počitnice v švicarskih gorah
Prenesi PDF

Počitnice v švicarskih gorah

Z zobato železnico po Rochers de Naye 2.042 m

Zagotovljen odhod
Od 25.08. do 31.08.2024

Od 799€

Cene in doplačila

švicarske gore

Cene

  • Najmanj 45 potnikov 799€
  • Najmanj 35 potnikov 849€
  • Najmanj 25 potnikov 889€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 6 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 288 evrov, vzpon z zobato železnico na Rochers-de-Naye: cca. 65,00 CHF za osebo (obvezna odločitev ob prijavi, plačilo na kraju samem), žičnice in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi cca. 120,00 CHF.

Oddih v gorskem svetu Švice

Namestitev v gorskem hotelu 3* z notranjim in masažnim bazenom ter savno. Z zobato železnico po Rochers de Naye, Ženeva, Lausanne, Montreux, mondeni Gstaad, pregrešno dobra čokolada Cailler ter skok v Yvoire, očarljivo francosko vasico.

Matterhorn Švica

Pod skalni vrh Rochers de Naye

Z zobato železnico se bomo odpeljali mimo polj in pašnikov ter skozi slikovita naselja, kot sta Glion in Caux s starimi elegantnimi hoteli 1600 m visoko, pod skalni vrh Rochers de Naye (2042 m). Z razgledne točke bomo uživali v lepem razgledu na Ženevsko jezero ter na okoliške Alpe, všeč pa nam bodo tudi prijazni svizci ter dehteče gorsko cvetje.

Rochers de Naye - vlak
Rochers de Naye - vlak

Odlična švicarska čokolada

Obiskali bomo najstarejšo švicarsko čokoladnico Cailler in odkrili nekaj skrivnosti čarobnega sveta čokolade.

Čokolada Švica Cailler
Čokoladni pralineji

Letovišča ob Ženevskem jezeru

Očaral nas bo Montreux, mondeno letovišče ob Ženevskem jezeru z razkošnimi hoteli in sijajnimi palačami. Mesto ima izjemno milo klimo, od tod tudi izredno bujna in raznolika vegetacija. Všeč nam bo tudi Vevey, kjer se bomo sprehodili ob obali Ženevskega jezera vse do spomenika slavnega igralca in režiserja Charlieja Chaplina ter francoski Yvoire.

Vevey Švica
Yvoire

Odličen hotel v objemu gora

Prepustite se razvajanju v preverjenem hotelu v srcu švicarskih gora v vasici Leysin. Hotel s tipičnim alpskim interierjem, notranjim in masažnim bazenom, savno ter odlično kulinariko.

Švica lobby hotel
Švica soba hotel počitnice
Prelaz Velikega sv. Bernarda

1. dan

Col du Grand Saint Bernard

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk, Milana in Aoste proti Alpam. Začeli se bomo vzpenjati po slikoviti gorski cesti sv. Bernarda, eni najstarejših alpskih poti - njena prometna pomembnost se je zmanjšala šele leta ...

Preberi več
Ledeniški ekspres Švica

2. dan

Le Kuklos

Zajtrk. Spoznavanje okolice. Nato pa vzpon z žičnico do vrtljive panoramske restavracije Le Kuklos. Futuristična zgradba, ki je v celoti zgrajena iz stekla, kraljuje na 2048 m med gorami Tour d'Äi, Tour de Mayen in Tour de Famel...

Preberi več
Ženevsko jezero

3. dan

Ženeva - Yvoire

Zajtrk. Dan bomo posvetili Ženevskemu jezeru, ki si ga delita Švica in Francija - Francozi ga imenujejo Lac Léman. Vožnja po severni, švicarski obali jezera mimo mnogih mondenih letovišč v Ženevo, ki leži ob jugozahodnem delu je...

Preberi več
Grad Chillon

4. dan

Montreux - Rochers de Naye - Grad Chillon

Zajtrk. Vožnja v Montreux, mondeno letovišče ob Ženevskem jezeruz razkošnimi hoteli in sijajnimi palačami.Mesto ima izjemno milo klimo, od tod tudi izredno bujna in raznolika vegetacija (fige, mandljevci, ciprese, magnolije). Sp...

Preberi več
Vevey ob Ženevsekm jezeru - pisani čolni

5. dan

Lozana - Vevey

Zajtrk. Vožnja v mondeni Lausanne, po naše v Lozano, ki jo imenujejo tudi olimpijska prestolnica, saj je tukaj sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Preberi več
Laussane

6. dan

Gruyères - Broc - Gstaad

Zajtrk. Vožnja v zaledje Ženevskega jezera - v Gruyères, malo utrjeno srednjeveško mestece. Slovi po siru z imenom gruyère, ki je za francosko Švico enako pomemben kot ementalec za nemško Švico. Nad mestomkraljuje mogočen grad i...

Preberi več
Sion

7. dan

Sion

Zajtrk. Vožnja mimo Martignyja v Sion, staro škofijsko mesto z dvatisočletno zgodovino med visokimi gorami v kantonu Valais. Že od daleč bomo zagledali skalna vrhova, ki se dvigujeta nad mestom: Valére s cerkvijo in gradom ter T...

Preberi več
1 Col du Grand Saint Bernard
2 Le Kuklos
3 Ženeva - Yvoire
4 Montreux - Rochers de Naye - Grad Chillon
5 Lozana - Vevey
6 Gruyères - Broc - Gstaad
7 Sion
7 Days

Počitnice v švicarskih gorah

7 Days

1. dan

Col du Grand Saint Bernard

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk, Milana in Aoste proti Alpam. Začeli se bomo vzpenjati po slikoviti gorski cesti sv. Bernarda, eni najstarejših alpskih poti - njena prometna pomembnost se je zmanjšala šele leta 1964 z dograditvijo predora.

Na prelazu Velikega sv. Bernarda (Col du Grand Saint Bernard, 2469 m) se bomo ustavili, občudovali jezero, ki je zamrznjeno skoraj 260 dni na leto. Obiskali bomo tudi zavetišče (hospic), ki so ga v srednjem veku ustanovili menihi avguštinci. Tu so z njimi bivali slavni psi - bernardinci, ki so jim sprva služili za prenašanje tovora, nato pa za reševanje planincev izpod plazov. Ogled zanimivega muzeja, ki pripoveduje o zgodovini zavetišča, o okoliški naravi ter o vzreji bernardincev. Nadaljevanje poti v dolino proti Martignyju in dalje proti slikoviti gorski vasici Leysin v kantonu Vaud, ki slovi kot klimatsko letovišče ter smučarsko središče. Vasica leži na alpskem pobočju na 1260 m. Nastanitev v hotelu, kjer bomo preživljali naše počitnice. Večerja in nočitev.

Prelaz Velikega sv. Bernarda

2. dan

Le Kuklos

Zajtrk. Spoznavanje okolice. Nato pa vzpon z žičnico do vrtljive panoramske restavracije Le Kuklos. Futuristična zgradba, ki je v celoti zgrajena iz stekla, kraljuje na 2048 m med gorami Tour d'Äi, Tour de Mayen in Tour de Famelon ter nudi izjemne razglede na Ženevsko jezero, dolino Rone, na visoke alpske vrhove, videli bomo tudi Mont Blanc in Eiger. Uživanje v objemu gora. Vrnitev z žičnico v dolino. Večerja in nočitev.

Ledeniški ekspres Švica

3. dan

Ženeva - Yvoire

Zajtrk. Dan bomo posvetili Ženevskemu jezeru, ki si ga delita Švica in Francija - Francozi ga imenujejo Lac Léman. Vožnja po severni, švicarski obali jezera mimo mnogih mondenih letovišč v Ženevo, ki leži ob jugozahodnem delu jezera in hkrati ob bregovih Rone. Svetovljansko mesto, trdnjava reformacije - mesto Calvina, prestolnica mislecev (J. J. Rousseau) in ne nazadnje sedež Združenih narodov.

Ogled mestnih zanimivosti: katedrale, mestne hiše, spomenika reformaciji, palače Združenih narodov ... Videli bomo tudi slavni vodomet, simbol mesta, ki brizga vodo iz jezera okoli 140 m visoko! Vračali se bomo po južni, francoski obali jezera in tam obiskali Yvoire, eno najlepših francoskih vasi, ki je za svojo ureditev dobila številne nagrade. Sprehod po ozkih srednjeveških ulicah, prepolnih cvetja in trgovinic bo prava paša za oči. Po želji obisk skrivnostnega vrta petih čutov! Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Ženevsko jezero

4. dan

Montreux - Rochers de Naye - Grad Chillon

Zajtrk. Vožnja v Montreux, mondeno letovišče ob Ženevskem jezeru z razkošnimi hoteli in sijajnimi palačami. Mesto ima izjemno milo klimo, od tod tudi izredno bujna in raznolika vegetacija (fige, mandljevci, ciprese, magnolije). Sprehod po starem mestu.

Nato se bomo z zobato železnico (doplačilo, odločitev ob prijavi) odpeljali mimo polj in pašnikov ter skozi slikovita naselja, kot sta Glion in Caux s starimi elegantnimi hoteli 1600 m visoko, pod skalni vrh Rochers de Naye (2042 m). Z razgledne točke bomo uživali v lepem razgledu na Ženevsko jezero ter na okoliške Alpe, všeč pa nam bodo tudi prijazni svizci ter dehteče gorsko cvetje. Po želji si bomo privoščili tudi kosilo v panoramski gorski restavraciji. Vrnitev z vlakom v dolino. Vožnja do gradu Chillon. Čudovita lega na majhnem otočku tik ob obali Ženevskega jezera z rajskimi razgledi na Montreux in Alpe pritegne mnoge obiskovalce, navdihnila je celo velikega angleškega pesnika Lorda Byrona, ki je grad uporabil v svoji pesnitvi "Chillonski jetnik". Ogled. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Grad Chillon

5. dan

Lozana - Vevey

Zajtrk. Vožnja v mondeni Lausanne, po naše v Lozano, ki jo imenujejo tudi olimpijska prestolnica, saj je tukaj sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Najprej si bomo v pristaniškem Ouchyju ogledali sloviti Olimpijski muzej, nato pa stari gornji del mesta, ki se je razvijal okoli gotske katedrale. Sledi vožnja v Vevey, eno od prijetnih letovišč ob Ženevskem jezeru. Sprehod ob obali vse do spomenika slavnega igralca in režiserja Charlieja Chaplina. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Večerja in nočitev.

Vevey ob Ženevsekm jezeru - pisani čolni

6. dan

Gruyères - Broc - Gstaad

Zajtrk. Vožnja v zaledje Ženevskega jezera - v Gruyères, malo utrjeno srednjeveško mestece. Slovi po siru z imenom gruyère, ki je za francosko Švico enako pomemben kot ementalec za nemško Švico. Nad mestom kraljuje mogočen grad iz 15. stol. Ogled nam bo razsvetlil več stoletij dolgo grajsko zgodovino arhitekture in kulture.

Po želji bomo obiskali Muzejski bar, ki ga je ustvaril švicarski surrealistični kipar HR Giger - šokantna skeletna konstrukcija velikanske grajske dvorane z vretenčastimi oboki deluje morda celo morbidno … Nadaljevanje poti v bližnjo vasico Broc, kjer bomo obiskali najstarejšo švicarsko čokoladnico Cailler in odkrili nekaj skrivnosti čarobnega sveta čokolade. Nato se bomo podali v alpski gorski svet v predel Pays d'Enhaut. Ustavili se bomo v Gstaadu, mondenem zimskem letovišču, kamor hodijo uživat zimski paradiž predvsem kronane glave. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Laussane

7. dan

Sion

Zajtrk. Vožnja mimo Martignyja v Sion, staro škofijsko mesto z dvatisočletno zgodovino med visokimi gorami v kantonu Valais. Že od daleč bomo zagledali skalna vrhova, ki se dvigujeta nad mestom: Valére s cerkvijo in gradom ter Tourbillon z ruševinami trdnjave. Krajši ogled mesta. Nato slikovita vožnja po dolini Rone in čez prelaz Simplon v Italijo in dalje proti Ljubljani.

Sion

Počitnice v švicarskih gorah

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Col du Grand Saint Bernard
(1. dan)
2. destinacija
Le Kuklos
(2. dan)
3. destinacija
Ženeva - Yvoire
(3. dan)
4. destinacija
Ženeva - Yvoire
(3. dan)
5. destinacija
Montreux - Rochers de Naye - Grad Chillon
(4. dan)
6. destinacija
Montreux - Rochers de Naye - Grad Chillon
(4. dan)
7. destinacija
Lozana - Vevey
(5. dan)
8. destinacija
Lozana - Vevey
(5. dan)
9. destinacija
Gruyères - Broc - Gstaad
(6. dan)
10. destinacija
Gruyères - Broc - Gstaad
(6. dan)
11. destinacija
Gruyères - Broc - Gstaad
(6. dan)
12. destinacija
Sion
(7. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Švica z ledeniškim ekspresom Čakalna vrsta
Ledniški ekspres
Švica z ledeniškim ekspresom
Zapeljite se z znamenitim vlakom Glacier Express od St. Moritza do Zermatta

Od 679€