Turistična agencija Trud
Madeira
Prenesi PDF

Madeira

Otok večne pomladi

Zagotovljen odhod
Od 24.10. do 29.10.2024

Od 1.040€

Cene in doplačila

Madeira - pogled na obalo

Cene

  • Najmanj 25 potnikov 1.040€
  • Najmanj 15 potnikov 1.090€

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, 5 nočitev z zajtrkom v hotelu 3***, 2 večerji, prevoze po Madeiri, vse izlete s slovenskim vodnikom, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

enoposteljna soba 180 evrov, vstopnine (cca 20 evrov), večji kovček (20 kg namesto 10kg) na letalu 50 evrov (cena velja ob prijavi), folklorna večerja.

Plačilni pogoji

30 % od višje cene aranžmaja ob prijavi.

Madeira

Madeira je otok pod portugalsko zastavo, ki zaradi oceanske klime ni nikoli prevroča in nikoli prehladna in zato primerna za obisk skozi vse leto. Otoček nas bo navdušil z izjemno slikovito pokrajino in neverjetno pestro naravo. Dežja in sonca je tu vedno dovolj, da domačni lahko vseskozi krasijo svoja okna in balkone s pisanim cvetjem, bogastvo narave pa lahko občudujemo v številnih botaničnih vrtovih. Zaradi odmaknjenosti od celine je življenje še vedno zelo tradicionalno, poleg turizma se naslanja na ribolov, poljedelstvo na strmih terasah, pridelavo znamenitega desertnega vina..

Sadje na Madeiri
Madeira - prestolnica Funchal

1. dan

Ljubljana - Madeira

Odhod do enega od okoliških letališč in polet proti Madeiri. Po prihodu prevoz do hotela in nočitev.

Preberi več
Camara de Lobos - Madeira

2. dan

Funchal

Po zajtrku pričnemo s spoznavanjem Funchala, ki so ga pomorščaki ustanovili v začetku 15. stoletja. Madeira je bila pomembna proizvajalka sladkorja in tako je Funchal lahko bogatel in postal »Mala Lizbona«. Arhitektura in slog t...

Preberi več
Madeira - ribiško mesto Machico

3. dan

celodnevni izlet na zahodni del otoka

Zajtrk. Z izletom na zahod bomo takoj začutili divjo lepoto otoka, spoznali njegove odmaknjene vasice, razgiban relief, geološko zgodovino. Pot nas najprej vodi do slikovitega ribiškega naselja Camara de Lobos. Življenje je tu š

Preberi več
Hiša na Madeiri

4. dan

celodnevni izlet na vzhodni del otoka

Zajtrk. Tokrat se podamo na spoznavanje številnih zanimivosti vzhodnega dela Madeire. V Camachi se najprej spoznamo z ročnim pletenjem košar in mnogih drugih izdelkov iz vrbovih vej. Od obrtnikov, ki izdelujejo prave umetnine, b...

Preberi več
Madeira vino

5. dan

levade – lažji treking, Nunska dolina

Zajtrk. Dopoldne gremo na lažji treking (približno dve uri hoje) ob levadah. Levade ali kanali za namakanje so ena od posebnosti Madeire. Po otoku jih je speljanih za več kot dva tisoč kilometrov, dovajajo pa vodo iz bolj vodnat...

Preberi več
Madeira - Ljubljana

6. dan

Madeira - Ljubljana

Zgodnji odhod na letališče in polet proti enemu od letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.

Preberi več
1 Ljubljana - Madeira
2 Funchal
3 celodnevni izlet na zahodni del otoka
4 celodnevni izlet na vzhodni del otoka
5 levade – lažji treking, Nunska dolina
6 Madeira - Ljubljana
6 Days

1. dan

Ljubljana - Madeira

Odhod do enega od okoliških letališč in polet proti Madeiri. Po prihodu prevoz do hotela in nočitev.

Madeira - prestolnica Funchal

2. dan

Funchal

Po zajtrku pričnemo s spoznavanjem Funchala, ki so ga pomorščaki ustanovili v začetku 15. stoletja. Madeira je bila pomembna proizvajalka sladkorja in tako je Funchal lahko bogatel in postal »Mala Lizbona«. Arhitektura in slog tistih časov je še vidna v stavbah, tudi v katedrali, ki jo bolje spoznamo. Funchal še vedno skriva očarljivi stari del z ozkimi ulicami, prijetnimi restavracijami, živahnimi trgi. Najbolj slikovite so seveda tržnice, kjer lahko kupujemo eksotično sadje, čudovito cvetje ali ribje dobrote… Popoldne obisk edinstvenega botaničnega vrta nad Funchalom, kjer naletimo na neverjetno raznoliko rastlinstvo z vsega sveta, odkrijemo mnoge endemične vrste, tropske in subtropske rastline. Klima na otoku je prava, da imajo cvetje, grmovnice, palme in agave, v višinah pa evkaliptusi in borovi gozdovi odlične pogoje za rast skozi vse leto. Nočitev.

Camara de Lobos - Madeira

3. dan

celodnevni izlet na zahodni del otoka

Zajtrk. Z izletom na zahod bomo takoj začutili divjo lepoto otoka, spoznali njegove odmaknjene vasice, razgiban relief, geološko zgodovino. Pot nas najprej vodi do slikovitega ribiškega naselja Camara de Lobos. Življenje je tu še zelo tradicionalno, mnoge aktivnosti se odvijajo na ulicah in trgih, čar ji dajejo tudi številni lokali in restavracije, kamor radi zahajajo otočani od drugod. Nato bomo osupnili ob pogledu na Cabo Girao, drugi najvišji klif na svetu (580 metrov), ki se strmo in divje spušča v Atlantik. Sledi postanek v obmorski vasici Ribeira Brava, kjer bo čas za sprehod. Pot nas nato vodi proti severu otoka in ob primernem vremenu se nam bo na vrhu odprl izjemen pogled na obe strani otoka. V kraju Sao Vicente stopimo v muzej, ki nam razodene geološki nastanek otoka, nato pa nas slikovita severna cesta, ponekod vklesana kar v vulkansko kamenino, popelje na skrajni zahod do letoviškega mesteca Porto Moniz. Ena od njegovih zanimivosti so vulkanski bazeni, ki jih z vodo polni Atlantik. V glavno mesto Funchal se vrnemo preko osrednje planote Paul de Serra, skopo porasle pokrajine, kjer pa se rade pasejo koze. Večerja in nočitev.

Madeira - ribiško mesto Machico

4. dan

celodnevni izlet na vzhodni del otoka

Zajtrk. Tokrat se podamo na spoznavanje številnih zanimivosti vzhodnega dela Madeire. V Camachi se najprej spoznamo z ročnim pletenjem košar in mnogih drugih izdelkov iz vrbovih vej. Od obrtnikov, ki izdelujejo prave umetnine, bomo lahko kakšen uporaben kos ali samo spominek tudi kupili. Pot nadaljujemo po slikoviti poti do drugega najvišjega vrha otoka, Pica de Areiro (1810 metrov) z lepimi pogledi na okolico. V kraj Ribeiro Frio redko zaidejo sončni žarki (ime pomeni Hladna voda), zato lahko tu naletimo tudi na endemično floro. Nato uživamo v slikovitih pogledih na Faial in okolico s terasami, hišami na visokih planotah nad Atlantikom. Santana nas navduši s tradicionalnimi hišami z zelo strmimi strehami iz slame, ki segajo skoraj do tal in tako varujejo notranjost pred nalivi z oceana. Še eni impresivni pogledi na zanimive skalne formacije in razgibano severno obalo se nam obetajo z razgledne točke pri Porteli. Pot nas nato pripelje na južno obalo, kjer se sprehodimo po ribiškem naselju Machico, ki je bila prva naselbina na Madeiri. Večerja in nočitev.

Hiša na Madeiri

5. dan

levade – lažji treking, Nunska dolina

Zajtrk. Dopoldne gremo na lažji treking (približno dve uri hoje) ob levadah. Levade ali kanali za namakanje so ena od posebnosti Madeire. Po otoku jih je speljanih za več kot dva tisoč kilometrov, dovajajo pa vodo iz bolj vodnatih severnih delov proti jugu. Levade omogočajo tropski paradiž na Madeiri, hkrati pa so ob mnogih speljane čudovite sprehajalne poti. Popoldne se odpeljemo v notranjost otoka, do Nunske doline, Curral das Freiras, kamor so se pred gusarskim napadom sredi 16. stoletja zatekle nune. Pogled na dolino, ki naj bi bil pravzaprav vulkanski krater, je pravo doživetje. Vasica je vseh strani obdana s strmimi pobočji in zato res primerna za zatočišče. Na povratku se ustavimo v kraju Monte, ki slovi po mili klimi in bujni vegetaciji. V dolino se lahko spustimo z lesenimi sankami (doplačilo). Zvečer možnost obiska folklorne večerje. Nočitev.

Madeira vino

6. dan

Madeira - Ljubljana

Zgodnji odhod na letališče in polet proti enemu od letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.

Madeira - Ljubljana

Madeira

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Ljubljana - Madeira
(1. dan)
2. destinacija
Funchal
(2. dan)
3. destinacija
celodnevni izlet na zahodni del otoka
(3. dan)
4. destinacija
celodnevni izlet na vzhodni del otoka
(4. dan)
5. destinacija
levade – lažji treking, Nunska dolina
(5. dan)

Izjave naših potnikov

Prijetna skupina, vodič, ki nam nudi strokovno in profesionalno vodstvo, poskrbi, da smo siti in priporoči, da okusimo značilno hrano dežele in da vlada v skupini prijetno vzdušje.

Veliki portugalski krog

Smo na potovanju Veliki krog Portugalske. Prijetna skupina, vodič, ki nam nudi strokovno in profesionalno vodstvo, poskrbi, da smo siti in priporoči, da okusimo značilno hrano dežele in da vlada v skupini prijetno vzdušje. Blaž se potrudi, da čas izkoristimo tako učinkovito, da nam predstavi celo izven programske zanimivosti Portugalske  ob naši poti. Tudi pri izbiri šoferja je agencija imela srečo, saj je skromen, točen pri prihodih k hotelom. Vozi nas varno in hitro poskrbi za našo prtljago. Mislim, da nam bo uspelo zaključiti prijeten izlet, s spomini, da smo imeli srečo tudi z lepim vremenom. Vse pohvale izkušenemu vodiču, ki z nevidno "čarovnijo " zaobide vse " nevšečnosti", ki bi se lahko pojavile na takšnih potovanjih. Sem že in še bom potovala z vašo agencijo. Prav tako pa jo priporičim, ko me vprašajo za mnenje! Super ste!

Miša Markovič
Miša Markovič

Želim se zahvaliti tudi vsem vam, za vso vašo skrbnost, prijaznost, korektnost

Veliki portugalski krog

Pozdravljeni,

vrnila sem se s čudovitega potovanja po Portugalski. Vse pohvale našemu vodniku, gospodu Blažu. Je organiziran, opremljen z znanjem, topel in prijazen. Želim se zahvaliti tudi vsem vam, za vso vašo skrbnost, prijaznost, korektnost. Sama sem vegetarijanka (dogovorjeno pri vas na agenciji) in bilo je res vse O. K. Dober glas o vas bom širila naprej. Želim vam še veliko uspeha pri delu in prav tako osebnega zadovoljstva, ki je za uspešno delo se kako pomembno. Se enkrat hvala. Lep pozdrav.

Lidija Vranesic Florjanc
Lidija Vranesic Florjanc

Prvič sem potovala z vašo agencijo in sem več kot zadovoljna.

Španija in Portugalska

Spoštovani,

prvič sem potovala z vašo agencijo in sem več kot zadovoljna... Vodič Uroš nam je polepšal pot z novimi izkušnjami... njegovo znanje, živahnost in varnost sta nas obkrožala na vsakem koraku... od vroče in ognjevite Španije do melanholične, zasanjene Portugalske... ob flamenku in fadu, z okusom portovca na ustnicah...

S prijaznimi pozdravi.

Sanja
Sanja