Vaša prijava je potrjena, ko vplačate akontacijo v višini 30% vrednosti aranžmaja. To morate storiti najkasneje v sedmih dneh po prejemu prijavnice oz. do valute, ki je navedena na računu. Ob prijavi se za vsako prijavnico zaračuna prijavnino v višini 18,00 evrov na prijavnico za večdnevne aranžmaje in 5,00 evrov na prijavnico za enodnevne aranžmaje. Podatki na prijavnici se morajo v celoti ujemati s podatki v uradnih dokumentih.

Obročno plačilo je možno. Največje število obrokov je 8. Ob prijavi plačate akontacijo v višini 30%, preostanek plačila pa je možno poravnati do največ 8 obrokov preko direktne bremenitve, ki mora biti sklenjena in podpisana najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja. Najvišji skupni znesek obročnega odplačila znaša 5.000€, znesku obroka se prišteje še 2 evra manipulativnih stroškov na obrok (če je skupni znesek obrokov do 1.000 evrov) in 3 evre na obrok (za skupni znesek nad 1.000 evrov).

V ceno je vključeno vse, razen tistih storitev, ki so plačljive samo v deželi, kamor potujete (jih ni mogoče plačati vnaprej, pred odhodom). Največkrat so te stvari: vizum, če se dobi na letališču, izhodne takse (v nekaterih deželah), letališke takse za notranje polete (večinoma so vključene v osnovno ceno, včasih pa so plačljive le na letališču in znašajo ponavadi le nekaj USD). Prav tako niso v ceno vključene napitnine. V Evropi so doplačilo ponavadi tudi vstopnine (po želji).

V primeru, da sami nimate sopotnika, vam ga bomo poskušali najti mi. Če ga ne najdemo, vam priznamo 25% popusta na dodatek za enoposteljno sobo. Velja le v primeru, če se na potovanje prijavite vsaj en mesec pred odhodom. Določba ne velja za križarjenja, potovanja z vlakom in trajekti (enoposteljne kabine), za aktivne počitnice ali počitniške dele potovanj (Maldivi, Mavricijus, Phuket ipd.).

Napitnine so izven Evrope bolj pravilo kot izjema, ponekod so celo obvezne. Tudi tam, kjer niso obvezne, pa so stvari največkrat bolje in hitreje opravljene, če lokalni vodiči, šoferji… dobijo napitnino, ki je marsikomu tudi edini vir preživetja. Napitnine znašajo približno 2-3 USD/dan za lokalne vodiče in 1-2 USD/dan za šoferje (odvisno od dežele). Napitnine je najbolje že na začetku potovanja izročiti slovenskemu vodiču, ki nato denar razporeja v prave roke in na koncu naredi obračun ter vam morebitni ostanek vrne.

Z odpovednim rizikom pridobite možnost odpovedi potovanja v primeru nekaterih dogodkov, ki so izven vaših moči (bolezen, smrt, naravne nesreče – natančno si o tem preberite v Splošnih pogojih). Višina odpovednega rizika je odvisna od vrednosti potovanja, zanj pa se je potrebno odločiti ob prijavi. V primeru odpovedi je potrebno predložiti ustrezno dokumentacijo. Če za potovanje niste vplačali odpovednega rizika in potovanje odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je nastal do začetka potovanja (glejte Splošne pogoje).

Nekatera potovanja vključujejo tudi zdravstveno zavarovanje, še posebno tista, kjer je pri vstopu v državo slednje obvezno. Za ostala potovanja priporočamo, da si pred odhodom zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini uredite preko naše agencije ali pri zavarovalnih ponudnikih.

Če bi zaradi kakršnihkoli razlogov (zdravstvenih, družinskih …) radi na potovanju imeli posebno vrsto hrane (vegetarijanska, brezglutenska …), vrsto sobe (ločene ali skupne postelje, povezane sobe …), nas o tem opozorite ob prijavi.