Turistična agencija Trud
Apulija z Matero - z avtobusom
Prenesi PDF

Apulija z Matero - z avtobusom

Dežela med ostrogo in peto italijanskega škornja

Pošlji povpraševanje za to potovanje

apulija prvi maj

Vključuje

Prevoz z avtobusom, 2x polpenzion in 2x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*(dvoposteljne sobe), tradicionalno večerjo v trullu, oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 130 €, vstopnine pribl. 45 €, obvezna mestna pristojbina pribl. 3 €/noč. 

Popusti

Otrok do 12. leta na tretjem ležišču 30 EUR.

Plačilni pogoji

30% akontacije ob prijavi.

Doživite Apulijo 

Mirna, idilična Apulija, dežela na skrajnem koncu italijanskega škornja, s svojimi mesti in mesteci ter spomeniki kaže nadvse razgibano preteklost in svojo bogato kulturno zgodovino, ki sta jo prav tu tako značilno zaznamovali antika, v 13. stol. pa še njena renesansa.

apulija prvi maj

Od Gargana do Salenta ...

Apulija, očarljiva pokrajina med ostrogo in peto italijanskega škornja, z zgodovinskimi vasmi in umetniškimi mesti – v senci mogočnih gradov in plemiških palač se na trgih bohotijo značilne romanske in baročne katedrale ter dih jemajoči spomeniki. 

Od Gargana do Salenta je Apulija dežela neprecenljivih stvaritev: baročne Lecce, Bari, mesto sv. Nikolaja, belo mesto Ostuni, truli v Alberobellu in osmerokotni Castel del Monte kralja in cesarja Friderika II. so le nekatere lepote, ki so biseri na kroni Apulije.

Castel del Monte
Lecce

Dežela trulov

Alberobello je geografsko središče trulov, kjer te nenavadne hišice na gosto pokrivajo pobočje stare mestne četrti, na vrhu pa je cerkev sv. Antona podobnih »trulskih« oblik. Tudi truli so »sprejeti« v Unescovo druščino.

Alberobello
Alberobello trulli

Ostuni - "Belo mesto"

Ostuni, mesto, ki se ga je zaradi posebne svetlobe, ki ga odsevata apnenčasto obzidje in bela pročelja, prijelo tudi ime "Belo mesto". Staro mesto oz. citadela se razprostira na griču nad morjem znotraj dobro ohranjenega obzidja in s katedralo in drugimi stavbami slovi kot arhitekturni dragulj.

Ostuni
Ostuni katedrala
Pescara

1. dan

Pescara

Odhod iz Ljubljane, s postajališča na Dolgem mostu, ob 5. uri zjutraj. Vožnja z avtobusom preko Sežane v Italijo, mimo Benetk, Riminija ter Pesara v pokrajino Marche. Obiskali bomo Urbino, rojstno mesto slovitega italijanskega s...

Preberi več
Castel del Monte

2. dan

Castel del Monte - Barletta - Bari

Po zajtrku vožnja proti jugu v Apulijo, mimo Foggie, središča velike apulijske nižine, proti jugu, v Castel del Monte, kjer stoji najlepši apulijski spomenik, imenovan tudi »krona Apulije«. Presenetljiv, včasih kar mističen grad...

Preberi več
Ostuni

3. dan

Lecce - Santa Maria di Leuca - Ostuni

Zajtrk, nato celodnevni izlet z avtobusom po južni Apuliji oz. Salentu. Vožnja ob morski obali v Lecce. To imenitno mesto, ki ga imenujejo tudi »baročne Firence«, odlikuje bogata baročna arhitektura: med stavbami so najlepše cer...

Preberi več
Alberobello

4. dan

Polignano a Mare - Matera - Locorotondo - Alberobello

Po zajtrku se bomo najprej odpeljali v Polignano a Mare, rojstni kraj Domenica Modugna, kjer se bomo sprehodili po čudovitem starem mestnem jedru. Pot bomo nadaljevali v Matero, mesto, ki je pod Unescovo zaščito in se ponaša z n...

Preberi več
Trani

5. dan

Trani

Zajtrk. Vožnja v Trani, eno najbolj očarljivih apulijskih mest, kjer bo postanek za sprehod po srednjeveškem jedru in za ogled prelepe romanske katedrale iz 11. stoletja. Po ogledu slovo od Apulije in vrnitev po avtocesti mimo P...

Preberi več
1 Pescara
2 Castel del Monte - Barletta - Bari
3 Lecce - Santa Maria di Leuca - Ostuni
4 Polignano a Mare - Matera - Locorotondo - Alberobello
5 Trani
5 Days

Apulija z Matero - z avtobusom

5 Days

1. dan

Pescara

Odhod iz Ljubljane, s postajališča na Dolgem mostu, ob 5. uri zjutraj. Vožnja z avtobusom preko Sežane v Italijo, mimo Benetk, Riminija ter Pesara v pokrajino Marche. Obiskali bomo Urbino, rojstno mesto slovitega italijanskega slikarja Rafaela. Mesto odlikuje najlepša renesančna palača - Palazzo Ducale, pečat pa mu dajejo stare rdeče opečnate zgradbe. Pozno popoldne se bomo odpeljali dalje ob Jadranski obali mimo Ancone v Pescaro, kjer bomo prenočili.

Pescara

2. dan

Castel del Monte - Barletta - Bari

Po zajtrku vožnja proti jugu v Apulijo, mimo Foggie, središča velike apulijske nižine, proti jugu, v Castel del Monte, kjer stoji najlepši apulijski spomenik, imenovan tudi »krona Apulije«. Presenetljiv, včasih kar mističen grad Friderika II. Štaufovca z nenavadnim osem kotnim tlorisom, zgrajen v 13. stol., bo vsekakor očaral tudi vas. Grad je na Unescovem seznamu svetovne dediščine.  Nato se bomo odpeljali proti morju v starodavno Barletto, ki slovi po največjem ohranjenem antičnem bronastem kipu, imenovanem Colosso; visok je 4,5 m in je danes postavljen pred gotsko cerkvijo San Sepolcro. Ogledali si bomo tudi romansko stolnico Santa Maria Maggiore in grad iz 13. stol. Pozno popoldne bomo potovanje nadaljevali ob obali v Bari, prestolnico Apulije. Stari del mesta hrani številne srednjeveške spomenike, med katerimi je vsekakor najbolj znana romanska bazilika sv. Nikolaja, moderni del pa odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepe obmorske promenade. Po ogledu sledi vožnja  do hotela. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Castel del Monte

3. dan

Lecce - Santa Maria di Leuca - Ostuni

Zajtrk, nato celodnevni izlet z avtobusom po južni Apuliji oz. Salentu. Vožnja ob morski obali v Lecce. To imenitno mesto, ki ga imenujejo tudi »baročne Firence«, odlikuje bogata baročna arhitektura: med stavbami so najlepše cerkev Santa Croce, Palazzo del Governo, škofijska palača in semenišče. Po ogledu mestnih znamenitosti vožnja na skrajni rt Apulije, v Santa Maria di Leuca, kjer bo krajši postanek za počitek in uživanje v razgledu na stičišče Jadranskega in Jonskega morja. Nato se bomo mimo antičnega pristanišča Brindisi odpeljali proti slikovitemu mestecu Ostuni, ki se ga je zaradi posebne svetlobe, ki ga odsevata apnenčasto obzidje in bela pročelja, prijelo tudi ime "Belo mesto" . Staro mesto oz. citadela se razprostira na griču nad morjem znotraj dobro ohranjenega obzidja in s katedralo, škofijsko palačo in drugimi stavbami slovi kot arhitekturni dragulj. Sledi vožnja v hotel, večerja ter nočitev.

Ostuni

4. dan

Polignano a Mare - Matera - Locorotondo - Alberobello

Po zajtrku se bomo najprej odpeljali v Polignano a Mare, rojstni kraj Domenica Modugna, kjer se bomo sprehodili po čudovitem starem mestnem jedru. Pot bomo nadaljevali v Matero, mesto, ki je pod Unescovo zaščito in se ponaša z nenavadnim kompleksom v skalo vklesanih cerkvic, votlinskih bivališč imenovanih sassi in belo obarvanih hišk. Slikovito mesto služi kot kulisa filmskim umetnikom, med drugim je bil tudi posnet tudi Kristusov pasijon. Po ogledu se bomo odpeljali v slikovito pokrajino doline D'Itria, posejano z nenavadnimi belimi kamnitimi hišicami okroglih oblik in pokritimi s stožčastimi strehami, svetovno znanih trullijev. Mestece je zaradi izjemne arhitekture na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Pred daljšim postankom v njihovi prestolnici, Alberobellu, se bomo za kratek sprehod ustavili v kraju Locorotondo, že samo ime pomeni, da je zasnovano v okrogli obliki. Zvečer nam bodo v v trullu, v tradicionalni gostilni, postregli z lokalnimi dobrotami. Povratek v hotel in nočitev.

Alberobello

5. dan

Trani

Zajtrk. Vožnja v Trani, eno najbolj očarljivih apulijskih mest, kjer bo postanek za sprehod po srednjeveškem jedru in za ogled prelepe romanske katedrale iz 11. stoletja. Po ogledu slovo od Apulije in vrnitev po avtocesti mimo Pescare, Ancone in Bologne ter Benetk v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

Trani

Apulija z Matero - z avtobusom

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Pescara
(1. dan)
2. destinacija
Castel del Monte - Barletta - Bari
(2. dan)
3. destinacija
Lecce - Santa Maria di Leuca - Ostuni
(3. dan)
4. destinacija
Polignano a Mare - Matera - Locorotondo - Alberobello
(4. dan)
5. destinacija
Trani
(5. dan)

Izjave naših potnikov

Najprej se zahvaljujeva vam, da potovanja niste odpovedali, kljub majhnemu številu prijavljenih.

Apulija

Pozdravljeni!

Z možem sva se v tem tednu vrnila s potovanja po Apuliji. Najprej se zahvaljujeva vam, da potovanja niste odpovedali, kljub majhnemu številu prijavljenih. Imeli smo prijetno, butično potovanje, po zaslugi simpatičnih sopotnikov, predvsem pa Andreja, ki je bil v naporni vlogi vodnika in šoferja istočasno. Program je izpeljal brezhibno; če je le mogel, pa je ustregel tudi našim individualnim željam. Z njim sva potovala drugič (prvič po Avstraliji in Novi Zelandiji) in upava, da bova še kdaj. Vsa pohvala! Želiva vam uspešno delo in čim manj kovidnih motenj! 

Magdalena in Janez Kovačič
Magdalena in Janez Kovačič

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Sicilija z Etno Zbiramo prijave
cefalu
Sicilija z Etno
Temperamentni sredozemski otok čudovite narave in izjemnih spomenikov

Od 770€

Apulija z letalom Zagotovljen odhod
Apulija z letalom
Apulija z letalom
Dežela odlične kulinarike in čudovitih mestec, stisnjena med dvemi morji

že 795€

Neapeljski zaliv s Procido Zbiramo prijave
Neapeljski zaliv s Procido
Neapeljski zaliv s Procido
Neapelj, Pompeji, Paestum, Herculaneum, Procida, Caserta

Od 689€

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha
Panorama starodavnega kamnitega mesta na griču

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha

Italija