Turistična agencija Trud
Prvomajska Švica: nemška in francoska
Prenesi PDF

Prvomajska Švica: nemška in francoska

St. Gallen, Bodensko jezero, Renski slapovi, Basel, Ženeva, Lausanne ...

Zagotovljen odhod
Od 27.04. do 01.05.2024

Od 675€

Cene in doplačila

Kotor

Cene

  • Najmanj 35 potnikov 675€
  • Najmanj 25 potnikov 745€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 4 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 240 evrov. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Urarska Švica

ST. GALLEN, BODENSKO JEZERO, STEIN AM RHEIN
SCHAFFHAUSEN, SLAPOVI RENA
ŠVICARSKA JURA: BASEL, NEUCHATEL, LA CHAUX-DE-FONDS
ŽENEVSKO JEZERO: ŽENEVA, LAUSANNE, MONTREUX, GRAD CHILLON
2000-letni SION, PRELAZ SIMPLON

Pogled na Lovćen

Basel in Švicarska Jura

Basel je drugo največje mesto v Švici in zaradi plovnega Rena že dolgo slovi kot trgovsko središče. Sprehod po starih mestnih ulicah z ogledi katedrale iz 12. stol., poslikane mestne hiše, vodnjakov... Nadaljevanje poti v pogorje Švicarske Jure v La Chaux-de-Fonds - zibelko urarstva in največje švicarsko urarsko središče. Obiskali bomo Mednarodni muzej urarstva, ki prikazuje merjenje časa od nekoč do danes. Izjemen muzej, ki ga nikakor ne smemo izpustiti!

Basel in Švicarska Jura
Basel in Švicarska Jura

Bodensko jezero in Renski slapovi

Čaka nas slikovita vožnja ob južni obali Bodenskega jezera, ki si ga poleg Švice delita še Nemčija in Avstrija, v Stein am Rhein. Srednjeveško mesto leži na severnem bregu reke Ren in se ponaša s prekrasnimi starimi hišami, ki so bogato poslikane in okrašene s tramovi. Obiskali bomo tudi mogočne Renske slapove. Slapovi so eni najbolj vodnatih v Evropi in padajo z višine 21 m. Najlepši so prav spomladi!

Bodensko jezero in Renski slapovi
Bodensko jezero in Renski slapovi
St. Gallen

1. dan

St. Gallen

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja skozi karavanški predor do Bischofshofna in dalje po Tirolskem in Predarlskem v Švico - v St. Gallen. Začetki so povezani z benediktinskim samostanom, ki so ga leta 720 ustanovili na mestu, k...

Preberi več
Renski slapovi

2. dan

Bodensko jezero – slapovi Rena

Zajtrk. Slikovita vožnja ob južni obali Bodenskega jezera, ki si ga poleg Švice delita še Nemčija in Avstrija, v Stein am Rhein. Srednjeveško mesto leži na severnem bregu reke Ren in se ponaša s prekrasnimi starimi hišami, ki so...

Preberi več
Neuchatel

3. dan

Basel in Švicarska Jura

Zajtrk. Basel je drugo največje mesto v Švici in zaradi plovnega Rena že dolgo slovi kot trgovsko središče. Sprehod po starih mestnih ulicah z ogledi katedrale iz 12. stol., poslikane mestne hiše, vodnjakov... Nadaljevanje poti ...

Preberi več
Lausanne

4. dan

Ženeva in Lausanne

Zajtrk. Vožnja v Ženevo, veliko mesto ob istoimenskem jezeru, trdnjava reformacije - mesto Calvina, prestolnica mislecev (J. J. Rousseau) in ne nazadnje sedež Združenih narodov. Ogled mestnih zanimivosti: katedrale, mestne hiše,...

Preberi več
Sion

5. dan

Grad Chillon – Sion

Zajtrk. Vožnja skozi letoviški Montreux do gradu Chillon. Čudovita lega na majhnem otočku tik ob obali Ženevskega jezera s čudovitimi razgledi na Montreux in okoliške Alpe pritegne mnoge obiskovalce, navdihnila je celo velikega ...

Preberi več
1 St. Gallen
2 Bodensko jezero – slapovi Rena
3 Basel in Švicarska Jura
4 Ženeva in Lausanne
5 Grad Chillon – Sion
5 Days

Prvomajska Švica: nemška in francoska

5 Days

1. dan

St. Gallen

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja skozi karavanški predor do Bischofshofna in dalje po Tirolskem in Predarlskem v Švico - v St. Gallen. Začetki so povezani z benediktinskim samostanom, ki so ga leta 720 ustanovili na mestu, kjer je umrl sv. Gal. Samostan je dolga leta predstavljal pomembno duhovno in kulturno središče. Ogled katedrale in znamenite samostanske knjižnice. Nato sprehod po starem delu mesta, kjer bomo lahko občudovali čudovito poslikana pročelja. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

St. Gallen

2. dan

Bodensko jezero – slapovi Rena

Zajtrk. Slikovita vožnja ob južni obali Bodenskega jezera, ki si ga poleg Švice delita še Nemčija in Avstrija, v Stein am Rhein. Srednjeveško mesto leži na severnem bregu reke Ren in se ponaša s prekrasnimi starimi hišami, ki so bogato poslikane in okrašene s tramovi. Ogledi. Nadaljevanje poti v Schaffhausen. Tudi to mesto leži ob Renu in se terasasto dviguje proti trdnjavi Munot - tudi mi se bomo napotili gor, saj je od tam odličen razgled na mesto z okolico. Schaffhausen je zaradi svojih renesančnih in klasičnih stavb eno najprivlačnejših švicarskih mest - sprehod po Vordergasse. Kraj je tudi izhodišče za izlete do mogočnih Renskih slapov. Slapovi so eni najbolj vodnatih v Evropi in padajo z višine 21 m. Najlepši so prav spomladi. Ogledi. Nadaljevanje poti delno po dolini Rena proti Baslu. Nastanitev v hotelu. Večerja in prenočitev.

Renski slapovi

3. dan

Basel in Švicarska Jura

Zajtrk. Basel je drugo največje mesto v Švici in zaradi plovnega Rena že dolgo slovi kot trgovsko središče. Sprehod po starih mestnih ulicah z ogledi katedrale iz 12. stol., poslikane mestne hiše, vodnjakov... Nadaljevanje poti v pogorje Švicarske Jure v La Chaux-de-Fonds - zibelko urarstva in največje švicarsko urarsko središče. Obisk Mednarodnega muzeja urarstva, ki prikazuje merjenje časa od nekoč do danes. Izjemen muzej, ki ga nikakor ne smemo izpustiti! Nato vožnja v Neuchatel, prisrčno letoviško mestece obkroženo z vinogradi na eni strani, na drugi pa z istoimenskim jezerom, ki je največje samo švicarsko jezero. Krajši postanek. Vožnja ob jezeru Neuchatel na jug proti Ženevskemu jezeru. Nastanitev v hotelu, kjer bomo prenočevali kar dvakrat. Večerja in prenočitev.

Neuchatel

4. dan

Ženeva in Lausanne

Zajtrk. Vožnja v Ženevo, veliko mesto ob istoimenskem jezeru, trdnjava reformacije - mesto Calvina, prestolnica mislecev (J. J. Rousseau) in ne nazadnje sedež Združenih narodov. Ogled mestnih zanimivosti: katedrale, mestne hiše, spomenika reformaciji, palače Združenih narodov... Obiskali bomo tudi Urarski muzej, ki poleg mehanizmov prikazuje tudi posebno ženevsko tehniko krašenja ur - emajliranje. Nato vožnja ob Ženevskem jezeru v Lausanne, mondeno mesto. Najprej si bomo v pristaniškem Ouchy ogledali sloviti Olimpijski muzej, nato pa stari gornji del mesta, ki se je razvijal okoli gotske katedrale. Vrnitev v hotel. Večerja in prenočitev.

Lausanne

5. dan

Grad Chillon – Sion

Zajtrk. Vožnja skozi letoviški Montreux do gradu Chillon. Čudovita lega na majhnem otočku tik ob obali Ženevskega jezera s čudovitimi razgledi na Montreux in okoliške Alpe pritegne mnoge obiskovalce, navdihnila je celo velikega angleškega pesnika Lorda Byrona, ki je grad uporabil v svoji pesnitvi "Chillonski jetnik". Ogled. Nadaljevanje poti skozi Martigny v Sion, staro škofijsko mesto z dvatisočletno zgodovino med visokimi gorami v kantonu Valais. Krajši ogled mesta. Nato slikovita vožnja čez prelaz Simplon v Italijo. Še vožnja po severni Italiji do Fernetičev in od tam v Ljubljano.

Sion

Prvomajska Švica: nemška in francoska

Potovanje po dnevih

1. destinacija
St. Gallen
(1. dan)
2. destinacija
Bodensko jezero – slapovi Rena
(2. dan)
3. destinacija
Bodensko jezero – slapovi Rena
(2. dan)
4. destinacija
Basel in Švicarska Jura
(3. dan)
5. destinacija
Basel in Švicarska Jura
(3. dan)
6. destinacija
Basel in Švicarska Jura
(3. dan)
7. destinacija
Ženeva in Lausanne
(4. dan)
8. destinacija
Ženeva in Lausanne
(4. dan)
9. destinacija
Grad Chillon – Sion
(5. dan)
10. destinacija
Grad Chillon – Sion
(5. dan)