Turistična agencija Trud
Romanje birmancev in botrov v Assisi in Perugio
Prenesi PDF

Romanje birmancev in botrov v Assisi in Perugio

Po poteh sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo

Zagotovljen odhod
Od 28.06. do 30.06.2024

Od 289€

Cene in doplačila

Assisi

Cene

  • Najmanj 35 potnikov 289€
  • Najmanj 25 potnikov 339€

Vključuje

Avtobusni prevoz, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in wc) v hotelu s 3 zvezdicami, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 70 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Plačilni pogoji

30% akontacije ob prijavi

Assisi, Cortona in Perugia

Assisi, rojstni kraj sv. Frančiška in sv. Klare, Cortona z relikvijami sv. Frančiška ter Perugia, prestolnica Umbrije in mesto čokolade!

Čokolada Perugia

Assisi

Zgodovina mesta je tesno povezana z življenjem in delom sv. Frančiška (1182-1226) ter z novimi umetnostnimi smernicami, ki so zaznamovale prelomnico v italijanski umetnosti. Maša za naše birmance bo v baziliki sv. Frančiška: na močnih obokih kraljujeta ena nad drugo veličastni gotski cerkvi s Frančiškovim grobom, krasijo pa ju freske velikih umetnikov, kot so Simone Martini, Cimabue in Giotto.

Assisi birmanci
Assisi birmanci

Perugia in slastna čokolada

Perugia je prestolnica dežele Umbrije in pomembno univerzitetno središče. Ogled glavnih znamenitosti na glavnem trgu. Maša. Sprehodili se bomo tudi po slikoviti srednjeveški ulici Via Maestà delle Volte. Čas si bomo vzeli tudi za obisk znamenite čokoladnice Perugina, od koder izvirajo odlični bonboni Baci.

Perugia
Perugia čokoladnica

Video utrinki z romanja birmancev

Perugia

1. dan

Perugia

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk, Padove in Bologne v Umbrijo, deželo z nepopisnimi naravnimi in umetniškimi zakladi vožnja v Perugio, ki je bila ena izmed 12 etruščanskih mestnih državic, ki so v 7. in 6. stol. ...

Preberi več
Assisi - Santa Maria degli Angeli

2. dan

Assisi - Santa Maria degli Angeli

Po zajtrku vožnja v Assisi, mesto sv. Frančiška in sv. Klare, ki se je razraslo na pobočju gore Subasio in je do danes ohranilo svoj srednjeveški značaj. Zgodovina mesta je tesno povezana z življenjem in delom sv. Frančiška (118...

Preberi več
Cortona

3. dan

Cortona

Zajtrk. Vožnja v Toskano, eno najočarljivejših pokrajin Italije, kjer se na zelenih gričih sončijo starodavna mesteca. Naš današnji cilj je Cortona, mestece, ki ga poznamo iz filma Pod toskanskim soncem s prekrasno lego na poboč

Preberi več
1 Perugia
2 Assisi - Santa Maria degli Angeli
3 Cortona
3 Days

Romanje birmancev in botrov v Assisi in Perugio

3 Days

1. dan

Perugia

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk, Padove in Bologne v Umbrijo, deželo z nepopisnimi naravnimi in umetniškimi zakladi vožnja v Perugio, ki je bila ena izmed 12 etruščanskih mestnih državic, ki so v 7. in 6. stol. pr. n. št. sestavljale Etrurijo.

Ostanki mogočnega etruščanskega obzidja nam lahko pričarajo sijaj tistega časa. Mesto se tudi ponaša s številnimi cerkvenimi in posvetnimi zgradbami srednjega veka. Danes je Perugia prestolnica dežele Umbrije in pomembno univerzitetno središče. Ogled glavnih znamenitosti na glavnem trgu. Maša. Sprehodili se bomo tudi po slikoviti srednjeveški ulici Via Maestà delle Volte. Čas si bomo vzeli tudi za obisk znamenite čokoladnice Perugina, od koder izvirajo odlični bonboni Baci. Ogled muzeja in možnost nakupa sladkih dobrot! Namestitev, večerja in nočitev.

Perugia

2. dan

Assisi - Santa Maria degli Angeli

Po zajtrku vožnja v Assisi, mesto sv. Frančiška in sv. Klare, ki se je razraslo na pobočju gore Subasio in je do danes ohranilo svoj srednjeveški značaj. Zgodovina mesta je tesno povezana z življenjem in delom sv. Frančiška (1182-1226) ter z novimi umetnostnimi smernicami, ki so zaznamovale prelomnico v italijanski umetnosti. 

Maša za naše birmance bo v baziliki sv. Frančiška: na močnih obokih kraljujeta ena nad drugo veličastni gotski cerkvi s Frančiškovim grobom, krasijo pa ju freske velikih umetnikov, kot so Simone Martini, Cimabue in Giotto. Nato sprehod po srednjeveškem delu mesta z mnogimi znamenitostmi. Videli bomo baziliko sv. Klare, stolnico sv. Rufina, kip Frančiškovih staršev ter glavni trg s srednjeveškimi palačami, vodnjakom ter stebriščem Minervinega templja. Sprehodili se bomo tudi Marijine cerkve (Santa Maria Maggiore), kjer je pokopan bl. Carlo Acutis. Vrnitev v hotel in večerja. Po večerji pa nas čaka procesija z lučkami pred baziliko Santa Maria degli Angeli, ki so jo okoli kapelice Porcijunkule zgradili v 16. stol. Pod njeno kupolo je ohranjena kapelica Porcijunkula, kjer je sv. Frančišek velikokrat molil, kasneje pa se je ob njej nastanil s svojimi prvimi brati. Lahko bi rekli, da je bil tukaj prvi frančiškanski samostan. Nočitev.

Assisi - Santa Maria degli Angeli

3. dan

Cortona

Zajtrk. Vožnja v Toskano, eno najočarljivejših pokrajin Italije, kjer se na zelenih gričih sončijo starodavna mesteca. Naš današnji cilj je Cortona, mestece, ki ga poznamo iz filma Pod toskanskim soncem s prekrasno lego na pobočju sredi oljčnih gajev.

Mesto je zelo staro, saj je nekoč sodilo v pomembno zvezo dvanajstih etruščanskih mest. Še vedno ga obdaja mogočno obzidje, znotraj pa nas bo navdušilo s popolnoma ohranjeno srednjeveško arhitekturo in nadvse živahnim vzdušjem glavnih trgov: razgibani Trg republike z mestno hišo iz 13. stol. ter mogočni Signorellijev trg (Cortona slovi tudi kot rojstni kraj velikega renesančnega slikarja Luce Signorellija) z gledališčem in Pretorsko palačo. Sklepna romarska maša bo v cerkvi sv. Frančiška, ki so jo zgradili v 13. stol. Hrani relikvije sv. Frančiška (svetnikov habit, blazino, na katero je ob smrti položil svojo glavo in pergamentno sveto pismo, ki ga je uporabljal) ter relikvijo svetega križa. V cerkvi sta pokopana tudi brat Elija, naslednik sv. Frančiška na čelu frančiškanskega reda, in mojster Signorelli. Čas bo tudi za samostojno raziskovanje mesta. Vrnitev v Ljubljano.

Cortona

Romanje birmancev in botrov v Assisi in Perugio

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Perugia
(1. dan)
2. destinacija
Perugia
(1. dan)
3. destinacija
Assisi - Santa Maria degli Angeli
(2. dan)
4. destinacija
Cortona
(3. dan)

Izjave naših potnikov

Boljšega tima kot ste, ne bi mogli izbrati: tako za birmance kot tudi za nas spremljevalce. Res smo lahko veliko prejeli na tem romanju.

Romanje birmancev

Hvala za vso organizacijo in predvsem odlično vodstvo: tako duhovno kot tudi umetnostno-zgodovinsko. Boljšega tima kot ste, ne bi mogli izbrati: tako za birmance kot tudi za nas spremljevalce. Res smo lahko veliko prejeli na tem romanju.


Manica M.
Manica M.

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Fatima, Lizbona, Porto Zagotovljen odhod
Fatima
Fatima, Lizbona, Porto
Duhovno vodstvo

že 745€

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha
Panorama starodavnega kamnitega mesta na griču

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha

Italija