Turistična agencija Trud
Sicilija z Etno
Prenesi PDF

Sicilija z Etno

Temperamentni sredozemski otok čudovite narave in izjemnih spomenikov

Zbiramo prijave
Od 28.10. do 01.11.2024

Od 770€

Cene in doplačila

cefalu

Cene

  • Najmanj 40 potnikov 770€
  • Najmanj 30 potnikov 820€
  • Najmanj 20 potnikov 870€

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga na letalu (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, 4 x prenočevanje v hotelih 3*** in 4**** z zajtrki, 2 večerji, avtobusne prevoze na Siciliji, oglede s slovenskim vodnikom, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

enoposteljna soba 120 evrov, večji kovček (20 kg namesto 10kg) na letalu 50 evrov (cena velja ob prijavi), vstopnine cca 30 evrov, žičnica in terenska vozila na Etno (cca 60 evrov).

Sicilija - očarljivi sredozemski otok sonca in prijaznih ljudi

Sicilija je bila od vedno stičišče različnih kultur in mnoge spomenike preteklosti si bomo lahko ogledali. Uživali bomo v čudoviti pokrajini in se lahko povzpeli na ognjenik Etno.

limoncelo
Monreale

1. dan

Ljubljana-Italija-Catania-Sirakuza

Zjutraj se odpeljemo do letališča in poletimo na Sicilijo, v drugo največje mesto Catanio na vzhodni obali otoka. Med sprehodom po mestu pod Etno bomo obiskali glavni trg in spoznavali baročne spomenike v značilnem sicilskem slo...

Preberi več
Cefalu na Siciliji

2. dan

Sirakuza-Noto-Modica-Ragusa-Agrigento

Zajtrk. Čaka nas spoznavanje čudovitega, manj obiskanega južnega dela otoka, ki skriva nekaj čudovitih krajev, ki spadajo na seznam Unescove kulturne dediščine. Najprej se ustavimo v mestecu Noto s čudovito baročno arhitekturo, ...

Preberi več
Taormina

3. dan

Agrigento-Erice-Monreale-Palermo

Zajtrk. Nekdaj je to mogočno mesto štelo okrog 200.000 prebivalcev. Sprehodili se bomo po Dolini templjev, kjer so ohranjena mnoga grška svetišča in templji. Po ogledu nadaljujemo pot proti kraju Erice, enemu najbolj ljubkih mes...

Preberi več
Agrigento

4. dan

Palermo-Cefalu-Enna-Giardini Naxos

Zajtrk. Ogled na trenutke po sicilijansko kaotičnega Palerma, ki je bil nekoč eno najpomembnejših in najbogatejših mest v Evropi. Veliko tega nekdanjega blišča še danes prepoznamo v mešanici različnih arhitekturnih slogov. Odhod...

Preberi več
Gostilna na Siciliji

5. dan

Taormina-Etna-Ljubljana

Zajtrk. Obisk Taormine, ki poleg turističnega vrveža in sredozemskega razpoloženja slovi po odlično ohranjenem antičnem gledališču s pogledom na zaliv in Etno. Za konec nam ostane še vožnja pod ognjenik Etna, ki je morda glavni ...

Preberi več
1 Ljubljana-Italija-Catania-Sirakuza
2 Sirakuza-Noto-Modica-Ragusa-Agrigento
3 Agrigento-Erice-Monreale-Palermo
4 Palermo-Cefalu-Enna-Giardini Naxos
5 Taormina-Etna-Ljubljana
5 Days

Sicilija z Etno

5 Days

1. dan

Ljubljana-Italija-Catania-Sirakuza

Zjutraj se odpeljemo do letališča in poletimo na Sicilijo, v drugo največje mesto Catanio na vzhodni obali otoka. Med sprehodom po mestu pod Etno bomo obiskali glavni trg in spoznavali baročne spomenike v značilnem sicilskem slogu. Zelo živahna je tudi tamkajšnja ribja tržnica. Nato odhod v Sirakuzo, rojstno mesto matematika Arhimeda in kot eno največjih središč grške civilizacije (Unesco). Glavne znamenitosti se nahajajo v arheološkem parku Neapolis. Glavne znamenitost so antično gledališče in amfiteater, Apolonovo svetišče, Dionizijevo uho. Za konec še obisk mestnega središča na otoku Ortigia s stolnico sv. Lucije. Nočitev.

Monreale

2. dan

Sirakuza-Noto-Modica-Ragusa-Agrigento

Zajtrk. Čaka nas spoznavanje čudovitega, manj obiskanega južnega dela otoka, ki skriva nekaj čudovitih krajev, ki spadajo na seznam Unescove kulturne dediščine. Najprej se ustavimo v mestecu Noto s čudovito baročno arhitekturo, ob glavni ulici pa je tudi kup prijetnih lokalov za jutranjo kavo. Nato obisk Modice na enem od vrhov pogorja Monte Iblei, kjer izdelujejo znamenito čokolado, pokukamo tudi v čudovito katedralo. Podoben slog gradnje srečamo tudi v Ragusi, še enem od Unescovih središč tega dela Sicilije. Sledi pot proti Agrigentu. Večerja in nočitev.

Cefalu na Siciliji

3. dan

Agrigento-Erice-Monreale-Palermo

Zajtrk. Nekdaj je to mogočno mesto štelo okrog 200.000 prebivalcev. Sprehodili se bomo po Dolini templjev, kjer so ohranjena mnoga grška svetišča in templji. Po ogledu nadaljujemo pot proti kraju Erice, enemu najbolj ljubkih mestec na Siciliji. Izgubimo se lahko po tlakovanih uličicah mesteca na vrhu hriba, od koder se odpirajo pogledi daleč naokoli. Možnost za kosilo, nakupe spominkov, pokušanje marcipanovih dobrot… Za konec obisk Monreala oziroma tamkajšnje mogočne normanske katedrale z mozaiki iz 12. in 13. stoletja. Večerja in nočitev.

Taormina

4. dan

Palermo-Cefalu-Enna-Giardini Naxos

Zajtrk. Ogled na trenutke po sicilijansko kaotičnega Palerma, ki je bil nekoč eno najpomembnejših in najbogatejših mest v Evropi. Veliko tega nekdanjega blišča še danes prepoznamo v mešanici različnih arhitekturnih slogov. Odhod v Cefalu, še eno čudovito mestece Sicilije. Sprehod po ozkih mestnih ulicah nas bo vrnil v pretekle čase. Videli bomo stolnico z bizantinskimi mozaiki, prav tako pa je zanimivost mestna pralnica iz arabskih časov. Pot nas nato vodi preko notranjosti otoka mimo Enne do vzhodne obale, kjer se namestimo v enem od letovišč. Nočitev.

Agrigento

5. dan

Taormina-Etna-Ljubljana

Zajtrk. Obisk Taormine, ki poleg turističnega vrveža in sredozemskega razpoloženja slovi po odlično ohranjenem antičnem gledališču s pogledom na zaliv in Etno. Za konec nam ostane še vožnja pod ognjenik Etna, ki je morda glavni simbol Sicilije. Z avtobusom se bomo povzpeli na skoraj dva tisoč metrov višine, nato pa gremo po želji lahko še višje z žičnico in terenskimi vozili (doplačilo). Uživali bomo v pogledu na ugasle kraterje in pokrajino ob Jonskem morju. Odhod na letališče in polet do enega od letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.

 

Gostilna na Siciliji

Sicilija z Etno

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Ljubljana-Italija-Catania-Sirakuza
(1. dan)
2. destinacija
Sirakuza-Noto-Modica-Ragusa-Agrigento
(2. dan)
3. destinacija
Agrigento-Erice-Monreale-Palermo
(3. dan)
4. destinacija
Palermo-Cefalu-Enna-Giardini Naxos
(4. dan)
5. destinacija
Taormina-Etna-Ljubljana
(5. dan)

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha
Panorama starodavnega kamnitega mesta na griču

Matera - Mesto jamskih hotelov in najboljšega kruha

Italija