domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > PORTUGALSKA > Veliki portugalski krog
Veliki portugalski krog
Porto in Lizbona, slikovita južna obala in Zvezdno gorovje, romantične vasice in vinogradi ob reki Douro

Klasičnim in večnim lepotam Portugalske, ene najlepših evropskih dežel, smo na tem potovanju dodali še nova doživetja in pokrajine, ki jih običajno ni na itinerarjih portugalskih potovanj. Našo že tako zanimivo pot med Portom in Lizbono tako podaljšamo na slikovito južno obalo Algarve, kjer se ob atlantski obali kar vrstijo zanimivi kraji in vasice. Od tam nas pot vodi naprej v notranjost, kjer se najprej srečamo z nasadi plutovcev, nato pa raziščemo še Zvezdno gorovje, posejano z najlepšimi portugalskimi vasicami. Ob koncu nas čaka še požirek portovca ob pogledu na očarljivo pokrajino ob reki Douro, prepredeno z vinogradi, vinskimi posestvi in čudovitimi razgledi.

od 01.nov.2022
do 08.nov.2022
Cena
990 (najmanj 30 potnikov),
1.080 (najmanj 20 potnikov),
1.150 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Porto
Zjutraj se odpeljemo do letališča in poletimo proti Portugalski. Pristali bomo v drugem največjem mestu, slikovitem Portu, ki se barvito razprostira ob slavni reki Douro, s katero je neločljivo povezan. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in vstopili v cerkev sv. Frančiška. Spoznali bomo tudi druge zanimivosti: mestno hišo, slavno palačo Borza, stolnico... Manjkale ne bodo niti znamenite vinske kleti ob reki Douro in postopek pridelave portskega vina, kjer lahko kakšno steklenico tudi kupimo. Večerja in nočitev.
2. dan: Porto-Aveiro-Coimbra-Fatima
Odhod protu jugu dežele. Najprej obiščemo slikovito obmorsko mestece Aveiro, ki mu nekateri zaradi posebnih ladjic pravijo kar portugalske Benetke. Zjutraj nadaljujemo pot v Coimbro, najstarejše portugalsko univerzitetno mesto. V strnjenem starem mestnem jedru bomo videli mavrski vhodni lok, staro katedralo in cerkev sv. Križa. Zvečer prispemo v Fatimo, največje romarsko središče Portugalske. Večerja in nočitev.
3. dan: Fatima-Alcobaca-Batalha-Nazare-Obidos-Lizbona
Dopoldne obiščemo spomenike, ki so uvrščeni v svetovno kulturno zakladnico pod Unescom. V Alcobaci si tako ogledamo slavni cistercijanski samostan, v Batalhi pa nas pričaka ena najlepših gotskih cerkva Santa Maria de Victoria. V času kosila bomo v Nazareju, kjer lahko s pečine opazujemo širni Atlantik. Morda se nam približa kakšna od domačink, ki jo lahko vprašamo, zakaj so ženske včasih nosile sedem kril. Ostane nam obisk Obidosa, mesta umetnikov, kjer kupimo spominček za domače ali poskusimo tradicionalen češnjev liker. Sprehod po ozkih uličicah med belo obarvanimi hišami je prav prijetno doživetje. Še pot do Lizbone ter nočitev.
4. dan: Lizbona, Sintra, Cabo da Roca
Začnemo s spoznavanjem portugalske prestolnice. Odpeljali se bomo do trga Rossio in se malo pomešali med domačine. Morda si privoščimo značilno portugalsko slaščico. Nato se povzpnemo do srednjeveške trdnjave sv. Jurija in začutimo utrip slikovite četrti Alfame. To je najstarejši del mesta, kjer še vedno vozi tramvaj, eden od zaščitnih znakov mesta. Obiskali bomo tudi Belem. V tem zahodnem predelu Lizbone se bomo ob znamenitem stolpu in spomeniku odkriteljem spomnili na pogumne pomorščake, ki so pred mnogimi stoletji odkrivali svet. Sledi obisk stare kraljevske prestolnice Sintre, ki velja za eno najlepših mest na Portugalskem in osvojitev najbolj zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca, kjer seveda naredimo spominsko fotografijo. Zvečer se lahko udeležite večerje in predstave s fadom v restavraciji (doplačilo). Nočitev
5. dan: Lizbona-Algarve-Albufeira-Tavira-Faro
Odpeljemo se v južno portugalsko pokrajino Algarve, kjer je zaradi odmaknjenosti od klasičnih turističnih poti ostalo še veliko pristnih krajev in vasic, pokrajina pa se ponaša tudi s čudovito Atlantsko obalo. Eden od tamkajšnjih slikovitih krajev je Albufeira, ki ima vedno prijetno klimo, čudovite plaže in odlične restavracije, kjer si lahko privoščimo kakšno od portugalskih specialitet. Nato se odpeljemo v Taviro, kjer se reka Gilao izliva v Atlantik. Sprehodimo se po zgodovinskem mestecu in si ogledamo pomembne stavbe, med njimi cerkev Santa Maria do Castelo iz 13. stoletja. Večerja in nočitev.
6. dan: Faro-Evora-Castel Branco
Spoznavanje Algarva nadaljujemo v Faru, glavnem mesto pokrajine, kjer bo v starem delu mesta možnost, da popijemo kakšno kavo ali se usedemo za prigrizek. Iz obalnega Algarva se odpeljemo v drugo južno portugalsko pokrajino, Alentejo. Eno najbolj zanimivih portugalskih mestec nasploh je Evora, ki je pod zaščito Unesca. Zaradi njenega zgodovinskega bogastva, se Evora imenuje tudi "muzej mesto". Planota Alentejo je posejana s slikovitimi vinogradi in plutovci, tako da bomo spoznali to pomembno portugalsko dejavnost. Po ogledih pot proti Belemu gradu. Večerja in nočitev.
7. dan: Castel Branco-Monsanto-Sortelha-Serra de Estrella
Sedaj smo že v notranjosti dežele, ki se le redko znajde na običajnih turističnih poteh. Doživetja in raziskovanje so zato še bolj pristni in zanimivi. Zanimivi kraji in vasice se kar vrstijo pred nami. Kamnita Sortelha s svojim gradom in skoraj srednjeveškim videzom je že prva od takih. Za Monsanto se pogosto reče, da je celo najbolj slikovita portugalska vasica. Lepi razgledi, grad in hišice, nekatere utesnjene med velikimi osamelci, so prav zares nekaj posebnega. Po ledeniški dolini reke Zezere se nato odpeljemo v narodni park Serra de Estrella. V tem Zvezdnem gorovju bomo ponovno občudovali razgibano kamnito pokrajino, cesta nas pripelje tudi na Torre, z 1.993 metri najvišji vrh celinske Portugalske. Večerja in nočitev.
8. dan: Viseu-dolina Doura (Armamar)-Amarante-Porto-Ljubljana
Pot nas danes mimo Viseua vodi v vinorodno pokrajino ob reki Douro. Ponovno se bomo znašli v dih jemajoči pokrajini, pokriti z vinogradi, kjer pridelujejo najboljši portovec. Morda se ustavimo na kakšni Quinti in »sladko vince« tudi poskusimo ali kupimo za domov. Znašli se bomo na tako imenovani Poti razgledov, kjer bodo naši fotoaparati zagotovo precej obremenjeni. Prečkamo najbolj slavno portugalsko reko in se za konec znajdemo še v simpatičnem Amarantu. Sprehod in nato odhod proti Portu, od koder zvečer poletimo proti enemu od italijanskih letališč. Še prevoz v Slovenijo in konec čudovite portugalske poti.
14.11.2019
Veliki portugalski krog
Smo na potovanju Veliki krog Portugalske. Prijetna skupina, vodič, ki nam nudi strokovno in profesionalno vodstvo, poskrbi, da smo siti in priporoči, da okusimo značilno hrano dežele in da vlada v skupini prijetno vzdušje. Blaž se potrudi, da čas izkoristimo tako učinkovito, da nam predstavi celo izven programske zanimivosti Portugalske  ob naši poti. Tudi pri izbiri šoferja je agencija imela srečo, saj je skromen, točen pri prihodih k hotelom. Vozi nas varno in hitro poskrbi za našo prtljago. Mislim, da nam bo uspelo zaključiti prijeten izlet, s spomini, da smo imeli srečo tudi z lepim vremenom. Vse pohvale izkušenemu vodiču, ki z nevidno "čarovnijo " zaobide vse " nevšečnosti", ki bi se lahko pojavile na takšnih potovanjih. Sem že in še bom potovala z vašo agencijo. Prav tako pa jo priporičim, ko me vprašajo za mnenje! Super ste! 
Miša Markovič
13.11.2019
Veliki portugalski krog
Pozdravljeni,

vrnila sem se s čudovitega potovanja po Portugalski. Vse pohvale našemu vodniku, gospodu Blažu. Je organiziran, opremljen z znanjem, topel in prijazen. Želim se zahvaliti tudi vsem vam, za vso vašo skrbnost, prijaznost, korektnost. Sama sem vegetarijanka (dogovorjeno pri vas na agenciji) in bilo je res vse O. K. Dober glas o vas bom širila naprej. Želim vam še veliko uspeha pri delu in prav tako osebnega zadovoljstva, ki je za uspešno delo se kako pomembno. Se enkrat hvala. Lep pozdrav, 
Lidija Vranesic Florjanc
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji