domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > AZIJA IN OCEANIJA > AVSTRALIJA > Avstralija od zahoda do vzhoda
Avstralija od zahoda do vzhoda
Majhna skupina (največ 8 potnikov) - med mesti in naravo dežele »Tam spodaj«
od 11.nov.2022
do 30.nov.2022
Cena
5.990 (najmanj 8 potnikov),
6.390 (najmanj 6 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Benetke-Dubaj
Dopoldne se odpeljemo do beneškega letališča in poletimo v Dubaj.
2. dan: Benetke-Perth
Krajši postanek in nadaljevanje poti. Pristanek v Perthu na zahodni obali »Celine tam spodaj«. Prevoz do hotela in nočitev.
3. dan: Perth-Fremantle-Perth
Čaka nas spoznavanje mesta, ki ga imajo mnogi za drugo najlepše v Avstraliji. Mogoče je ogled najbolje pričeti na Kings Parku, od koder se odpirajo prekrasni pogledi na mesto. V središču se sprehodimo mimo katedrale, vladne palače, parlamenta... Kosilo. Poseben pečat daje mestu reka Swan, ki vodi do znamenitega pristanišča Fremantle, znanega po sproščenem vzdušju, pa tudi slavni jadralski tekmi. Tu se bomo lahko sprehodili ob obali in spili dobro kavo ali pivo. Nočitev.
4. dan: Perth-naravni park Pinnacles-Perth
Odpravimo se proti severu in prečkamo park Yanchep, ki slovi po bogatem živalskem svetu. Vozimo se skozi poljedelsko pokrajino in ob oceanu, ki je najbolj poznan navdušenim jadralcem na deskah. Naš glavni cilj je narodni park Nambung oziroma skrivnostna rumena puščava Pinnacles. Tu naletimo na tisoče nenavadnih, tudi do pet metrov visokih apnenčastih osamelcev, podobnih termitnjakom. Večerja in nočitev.
5. dan: Perth-Darwin-Kakadu
Polet v Darwin, od koder se zapeljemo v narodni park Kakadu. Kosilo. Nočitev.
6. dan: Kakadu
Ogledamo Bowali Visitor Centre, stare skalne poslikave ter se sprehodimo na vrh skale Ubirr, od koder je čudovit razgled na okoliško pokrajino. Nočitev.
7. dan: Kakadu-Katherine
Po sprehodu ob skali Nourlangie Rock za ogled staroselske umetnosti sledi obisk kulturnega centra Warradjan. Možnost vožnje z ladjico po reki Yellow Water Billabong. Kosilo. Nato odhod do soteske Pine Creek in naprej do Katherine. Nočitev.
8. dan: Katherine-Darwin
Po obisku centra narodnega parka Kakadu sledi vožnja do slapov Edith Falls, kjer se lahko tudi osvežimo in zaplavamo. Sledi povratek v Darwin in ogled glavnih zanimivosti mesta. Večerja in nočitev.
9. dan: Darwin-Cairns-Kuranda
Odhod na letališče in polet v počitniško zvezno državo, Queensland. Čaka nas tropski Cairns, izhodišče za obisk Velikega koralnega grebena. Po prihodu po želji vožnja z najdaljšo gondolo na svetu, kjer se bomo nad krošnjami dreves mogočnega deževnega pragozda povzpeli do starega rudarskega mesteca Kurande. Povratek v Cairns. Večerja in nočitev.
10. dan: Veliki koralni greben
Z ladjo bomo zapluli do enega najlepših naravnih parkov na svetu, Velikega koralnega grebena. Snorkljanje in opazovanje živopisanega podvodnega sveta bo nepozabno doživetje. Dovolj bo časa za sončenje in kopanje v toplem morju. Na ladji imamo kosilo. Pozno popoldne se vrnemo v Cairns in imamo še dovolj časa za sprehod med trgovinicami s spominki, med katerimi boste našli veliko opalov. Nočitev.
11. dan: Cairns-Alice Springs-Ayers Rock
Polet v Alice Springs, edino večje avstralsko mesto, ki ne leži ob morju. Še več – je edino pravo mesto v neskončni avstralski puščavi. Alice Springs je znan po svojem sproščenem vzdušju, norih rodeih ter kameljih in konjskih dirkah. Če ni druge zabave v mestu, si njegovi prebivalci vedno lahko polepšajo večere v eni od številnih pivnic. Z griča Anzac, kjer je postavljen spomenik za vse Avstralce, ki so padli v različnih vojnah, bomo videli mesto v ptičji perspektivi. Obiščemo staro telegrafsko postajo. To je bila pravzaprav prva naselbina belcev v širni avstralski puščavi in prav tu je potekala telegrafska linija, ki je povezovala Avstralijo z Veliko Britanijo. Nato odhod proti Ayers Rocku. Zvečer bomo že občudovali sončni zahod, ob katerem Uluru vsako minuto spreminja svojo barvo, kar bo res nepozabno doživetje. Nekaj posebnega bo tudi priprava barbecue večerje na žaru v avstralskem slogu. Nočitev.
12. dan: Ayers Rock-Alice Springs
Pred nami je srce avstralske pučave in same celine, obisk aboridžinske svete gore Ayers Rock oziroma Uluruja, kot jo imenujejo staroselci. Ob obisku svete gore bomo spoznali mnoge legende, ki so povezane z njo. Nato
se odpravimo še do Kata Tjute, zanimive skalne formacije, ki jo je erozija razjedla v več kot trideset samostojnih vrhov. Sledi povratek v Alice Springs. Na poti bomo srečevali znamenite cestne vlake, do petdeset metrov dolge težke tovornjake, ki lahko vozijo samo po neskončnih ravninah avstralske puščave. Nočitev.
13. dan: Alice Springs-Melbourne
Obiskali bomo bazo Royal Flying Doctors, kjer bomo izvedeli več o avstralskih letečih zdravnikih. Nato polet v Melbourne, prestolnici zvezne države Victorie, kjer živi tudi veliko Slovencev. Nočitev.
14. dan: Melbourne
Ogled Melbourna, prestolnice zvezne države Victorie, kjer živi tudi veliko Slovencev. Spoznali ga bomo na zanimivem sprehodu po središču mesta. Videli bomo zgodovinske stavbe, nekdanji parlament... Nočitev.
15. dan: Great Ocean Road
Čaka nas izlet po eni od najbolj slikovitih avstralskih cest, Great Ocean Road. Ta nas ob oceanu vodi mimo številnih zalivov in plaž, njena največja znamenitost pa je dvanajst osamelih skalnatih stebrov, dvanajst apostolov, ki so zagotovo ena od najbolj prepoznavnih in fotografiranih naravnih turističnih znamenitosti v Avstraliji. Značilno kosilo na poti za te kraje: riba in krompirček. Vrnitev v Melbourne in nadaljevanje ogledov mesta. Videli bomo zgodovinske stavbe, nekdanji parlament... Nočitev.
16. dan: Melbourne-Yarra Valley
Odhod v vinsko dolino Yarra, kjer pridelujejo ena od najboljših avstralskih vin, uživali pa bomo tudi v lepi pokrajini, posejani z vinogradi. Obisk ene od kleti. Nato nadaljevanje poti proti Canberri in prenočevanje nekje na podeželju. Nočitev.
17. dan: Canberra-Sydney
Nadaljujemo pot proti avstralski prestolnici Canberri. Za razliko od skoraj vseh drugih mest Canberra ne leži ob obali, ampak v notranjosti dežele. Zasnovana je bila v začetku 19. stoletja z namenom postati glavno mesto, da bi se tako izognili večnemu rivalstvu med Sydneyjem in Melbournom. Zrasla je v prijetno mesto, kjer je večina zanimivosti zbrana okoli jezera Burley Griffin. Spoznali bomo parlamentarne stavbe, sodišče, avstralsko vojno obeležje ... Povzpeli se bomo na hribček Anzac, ki obuja spomine na avstralske vojne žrtve. Po ogledih odhod v Sydney. Nočitev.
18. dan: Sydney
Rocks je najstarejši predel Sydneya, kjer so pred nekaj več kot dvema stoletjema pristali prvi priseljenci iz Evrope. Sprehod med starimi hišami in številnimi galerijami je res prijeten. V bližini sta dva najbolj prepoznavna simbola mesta: most Harbour Bridge in slavna opera, katere notranjost si bomo ogledali. Po želji se povzpnemo na znameniti sydneyski stolp ali obiščemo enega od največjih in najbolj zanimivih akvarijev na svetu. Možna je tudi vožnja z ladjico po sydneyjskem zalivu, kar velja za eno največjih atrakcij v mestu. Nočitev.
19. dan: Sydney
Prost dan v enem od najlepših mest na svetu… Lahko obiščemo znamenito plažo Bondi Beach, se sprehajamo po zalivu Darling Harbour, okrog katerega je zbranih veliko zanimivosti, muzejev, trgovin, restavracij... Večerni let proti Evropi. Nočitev.
20. dan: Benetke-Ljubljana
Polet v Benetke ter še prevoz do Ljubljane.
07.12.2019
Avstralija od zahoda do vzhoda
Spostovani!

Moram vam povedati, da sem se na potovanju “Avstralija od zahoda do vzhoda” imela lepo. Dojela sem, da je Avstralija zelo daleč in zelo velika celina, da smo videli kar nekaj le-te, da sem bila ob občutenju koale raznežena, navdušena nad življenjem v in ob Yellow Water Billabong, prav tako nad Sydneyem. Ob vseh podatkih o Aboriginih je Uluru zame najbolj doživeta posebnost. Zaradi zgoraj navedenega se vam za izvedeno potovanje, vodniku Andreju Grumu pa za dobro vodenje zahvaljujem!

Pozdravljam vas!
Helena Weith Milcinski
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji