domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Dubaj in Abu Dhabi
Dve futuristični mesti
od 26.apr.2020
do 01.maj.2020
Cena
1.150 (najmanj 25 potnikov),
1.250 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Zagreb-Dubaj
Zbor potnikov na letališču v Zagrebu in direkten polet v Dubaj. Večerni pristanek. Nočitev.
2. dan: Dubaj
Zajtrk. Nato poldnevni krožni ogled mesta: poslovne četrti, ki se prepletajo s številnimi trgovinskimi centri, stara arhitektura v četrti Bastakia se spopada z najmodernejšo v predelih mesta Deira in Bur Dubai ob znamenitem kanalu “Creek”. Vožnja v mondeni predel Jumeriah z veličastnimi zgradbami in hoteli, ki sodijo med najboljše na svetu in postanek pred veličastno mošejo Jumeirah. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldanska možnost vzpona na najvišjo zgradbo na svetu (Burj Khalifa, 828 metrov) in čas za samostojne oglede in nakupe v novejšem mestnem jedru (Dubai Mall...). Vrnitev v hotel in nočitev.
3. dan: Abu Dhabi
Zajtrk. Sledi avtobusni izlet v prestolnico Združenih arabskih emiratov Abu Dhabi, moderno upravno in poslovno središče države. Panoramska vožnja mimo ambasad, naftnih družb in nebotičnikov. Obisk znamenite mošeje Šejka Zajeda, ki jo lahko obiščejo tudi nemuslimani. Vožnja po slikoviti obalni cesti in po umetno nasutem predelu Breakwater s pogledom na ulico Corniche in luksuzni hotel Emirates Palace. Postanek ob Marina Mallu ter na otoku Yas z najnovejšim dirkališčem Formule 1. Večerna vrnitev v Dubaj in nočitev v hotelu.
4. dan: Dubaj, izlet v puščavo
Po zajtrku prost dan za različne aktivnosti v Dubaju. Možnost odhoda na plažo ali po nakupih (obisk katerega izmed znanih nakupovalnih centrov, npr. Mall of Emirates, kjer je tudi pokrito smučišče), samostojno odkrivanje mesta… Popoldne po želji izlet s terenskimi vozili na peščene sipine v puščavo (občudovanje slikovite puščave, vožnja mimo oaz, kameljih farm, opazovanje sončnega zahoda in postanek sredi puščave v postavljenem šotoru, kjer bo pripravljena prava arabska večerja. Pozna vrnitev v hotel). Nočitev v hotelu.
5. dan: Dubaj, izlet v Al Ain
Zajtrk. Prost dan v Dubaju ali po želji izlet v oazo Al Ain (pomembna oaza na poti v Oman z veliko zelenja, ogled muzeja v trdnjavi, obisk kamelje tržnice...). V Dubaju tudi večerna možnost obiska znamenitega hotela Burj el Arab (koktejl ali večerja).
6. dan: Dubaj-Zagreb-Ljubljana
Zgodnji transfer na letališče in direkten polet v Zagreb, kjer pristanemo ob 12.35. Možnost transferja v Slovenijo (doplačilo).
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji