domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Tanzanija in Zanzibar
Afriške sanje od blizu in rajski otok Zanzibar

Serengeti, Ngorongoro, Zanzibar kar pravljična imena... Ko džipi zapeljejo po poteh prave divjine in zagledamo živali kot v dokumentarnem filmu ali otroški slikanici, se znajdemo v afriški pravljici. Pokrajine v Tanzaniji se menjajo ena za drugo in prav tako tudi ljudstva. A med vsemi najbolj izstopajo Masaji s svojo značilno podobo in zanimivo kulturo. Zanzibar ni le počitniški raj. Samosvoj je in poln zgodovine, diši po začimbah, ima veliko dolgih, belih peščenih plaž in obliva ga toplo tropsko morje. Zaživite svoje afriške sanje z nami v Tanzaniji!

Intervju z Vesno iz Tanzanije

od 24.nov.2019
do 05.dec.2019
Cena
3.190 (najmanj 15 potnikov),
3.290 (najmanj 10 potnikov),
3.390 (najmanj 8 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana–Arusha
Poletimo z ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz do letališča) z enim postankom v Tanzanijo. Ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in nočitev.
2. dan: Arusha-masajska vasica (Z, V)
Masaji so gotovo eno najslavnejših plemen na svetu, ki so prepoznavni tudi po svojih karirastih ogrinjalih v katera so zaviti. Zanimivi so nam prav toliko, kot smo mi njim. Njihovo tradicionalno življenje je izjemno zanimivo in polno različnih obredov. Vse to bomo izvedeli in spoznali v eni od njihovih tradicionalnih vasic. Potovanje v preteklost se bo začelo z obiskom masajskega muzeja, kjer se bomo podrobno seznanili z masajsko kulturo. Popoldan se bomo odpravili na sprehod (2 uri) po masajskem ozemlju in spoznali njihove tehnike lova, poučili nas bodo o tem kako v zdravilne namene uporabljajo njihova naravna zelišča in podobne zanimivosti. Prenočili bomo v novi eko masajski vasici, ki je infrastrukturno prirejena za turistične obiske (tipične hiške, skupni WCji, ločeno za moške in ženske) in je namenjena kulturnemu turizmu (nahaja se v masajski vasici TingaTanga). Tradicionalna »barbeque« večerja. Nočitev.
3. dan: masajska vasica-Arusha (Z, V)
Po zajtrku v masajskem kraalu bomo obiskali hišo masajske babice , ki nas bo pogostila s čajem. Nato se počasi odpravimo nazaj v Arusho. Popoldne nekaj prostega časa, večerja in nočitev.
4. dan: Arusha–narodni park Tarangire (Z, K, V) (safari 1)
Zjutraj nas pričakajo terenska vozila in z njimi se zapeljemo proti tanzanijski divjini. Tanzanija slovi po svojih številnih in raznolikih nacionalnih parkih, polnih divjih živali. Danes bomo obiskali park Tarangire. Kaj nam bo pokazala nepredvidljiva narava je težko napovedati, a vsak park se ponaša z določenimi lastnostmi. V parku Tarangire je pogosto moč videti veliko afriških slonov, ki med mnogimi drugimi živalskimi vrstami izstopajo po številčnosti. Park ima značilno tropsko zelenje, med katerim so najbolj zanimivi afriški baobabi, nenavadna drevesa življenja. Iščemo, sledimo živalim, izkušnja v tem čudovitem parku je krasna. Tudi kosilo si privoščimo. Večerja in nočitev v kampu.
5. dan: Tarangire-narodni park Ngorongoro (Z, K, V) (safari 2)
Dopoldan se ustavimo v vasici Mto Wa Mbu, z zanimivo lokalno tržnico. Čaka nas še en biser med tanzanijskimi parki. Zapeljemo se v krater Ngorongoro, ki je pravzaprav ogromna kaldera, nastala pred 2 do 3 milijoni let s površino 260 km2 in je obdana s skoraj popolnim kraterskim robom, visokim do 600 m. Znotraj so se naselile divje živali, ki jih je danes preko 30 000. Kraterski rob predstavlja naravno ogrado za znotraj živeče živali in vsak obisk kraterja Ngorongoro, ki je med drugim tudi pod zaščito Unesca, je nepozaben. Tu lahko v enem dnevu
vidimo »velikih pet«. Tam si privoščimo tudi kosilo in uživamo v vseh teh lepotah narave. Spanje v kampu. Večerja in nočitev.
6. dan: Ngorongoro-narodni park Serengeti (Z, K, V) (safari 3)
Poti v sloviti park Serengeti. Na poti si bomo privoščili kosilo. Popoldne bomo vstopili v Serengeti, znan zaradi svojih prostranih savan in številčnih migracij različnih živalskih vrst. Takoj popoldne bomo že začeli s safarijem. Večerja in nočitev v kampu.
7. dan: Serengeti-jezero Viktorija (Z, K) (safari 4)
Prebujanje sredi prave afriške divjine je nepozaben občutek. Park je znan tudi kot dom »velikih pet«: slona, leva, leoparda, bivola in nosoroga. Napnemo oči in pomagamo našim sledilcem pri odkrivanju živali. Seveda so tukaj doma tudi mnoge druge živali, kot so žirafe, zebre, gnuji, različne vrste antilop, gepardi in druge zveri, nilski konji, veliko različnih vrst ptic in še mnogo drugih. Kosimo kar nekje sredi divjine, a prej dobro preverimo, kaj se skriva v bližnjih grmovjih... Vožnja do jezera Viktorija, kjer prenočimo v hotelu. Nočitev.
8. dan: jezero Viktorija-Zanzibar-Stone Town (Z, V)
Pravi dan je za skok na Zanzibar. Prepričali se bomo, ali je res, kar se o tem rajskem otoku govori. Zapeljemo se v star, zgodovinski del mesta, Stone Town. Ta je zaščiten pod Unescom, zaradi izjemno lepo ohranjenega zgodovinskega jedra z značilno arhitekturo in pravim labirintom ozkih uličic. Zanzibar je tudi otok začimb, ki so že od nekdaj privlačile marsikaterega trgovca. V Stone Townu se potopimo v zgodovino otoka na sprehodu po čarobnih uličicah. Obvezno se malce izgubimo, saj je tudi to del pristne zanzibarske izkušnje… Ogledamo si tržnico sužnjev in se sprehodimo po obmorski promenadi. Večerja in nočitev.
9. dan: Stone Town-vožnja na obalo in počitnice (Z)
Še eno jutranjo priložnost imamo, da preizkusimo svoje orientacijske sposobnosti na uličicah Stone Towna. Zatem zapustimo mesto in se odpeljemo tropskim počitnicam naproti. Že je prišel trenutek, da preizkusimo temperaturo tropskega morja, ki obliva Zanzibar. Plaža je vedno živahna, raznolike ponudbe ne manjka in zvečer iz restavracij diši po sveže pripravljeni morski hrani! Nočitev.
10. dan: počitnice (Z)
Prosto za počitek… Zanzibar ima vse, kar vidimo na razglednicah. Morje je res turkizne barve, plaža je skoraj bela... Dovolj je dodatnih aktivnosti, kot so izleti z ladjico do koralnih grebenov, kjer raziskujemo podmorski svet, možno se je potapljati, si privoščiti masažo, raziskati ponudbo na stojnicah, se odpraviti na daljši sprehod. Vsakdo najde nekaj zase. Nočitev.
11. dan: izlet na plantaže začimb in eksotičnega sadja-Zanzibar-Evropa (Z)
Nekateri pravijo, da Zanzibar kar diši po začimbah. O tem se prepričamo ob obisku začimbnega vrta. Lokalni mojstri nas popeljejo med drevesi in grmički, kjer vidimo, kako izgledajo vse tiste dišeče začimbe v živo. Tukaj so klinčki, muškatni orešček, cimet, poper in mnogo drugih… Predstavijo nam tudi slastno tropsko sadje, ki ga je na otoku res v izobilju. Pot nadaljujemo kar proti letališču, od koder sledi polet v Evropo.
12. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na bližnjem letališču ter še prevoz do odhodnih krajev.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji