domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > AZIJA IN OCEANIJA > ŠRILANKA > Šrilanka in počitnice ob Indijskem oceanu
Šrilanka in počitnice ob Indijskem oceanu
Otok prijaznih ljudi in rajske plaže Indijskega oceana

Eden od najlepših otokov na svetu, s prijaznimi domačini, očarljivimi nasadi čaja, starodavno kulturo in mogočnimi templji – vse to in še mnogo več je Šrilanka. Imenujejo jo solza v Indijskem oceanu in še mnogo drugih imen ji dajejo. Pot nas bo vodila od severa s starimi prestolnicami, preko Kandyja, ki velja za kulturno središče otoka, v hribovito osrčje čajne dežele. Za konec si privoščimo še kratek oddih, kjer se prepustimo toplim vodam Indijskega oceana.

Staša iz Šrilanke

od 08.nov.2020
do 18.nov.2020
Cena
1.590 (najmanj 20 potnikov),
1.650 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-LjubljanaColombo
Avtobusni prevoz do enega od okoliških letališč ter polet z enim postankom proti Colombu.
2. dan: Colombo-Negombo-slonja sirotišnica Pinawella-Habarana
Po pristanku odhod do ribiške vasice Negombo, potem pa se odpravimo na avtobusni ogled prestolnice Šrilanke. Colombo je staro mesto, ki so ga periodično naseljevali Arabci, Kitajci, Indijci in ostali tuji trgovci. Šrilanka je namreč od nekdaj postojanka na pomorski poti vzhod-zahod. Trgovali so predvsem s cimetom, slonovino, dragimi kamni in sloni. Tukaj je tudi parlament, konferenčni center Bandaranaike, mestna hiša…Obiščemo zavetišče za slone v Pinnaweli, kjer poskrbijo za mnoge mlade poškodovane ali osirotele slončke, ki bi sicer sami v naravi ne mogli preživeti. Posebno zanimivo je njihovo hranjenje in kopanje v bližnji reki. Nadaljevanje poti proti hotelu, namestitev, večerja in nočitev.
3. dan: Polonaruwa in vzpon na kamniti osamelec v Sigiriyi
Zajtrk. Vožnja po čudoviti pokrajini do Polonnaruwe, ki je ena od nekdanjih prestolnic singhalskega kraljestva. Med izgubljanjem po starodavnem mestu se vživimo v zlate čase nekdanje civilizacije. Domačini najbolj častijo tempelj Gal Vihara, ki predstavlja vrhunec tedanje umetnosti klesanja v skalo. Vožnja do Sigiriye in vzpon na znameniti osamelec, kjer je na vrhu nekoč stala mogočna utrdba, vhod pa je varoval mogočen lev. Med potjo občudujemo znamenite freske, z vrha pa se nam odpre veličasten pogled daleč naokrog. Vrnitev v hotel, večerja. Nočitev.
4. dan: Dambula-Matale-Kandy
Zajtrk. Na poti v Dambullo nas spremljajo tipični prizori šrilanškega življenja. Obiščemo najveličastnejši jamski budistični tempelj na otoku. Zidovi in stropi predstavljajo eno največjih poslikav na svetu. V pečinah je okoli 150 kipov Bude, od katerih je največji kip, vklesan v živo skalo, visok štirinajst metrov. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem
vrtu, kjer spoznamo številne eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo. Začimbe bomo tudi kupili. Vožnja v najlepše otoško mestece, ki se je zaradi svoje lege kar 300 let upiral evropskim kolonizatorjem. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
5. dan: Kandy-botanični vrt Peradeniya-tempelj Budinega zoba-Kandy
Zajtrk. Zapeljemo se ob jezeru, obiščemo tržnico, tradicionalne delavnice… Zelo zanimiv je tudi kraljevi botanični vrt Peradeniya, kjer se bomo res lahko v miru sprehodili med tisočimi vrstami zanimiv rož in dreves. Navduši nas slavni tempelj, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost, budov zob. Večerja in nočitev.
6. dan: Kandy-Nuwara Eliya
Zajtrk. Po slikoviti poti se vzpenjamo v kraljestvo čaja. Kmalu se znajdemo v čudovit pokrajini, ki ji pečat dajejo neskončne plantaže čaja. Ceylon Tea je eden od najpomembnejših simbolov otoka in proizvod, na katerega so domačini posebej ponosni. Spoznamo postopek predelave čaja. Sprehodimo se po čajni plantaži in mogoče ugledamo katero izmed številnih obiralk čaja. Zaradi blagodejne klime so si svoje letne rezidence tukaj omislili tudi Angleži in tu zgradili celo golfsko igrišče. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
7. dan: Nuwara Eliya-Ella-Yala
Zajtrk. Počasi se bomo začeli spuščati z osrednjega višavja in plantaže čaja bodo zamenjale terasasto obdelana polja z različnimi vrstami zelenjave. Pokrajina je zelo slikovita, po Elli, od koder se vidi vse do Indijskega oceana, pa se bomo dokončno spustili v nižavje. Opazili bomo tudi mogočni slap Rawana, ob poti pa je tudi nekaj zanimivih hindujskih templjev. Popoldan se po želji odpravimo na safari v narodni park Yala, kjer bomo lahko opazovali slone, opice, številne ptice... Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
8. dan: Yala-Galle-zavetišče za želve-počitnice
Zajtrk. Pot nas vodi do južne obale, kjer srečamo na ribiče, ki na svoj plen čakajo na visokih kolih. Zelo zanimivo je tudi mesto Galle, ki ima še danes zelo dobro ohranjeno obzidje iz kolonialnih časov, ustavimo se še ob zavetišču za želve. Popoldan pridemo do našega hotela ob morju. Večerja in nočitev,
9. dan: počitnice na obali Indijskega oceana
Zajtrk. Dan namenjen počitku in prepuščanju obmorskim užitkom. Sprostite se ob ajurvedski masaži, privoščite si odlično morsko hrano ali se prepustite toplim valovom indijskega oceana. Večerja in nočitev.
10. dan: Colombo-Evropa
Zajtrk, prosto do odhoda na letališče, od koder poletimo proti Evropi.
11. dan: Ljubljana-Maribor
Čaka nas še polet enega od okoliških letališč in prevoz do odhodnih krajev.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji