domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > AVSTRIJA > Plečnikov Dunaj
Plečnikov Dunaj
Z umetnostnim zgodovinarjem Klemnom Koširjem

POTOVANJE JE BILO NAČRTOVANO ZA OKTOBER 2022, A PRESTAVLJENO V MAREC 2023

Dunaj smo zasnovali tudi Slovenci. Naš obisk mesta ob Donavi bo posvečen velikanu slovenske arhitekture Jožetu Plečniku (1872–1957), ki je skupaj s svojim sodobnikom Maksom Fabianijem (1865–1962) pustil pečat v arhitekturi cesarskega Dunaja. O vsem tem in še več pa na Dunaju.

Sprehodi in predavanja o Plečniku

Plečnikova Praga v aprilu 2023

od 11.mar.2023
do 12.mar.2023
Cena
149 (najmanj 35 potnikov),
169 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana - Dunaj
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora in Gradca na Dunaj. Najprej se bomo zapeljali okoli središča mesta in spoznali najpomembnejše dunajske stavbe, ki kraljujejo ob ringu: mestno opero, univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, razne palače, Karlovo cerkev ... Sprehodili se bomo mimo cesarskega dvora Hofburg mimo Fabianijeve stavbe Artaria na ulici Kohlmarkt vse do Plečnikove Zacherlove hiše. Prosto za kosilo po želji. Popoldne nas čaka obisk izjemno zanimivega Muzeja uporabne umetnosti – MAK, nato pa še sprehod do Postsparkasse – mojstrskega dela Plečnikovega učitelja Otta Wagnerja in Uranie, kjer se bomo ponovno spomnili na Plečnika in Fabianija in njunega kompleksnega
odnosa. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Dunaj - Ljubljana
Zajtrk. Vožnja do Plečnikove cerkve sv. Duha, ki je ob nastanku sprožila kar nekaj burnih reakcij. Vožnja do Langerjeve vile, igrive in sveže arhitekture, ki velja za eno prvih Plečnikovih del na Dunaju.

V bližini si bomo nato ogledali postajo Hofpavillion, ki jo je Otto Wagner zasnoval za cesarja Franca Jožefa okoli leta 1900. Prosto za kosilo po želji ali ogled kakšnega izmed muzejev v Muzejski četrti.

Sprehodili se bomo do Karlovega trga in si v bližini ogledali še stavbo Secesije - njen član je bil tudi Plečnik. Nato še vožnja do Langerjeve najemne hiše in vodnjaka Karla Boromejskega, oboje Plečnikovo delo. Vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji