domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Azori
Otoki Sao Miguel, Pico in Faial

Izoliranost Azorov, ki ležijo skoraj sredi Atlantika, daje tem portugalskim otokom poseben čar. Tako v kulturi kot v izjemnih naravnih lepotah. Izbrali smo tri otoke. Na Sao Miguelu se bomo na izletih ter sproščujočih sprehodih naužili pogledov na modri ocean, ognjenike, slapove, lagune... Prijazna mesteca in gostoljubni domačini nas bodo povsem posrkali vase in kar težko se bomo na koncu ločili od njih... Sledi obisk ognjeniškega Pica in njegove divje lepote. Za konec še bolj svetovljanski otok Faial, kjer se ustavljajo križarke in od koder se proti Ameriki odpravljajo mnogi jadralci. Program je zastavljen sproščeno, brez hitenja, z lažjimi sprehodi in dovolj prostega časa za vsrkavanje otoške atmosfere.

od 29.jan.2023
do 04.feb.2023
od 05.feb.2023
do 11.feb.2023
Cena
1.390 (najmanj 25 potnikov),
1.490 (najmanj 20 potnikov),
1.590 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Azori
Jutranji odhod proti odhodnemu letališču in polet z enim postankom na otok Sao Miguel. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.
2. dan: Sete Cidades
Zajtrk. Odpravimo se na ogled največje naravne znamenitosti otoka, ugaslega vulkanskega kraterja Sete Cidades. Tu bomo naleteli na dve jezeri, zeleno in modro, obiskali bomo tudi vasico z istim imenom, kjer bomo spoznavali tipične hiše, ki so značilne za ta kraj. Z razgledne točke bomo imeli pogled na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Naš pohod poteka po Modri in Zeleni laguni, spoznali bomo tudi endemične živalske in rastlinske vrste. V samem mestecu Sete Cidades si ogledamo tipične kašče. Kosilo. Popoldne spoznamo nasade ananasa in različne faze v zorenju sadeža, ki na teh plantažah raste kar dve leti, preden se znajde na krožniku. Nočitev.
3. dan: Furnas, Terra Nostra
Zajtrk. Danes bomo še bolje občutili in spoznali vulkanski izvor otoka v Furnasu, ki ga imenujejo magični kraj. Na poti nas bodo spremljali prelepi razgledi, obiskali bomo proizvodnjo čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Ustavili se bomo v idilični dolini Furnas, znani po številnih gejzirjih. Vroči vrelci so ponekod pripravni tudi za kuhanje, zato tu pripravljajo znani »Cozido das Furnas«, enolončnico, kuhano v vročih vrelcih. Navdušil nas bo še park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta, prijetnimi sprehajalnimi potkami in mineralnimi vrelci. Tudi danes imamo možnost kopanja v termalnih vrelcih. Nočitev.
4. dan: Lagoa do Fogo, Ribeira Grande, Ponta Delgada
Zajtrk. Čaka nas izlet v Lagoa do Fogo in Ribeira Grande. Najprej bomo obiskali proizvodnjo keramike, ki je eden od zaščitnih znakov Portugalske. Lagoa do Fogo
velja za eno od najlepših obal celotne Portugalske. Imeli bomo lepe poglede z roba kraterja. Pot nas nato vodi na severno obalo z endemično favno. Tu je termalni vrelec, v katerem se lahko kopamo (37 stopinj). Ustavimo se tudi v mestecu Ribeira Grande in tovarni lokalnega likerja. Kosilo. Vrnitev v Ponta Delgado, kjer med sprehodom spoznamo glavni trg in bogato okrašene fasade mnogih cerkva. Opazili bomo, da prevladuje črna barva iz bazalta, ki je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Ogledali si bomo jezuitsko cerkev, glavno tržnico, mestna vrata... Nočitev.
5. dan: otok Faial
Zajtrk. Poletimo na otok Faial, katerega zaščitni znak so hortenzije modre barve. Vozimo se do rta Capelinhos, ki je v bistvu ozemlje, ki ga je nedolgo nazaj ustvarila lava po izbruhu istoimenskega vulkana. Tukaj imamo priložnost, da vidimo dokaj sveže strjeno lavo, ki je še ni prerasla vegetacija. Sprehodimo se med vulkanskimi dimniki in pod nogami ponekod še brbota, saj je spodaj še živa lava. Kosilo. Popoldan se vrnemo v Horto, kjer se sprehodimo po pristanišču, od koder se mnogi jadralci odpravljajo na pot proti Ameriki. Nočitev.
6. dan: otok Pico
Zajtrk. S trajektom se odpeljemo na Pico. Sredi otoka se dviga visok istoimenski vulkan, ki kraljuje nad okolico in vsekakor izstopa. Obiščemo naselje Layes do Pico, kjer si ogledamo muzej, posvečen kitolovu. Kitolov je bil nekoč najpomembnejša dejavnost za preživetje otočanov. Sprehodimo se po vasici, ki je znana po tipični tradicionalni arhitekturi. Tu imamo tudi kosilo. Obiščemo znamenite vinograde, ki jo je zaščitil Unesco ter najbolj slikovito laguno Lagoa do Capitano. Če nam bo čas dopuščal bomo obiskali še plantažo banan. Vožnja ob južni obali, kjer se ustavimo v kakšnem ob termalnih vrelcev. Zvečer se s trajektom vrnemo na otok Faial. Nočitev.
7. dan: Azori-Ljubljana
Zajtrk. Jutranji odhod na letališče in polet z enim postankom do okoliškega letališča. Še prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo našo pot.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji