domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Sveta dežela
Duh. vodstvo msgr. Franci Petrič
od 26.nov.2019
do 03.dec.2019
Cena
1.090 (najmanj 40 potnikov),
1.190 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Tel Aviv-Jaffa-Betlehem
Zjutraj se odpeljemo proti dunajskemu letališču in poletimo v Tel Aviv. Po pristanku vožnja v Betlehem. Prečkanje meje med Izraelom in Palestino. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Betlehem-bazilika Jezusovega rojstva-Ein Karem-Pastirske poljane
Romanje v baziliko Jezusovega rojstva, kjer imamo sv. mašo in zatem obiščemo tudi samo votlino rojstva. Obiščemo tudi mlečno votlino v neposredni bližini bazilike rojstva, kjer je Marija hranila Jezusa. Popoldan obiščemo tudi cerkev sredi pastirskih poljan, kjer so pastirji prenočevali in so jim angeli oznanili Jezusovo rojstvo. Uživamo tudi lep razgled na Betlehem in okolico. Zapeljemo se v Ein Karem, kjer se mimo Marijinega vodnjaka povzpnemo do cerkve, ki ohranja spomin na Marijino obiskanje tete Elizabete. V Ein Karemu obiščemo tudi cerkev rojstva Janeza Krstnika. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Betlehem-Jeruzalem: Oljska gora-Via Dolorosa-bazilika Božjega groba
Zapeljemo se v Jeruzalem in začnemo z ogledi na Oljski gori. Obiščemo kapelo Jezusovega vnebohoda, se podamo v karmeličanski samostan Oče naš, ki stoji na kraju, kjer naj bi Jezus naučil učence moliti. Plošče s to molitvijo krasijo cerkev in samostanski vrt v jezikih narodov z vseh koncev sveta. Obiščemo cerkev Dominus flevit, ki je pozidana v obliki solze. Tam je Gospod jokal nad usodo Jeruzalema. Tukaj imamo sv. mašo z razgledom na Jeruzalem. Spuščamo se po pobočju Oljske gore do vrta Getsemani s tisočletnimi oljkami in cerkvijo Gospodovega trpljenja. Obisk bližnje cerkve Marijinega groba in votline izdajstva. Peš nadaljujemo do Levjih vrat, vstopimo v stari Jeruzalem ter gremo najprej do cerkve sv. Ane in kopeli Betesda. Nadaljujemo do cerkve Ecce Homo in molimo križev pot po Vii Dolorosi. Zadnje tri postaje so v baziliki Božjega groba na Kalvariji – Golgoti. Sprehod po ozkih uličicah, polnih trgovin vse do Zidu obžalovanja, ki je najbolj svet Judovski kraj. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev
4. dan: Betlehem-Jeruzalem: Sionska gora-cerkev Gallicanto-Yad Vashem
Zapeljemo se v Jeruzalem, kjer obiščemo krščanski Sion, si ogledamo dvorano Zadnje večerje in cerkev Marijinega zaspanja (Dormitio). Sv. mašo imamo prav tako na območju krščanskega Siona. Nadaljujemo z ogledom cerkve Gallicanto, cerkve petelinjega petja in Petrove zatajitve Jezusa. V stari Jeruzalem vstopimo skozi Sionska vrata in se sprehodimo skozi židovsko četrt do Zidu obžalovanja, ki je najbolj svet judovski kraj, nato gremo skozi armensko četrt vse do Jafskih vrat. Popoldan se z avtobusom zapeljemo skozi novi Jeruzalem in uzremo tudi judovski parlament Kneset. Nadaljujemo do največjega muzeja holokavsta na svetu Yad Vashem, kjer se bomo spomnili umrlih v holokavstu. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
5. dan: Betlehem-Betanija-Qmran-Mrtvo morje
Zjutraj najprej obiščemo Betanijo in se spomnimo Jezusove obuditve Lazarja. Tam imamo tudi sv. mašo. Zatem nadaljujemo z vožnjo v smeri Mrtvega morja. Ustavili se bomo pri najstarejšem mestu na svetu, Jerihi, barantali za datlje in južno sadje, si privoščili lepotne kreme, kakršne si je želela Kleopatra, ter se ustavili pri Zahejevem drevesu v Jerihi. Obiščemo Qmran,
kjer je beduinski pastir našel znamenite Qmranske zvitke. Ogledali si bomo film o življenju Esenov ter arheološki prostor, kjer je živela esenska skupnost. Zazrli se bomo proti votlini, kjer so našli prvih sedem zvitkov. Ustavimo se tudi pri reki Jordan, na kraju Jezusovega krsta. Nadaljujemo proti Mrtvemu morju, najbolj slanemu morju na svetu, ki leži v zemeljski depresiji, 420 metrov pod morsko gladino. Če bo vreme primerno, bomo poizkusili, kako gosta je voda in se ustavili na eni od urejenih plaž. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
6. dan: Betlehem-Cezareja-Haifa-gora Karmel-Nazaret
Zapustimo Betlehem, se zapeljemo v Izrael in nadaljujemo z vožnjo proti Cezareji. Ogledamo si arheološke ostanke tega nekdaj mogočnega rimskega mesta, ki ga je obiskal tudi apostol Pavel. Sprehodimo se med starodavnimi razvalinami. Videli bomo rimsko gledališče, hipodrom, akvedukt… Nadaljujemo v moderno pristaniško mesto Haifa, kjer se zapeljemo na goro Karmel. Tam obiščemo karmeličanski samostan ter cerkev Stella Maris (Morska Zvezda), kjer je tudi votlina preroka Elije. Iz gore Karmel se nam odpre tudi čudovit pogled na lepo urejeno Haifo. Preden mesto zapustimo, se ustavimo še na razgledni točki na prelepe Bahajske vrtove. Nadaljujemo v Nazaret. V Nazaretu z ogledi začnemo pri Marijinem vodnjaku. Peš se sprehodimo do bazilike Marijinega oznanjenja in cerkve Sv. Jožefa. Tukaj imamo tudi mašo in se priporočimo Sveti družini. Še krajša vožnja v hotel. Namestitev. Večerja in nočitev.
7. dan: Nazaret-Galilejsko jezero-Kafarnaum-Gora blagrov
Čudovit dan ob Galilejskem jezeru začnemo z obiskom cerkve čudežne pomnožitve kruha ter cerkve Petrovega primata (Tabgha). Nadaljujemo v Kafarnaum in si ogledamo to, nekoč slavno mesto, kjer je Jezus preživel velik del javnega delovanja, ko je odšel iz Nazareta. Ogledali si bomo tudi Petrovo cerkev in shodnico. Zapeljemo se na goro blagrov, kjer bomo imeli sv. mašo. Ogledali si bomo cerkev v obliki osmerokotnika, v spomin na osem blagrov, s katerimi je Jezus dopolnil Staro in postavil Novo zavezo med Bogom in ljudmi. Zatem zaplujemo z barko po Galilejskem jezeru in podoživljamo svetopisemski dogodek, ko je Jezus pomiril vihar. Popoldan vožnja do gore Tabor, kjer se prav do vrha zapeljemo s taksiji in obiščemo baziliko Jezusovega spremenjenja. Še obisk Kane Galilejske, kjer je Jezus storil prvi čudež in na priprošnjo svoje matere Marije na svatbi čudežno spremenil vodo v vino. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
8. dan: Nazaret-Tel Aviv-Ljubljana
Danes se vrnemo na jug dežele. Vožnja v Jaffo, maša pri cerkvi sv. Petra in sprehod po ozkih ulicah Jaffe k hiši strojarja Simona, kjer je nekaj dni preživel apostol Peter. Odhod na letališče ter polet na Dunaj, od koder sledi še prevoz do Ljubljane.
07.04.2019
Sveta dežela
Spoštovani,

vsa zahvala za možnost romanja, ki sem se ga udeležila v casu od 13.-20.2019. Odlična in brezhibna organizacija potovanja pod tehnicnim vodstvom g. Uroša Urbanije in duhovnim vodstvom Msgr.Francija Petrica sta romarjem vlila zaupanje in dobro voljo in romanje je potekalo v izjemno prijetnem vzdušju. Še posebna zavhala gre Msgr. Franciju Petricu, duhovnemu vodji in očetu romanja po Sveti deželi, saj nam je s svojim neprecenljivim znanjem osvežil svetopisemske in zgodovinske dogodke ter prilbižal sleherni kotiček Svete dežele. Prijeten spomin budi željo po ponovnem obisku svetih krajev,t istim ki romanje šele nactujejo, pa vspodbudno priporocilo.
Ljubica Costello
07.04.2019
Sveta dežela
Spoštovani! Udeležila sva se romanja v sveto deželo v času od 13. do 20. marca 2019. Naš duhovni vodja je bil gospod Franci Petrič. Turistični vodnik z nami je bil gospod Uroš Urbanija. Oba zaslužita iskreno in veliko pohvalo za odgovorno in zavzeto delo na naši romarski poti. Vsak na svojem področju sta nam namenjala pozornost, da se bomo za vedno spominjali našega romarskega potovanja. Romanje sva načrtovala, prebirala razne prispevke in strokovno priporočeno literaturo o Sveti deželi. Na romanju pa sva ugotovila, da so nekatera področja oziroma dogodki dobili čisto nov pomen. Raznolikost dežele in krajev, ki smo jih obiskali so nam priblibližali bogato kulturo in zgodovino. Vsako mesto, ki smo ga obiskali nam je približal življenje Jezusa, svete družine, božjih sporočil, čudežev, bitk in zmag. Stopiti na kraje, kjer se je Jezus rodil, živel, deloval, trpel in umrl ima veliko vrednost. Poglobilo je najino razmišljanje o sebi, svojem življenju in veri. V času romanja sva večkrat izrazila hvaležnost za najino odločitev, da romava v Sveto deželo. Zbirališče romarjev z vsega sveta, vsak s svojo predstavo o deželi, ki v resničnosti dobi novo dimenzijo. Potreben bo še čas, da tudi doma v miru predelava dogodke, ki so bili pomembni za naju. Posnela sva veliko krajev in dogodkov, ki nama bodo v pomoč pri obujanju spominov. Za vse pa je gotovo najbolj zaslužen naš duhovno vodja, gospod Franci Petrič, ki nam je na zanimiv način in zgodovinsko podprtimi podatki približal Sveto deželo. Za naju je bla vsaka sveta maša, vsak kraj, vsako doživetje in molitev izraz osebne vere in upanja. Na koncu še enkrat hvala gospodu Franciju Petrič in gospodu Urošu Urbanija za prijaznost, razumevanje in človeški pristop do nase romarske skupine.
Rozalija in Silvo Jeglič
03.04.2018
Sveta dežela
Spoštovani! V dneh od 14. do 21.3. 2018 sva se udeležila Romanja v Sveto deželo. Ob izjemnem duhovnem vodstvu msgr. g. Francija Petriča, se je kot organizacijski vodja izkazal vaš vodnik g. Andrej Grum. Nevsiljivo je pozorno bdel nad skupino in jo obogatil z obširnim znanjem o deželi, ki smo jo želeli spoznati. Zato mu velja pohvala in iskrena zahvala, z željo, še kdaj nasvidenje.
****************************************************************************************
V času od 14. do 21. marca 2018,  sem se udeležila romanja po Sv. deželi. Želim vam izreči moj poklon za odlično organizacijo. Lahko ste zelo ponosni, da z vami sodelujeta g.Franci Petrič in g.Andrej Grum, ki sta romanje vodila tako odlično, da ne najdem ustreznih besed.
Marija Bešter in Ciril Sitar
07.04.2016
Sveta dežela
Spoštovani,

z ženo se vam zahvaljujeva za tako lepo organizirano romanje v Sveto deželo. Pohvala in zahvala velja predvsem, g.Franciju Petriču za izčrpno razlago odlomkov iz Svetega pisma, g.Andreju Grumu pa za vse ostalo pri organizaciji romanja, njegovo pozornost in skrb za naše "udobje" na romanju. Nenazadnje velja zahvala tudi vsem udeležencem romanja za zbranost, predvsem pa za točnost pri odhodih z avtobusom. Če bova le zdrava in živa, se bova romanja v Sveto deželo še udeležila, ker še nisva vsega "odkrila". Mogoče pa takrat pride na vrsto Masada. Lepo vas pozdravljava.
Alenka in Boris Kovačič
22.12.2014
Sveta dežela
Z vašo agencijo sva se udeležila romanja v Izrael, v začetku novembra in sva bila zelo zadovoljna, še posebno z vodičem Milanom Holcem, ki nam je dal zelo veliko informacij iz svojega neizmernega poznavanja te dežele. Vsem skupaj se iskreno zahvaljujeva in vam želiva vesele božične praznike ter veliko zdravja in uspehov v prihajajočem letu.  Lep pozdrav,
Miha in Albina Škofljanc
10.01.2012
Sveta dežela
Spoštovani!
Bila sva romarja v Sveto deželo in Jordanijo ter doživela pristnost nove in stare zaveze. Zahvaljujeva se duhovnemu vodji, dr. Maksimilijanu Matjažu za globoko in doživeto opisovanje dogodkov Kristusovega delovanja. Enaka pohvala tudi gospe Mariji za tako vestno in strokovno vodenje. Želiva vam še veliko uspehov in tako lepih romanj. Lepo vas pozdravljava
Milena in Teodor Žnidaršič
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji