Turistična agencija Trud
Adventni Dunaj: Od Moneta do Picassa
Prenesi PDF

Adventni Dunaj: Od Moneta do Picassa

Z umetnostnim zgodovinarjem

Čakalna vrsta
10.12.2023

Od 73€

Cene in doplačila

Adventni Dunaj: Od Moneta do Picassa

Cene

  • Najmanj 45 potnikov 73€
  • Najmanj 30 potnikov 89€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacijo.

Doplačila po želji

Vstopnica na razstavo.

Od Moneta do Picassa

Albertina hrani eno najpomembnejših zbirk modernistične umetnosti v Evropi - Batlinerjevo zbirko. Stalna razstava predstavlja velika imena impresionizma in postimpresionizma, kot so Degas, Cézanne, Toulouse-Lautrec in Gauguin. Nadaljnji poudarki vključujejo primere nemškega ekspresionizma s skupinama Brücke in Der Blaue Reiter ter umetnost nove stvarnosti z deli Wackerja, Sedlacka in Hoferja. Poglobljen poudarek na avstrijski umetnosti vključuje dela Kokoschke in Egger-Lienza. Veliko raznolikost ruske avantgarde predstavljajo dela Gončarove, Maleviča in Chagalla.

Razstavo dopolnjujejo številni Picassove mojstrovine, od njegovih zgodnjih kubističnih slik in del iz zrelega obdobja štiridesetih let do vrhunskih grafik, ki še niso bile razstavljene, in slik iz njegovega eksperimentalnega poznega obdobja.


Picasso na Dunaju

Herbet Batliner

Herbert Batliner je bil eden največjih zbirateljev in mecenov umetnosti našega časa. Leta 2007 je Albertini podaril svojo dragoceno umetniško zbirko. Danes je to ena najpomembnejših svetovnih zbirk modernističnega slikarstva, ki je v zadnjih letih postala osnova za številne uspešne razstave Picassa, Magritta, Maxa Ernsta in Matissa.⠀

Herbet Batliner
Herbet Batliner

Program

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora in Gradca na Dunaj. Avstrijska prestolnica se ponaša z izjemno zgodovino, vsako obdobje je mesto zaznamovalo na svoj način. Najprej se bomo zapeljali po mestnem Ringu, ki obdaja dunajsko središče in občudovali univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, opero, razne palače ... Nato ogled razstave »Od Moneta do Picassa« v dunajski galeriji Albertina. V prostem času po želji sprehod do katedrale sv. Štefana ter po adventnih sejmih. Zvečer vrnitev v Ljubljano.

Program
Program
0 Days

Adventni Dunaj: Od Moneta do Picassa

0 Days

Zapisi in vtisi

Vabimo vas na nepozabno potovanje, ki vas bo začaralo za vedno...

Več zapisov

Kanarski otoki
Kanarski otoki

Kanarski otoki

Evropa