Turistična agencija Trud
Dunaj: Paul Gauguin
Prenesi PDF

Dunaj: Paul Gauguin

Z umetnostnim zgodovinarjem

Novost v ponudbi
19.10.2024

že 99€

Cene in doplačila

Novost v ponudbi
08.12.2024

že 99€

Cene in doplačila

Gauguin na Dunaju

Cene

  • Najmanj 30 potnikov 99€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, vodstvo umetnostnega zgodovinarja, vstopnica na razstavo in lokalno vodstvo po razstavi ter organizacijo.

Doplačila po želji

Dodatnih doplačil ni.

Plačilni pogoji

V celoti ob prijavi.

Paul Gauguin na Dunaju

Dunajska galerija Kunstforum bo na ogled postavila obsežno retrospektivo del Paula Gauguina - prvo v Avstriji po letu 1960. Razstava spremlja Gauguina od njegovih začetkov kot postimpresionista do pionirske vloge enega od očetov modernizma in zajema vse vidike njegovega ustvarjanja: slikarstvo, grafiko in kiparstvo. Na razstavi bo na ogled več kot 80 del, ki so izposojena iz velikih mednarodnih muzejev in pomembnih zasebnih zbirk.

Dunaj: Paul Gauguin

Paul Gauguin

Gauguin, ki je v šestdesetih letih 19. stoletja odraščal v Parizu kot uspešen bankir, se je za likovno umetnost odločil šele pozno v življenju. Njegove prve razstave skupaj z impresionisti so začele kariero, polno ovir in zavrnitev. Njegovi umetniški vzgibi, osredotočeni na preizpraševanje tradicije in zastarelih navad upodabljanja, so bili usmerjeni v razvoj novega formalnega jezika, ki je utrl pot modernizmu - abstrakciji, fauvizmu in ekspresionizmu. Gauguin je razvil slikarski koncept, ki je od redukcije na površino, ponovnega ovrednotenja barve v smislu oblike in vsebine ter osredotočenosti slikarskega jezika na bistvene stvari, vodil tudi k opredelitvi slike še globoko v 20. stoletje, in ki je v marsičem navdihnil mlajše umetniške generacije.

Paul Gauguin
Paul Gauguin

Program

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja na Dunaj. Avstrijska prestolnica se ponaša z izjemno zgodovino, vsako obdobje je mesto zaznamovalo na svoj način. Najprej se bomo zapeljali po mestnem Ringu, ki obdaja dunajsko središče. Nato ogled razstave »Paul Gauguin« v dunajski galeriji Kunstforum. V prostem času po želji sprehod do katedrale sv. Štefana. Zvečer vrnitev v Ljubljano.


Program
Program
0 Days

Dunaj: Paul Gauguin

0 Days

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Medičejske vile in vrtovi v Toskani Zagotovljen odhod
Medičejska vila Castello
Medičejske vile in vrtovi v Toskani
Z umetnostnim zgodovinarjem

Od 295€

Trst: razstava Vincent van Gogh Čakalna vrsta
Van Gogh Milano
Trst: razstava Vincent van Gogh
Z umetnostno zgodovinarko mag. Tino Ponebšek

že 75€

Padova: Claude Monet Pohitite s prijavo
Monet Padova
Padova: Claude Monet
Največja dela iz pariškega muzeja Marmottan

že 95€