Turistična agencija Trud
Dunaj - Albertina: razstava Chagall
Prenesi PDF

Dunaj - Albertina: razstava Chagall

Z umetnostnim zgodovinarjem

Novost v ponudbi
15.12.2024

že 109€

Cene in doplačila

Novost v ponudbi
08.02.2025

že 109€

Cene in doplačila

Dunaj - Albertina: razstava Chagall

Cene

  • Najmanj 30 potnikov 109€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, vstopnica na razstavo z lokalnim vodstvom, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacijo.

Doplačila po želji

/

Marc Chagall

Marc Chagall (1887–1985) sodi med najbolj znane umetnike 20. stoletja, njegov edinstven opus pa obsega dela, ki so nastala že leta 1905 in vse do 80. let 20. stoletja. Rojen v ortodoksni judovski delavski družini in vzgojen v majhnem beloruskem mestu Vitebsk, je umetnik zgodnje otroštvo doživljal na način, ki je vplival nanj vse življenje.


Picasso na Dunaju

Chagallov slog

Chagallovi muhasti in poetični slikovni svetovi, ki so nam še tako znani, še vedno navdušujejo in postavljajo vedno nove uganke. Njegovo delo niha med tradicionalnim in avantgardnim, tako glede sloga kot vsebine. Chagall je na podlagi izkušenj z razvojem umetnosti 20. stoletja od primitivizma do kubizma, fauvizma in nadrealizma ustvaril svoj lasten likovni jezik, katerega nezamenljiva značilnost je bistvena kontinuiteta njegovega večplastnega umetniškega izraza.

Razstava v Albertini obsega približno 90 del iz vseh umetnikovih ustvarjalnih obdobij in se osredotoča na njegovo živahno ukvarjanje z najbolj prvinskimi in univerzalnimi življenjskimi temami. Razstava je nastala v sodelovanju med Muzejem Albertina na Dunaju in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen v Düsseldorfu.

Chagallov slog

Program

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora in Gradca na Dunaj. Avstrijska prestolnica se ponaša z izjemno zgodovino, vsako obdobje je mesto zaznamovalo na svoj način. Najprej se bomo zapeljali po mestnem Ringu, ki obdaja dunajsko središče in občudovali univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, opero, razne palače ... Nato ogled razstave »Chagall« v dunajski galeriji Albertina z lokalnim vodstvom. V prostem času po želji sprehod do katedrale sv. Štefana. Zvečer vrnitev v Ljubljano.

Program
Program
0 Days

Dunaj - Albertina: razstava Chagall

0 Days