Turistična agencija Trud
Baročna Štajerska z dr. Šerbeljem
Prenesi PDF

Baročna Štajerska z dr. Šerbeljem

Z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Zbiramo prijave
21.09.2024

že 72€

Cene in doplačila

malecnik

Cene

  • najmanj 35 potnikov 72€

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, vodstvo umetnostnega zgodovinarja, kosilo in organizacijo. Morebitne vstopnine niso vračunane.

Z dr. Šerbeljem med baročne spomenike Štajerske

Malečnik - Kamnica - Ruše - Puščava na Pohorju

klopotec

Malečnik pri Mariboru

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Celja v Malečnik pri Mariboru, v vasico sredi vinogradov in sadovnjakov nad Dravo. Mimo kapelic križevega pota se bomo napotili do romarske Marijine cerkve na vinorodni Gorci, od koder se odpre lep razgled po mariborski okolici. Poznogotska cerkev je bila večkrat predelana, v 18. stoletju so prizidali stranski kapeli. Sledi ogled spodnje župnijske cerkve sv. Petra, ki po kiparsko slikarski opremi sodi med najpomembnejše spomenike baroka na Štajerskem.  

Malecnik

Kamnica

Po kratki vožnji bomo prispeli v vasico Kamnica z župnijsko cerkvijo sv. Martina. Cerkev velja za enega izmed najpomembnejših baročnih spomenikov na Štajerskem. V sredini 18. stoletja je dobila sedanji baročni videz. Notranjost krasijo razkošni baročni oltarji ter freske, delo koroškega slikarja Janeza Jurija Raffa in Antona Lerchingerja iz Rogatca.

Kamnica

Ruše - Puščava na Pohorju

Vožnja pod obronke Pohorja v Ruše, kjer je še en baročni dragulj. Ruška cerkev Imena Marijinega na zunaj kaže še sledove gotike, notranjščina pa preseneti v popolnem baročnem sijaju z razkošnimi štukaturami in fresko poslikavami. Glavna pozornost velja mogočnemu glavnemu oltarju, delo štajerskega deželnega kiparja Janeza Jakoba Schoya. Po kosilu bomo pot nadaljevali do Puščave na Pohorje, kjer nas bo presenetila velika Marijina cerkev, ki jo je na mestu manjše kapele v poznem 17. stoletju dal zgraditi opat benediktinskega samostana v Št. Pavlu na Koroškem. Vrnitev v Ljubljano.

0 Days

Baročna Štajerska z dr. Šerbeljem

0 Days

Izjave naših potnikov

Kratko a sladko potovanje po Podravju, Kozjanskem, Obsotelju in Bizeljskem.

Podravje, Obsotelje, Kozjansko, Bizeljsko

Spoštovani!

Še polna prelepih vtisov s kratkega, a sladkega potovanja po Podravju, Kozjanskem, Obsotelju in Bizeljskem, izrekava iskreno pohvalo in veliko zahvalo vašima vodnikoma. S strogo profesionalnim in prijazno-iskrivim pristopom sta skupini predstavila naravne lepote in kulturno bogastvo krajev, ki so nam bili doslej teritorialno blizu, poznavalsko pa vse predaleč. Piko na i pa so potovanju dodali lokalni vodniki, ki so bili vsi po vrsti odlični. Zato Potovalna agencija Trud, veseliva se novih doživetij z vami!

Marija Bešter in Ciril Sitar
Marija Bešter in Ciril Sitar

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Srbski samostani z Beogradom Zbiramo prijave
Srbski samostani z Beogradom
Srbski samostani z Beogradom
Z umetnostnim zgodovinarjem

Od 425€

Dunaj: Paul Gauguin Novost v ponudbi
Gauguin na Dunaju
Dunaj: Paul Gauguin
Z umetnostnim zgodovinarjem

že 99€

Dunaj - Albertina: razstava Chagall Novost v ponudbi
Dunaj - Albertina: razstava Chagall
Dunaj - Albertina: razstava Chagall
Z umetnostnim zgodovinarjem

že 109€

Milano in Mantova: Pablo Picasso (dve razstavi) Novost v ponudbi
Milano
Milano in Mantova: Pablo Picasso (dve razstavi)
Z umetnostnim zgodovinarjem

Od 235€