Turistična agencija Trud
Črna gora, Albanija, Severna Makedonija in Srbija
Prenesi PDF

Črna gora, Albanija, Severna Makedonija in Srbija

Najlepši kraji nekdanje Jugoslavije in Albanije!

Zagotovljen odhod
Od 27.04. do 03.05.2024

Od 568€

Cene in doplačila

Balkanska tura

Cene

  • Najmanj 45 potnikov 568€
  • Najmanj 35 potnikov 613€
  • Najmanj 25 potnikov 658€

Vključuje

Prevoz z avtobusom, 5 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (1/2 sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, ter spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 140 EUR, vstopnine pribl. 55-60 EUR.

Balkanski krog

Medtem ko sta Črna gora in S. Makedonija od nekdaj balkansko gostoljubni turistični deželi, je Albanija šele pred kratkim začela sramežljivo odpirati vrata tujcem. Bogata, toda težka zgodovina, ki so jo krojili Iliri, Grki, Rimljani, Bizantinci in Turki, je globoko zaznamovala deželo in njene prebivalce. Še danes so edinstvena posebnost Albanije polkrožni betonski bunkerji, ki popotnike spremljajo na vsakem koraku in čeprav imajo ta betonska skropucala danes drugačno funkcijo, niso prav nič v okras prelepi in razgibani pokrajini.

Pogled na Dubrovniški zaliv

Skopje - prestolnica Severne Makedonije

Mesto leži na obeh bregovih Vardarja, kjer je nekoč bilo rimsko mesto Scupi. Imelo je burno preteklost, saj so ga sovražni osvajalci velikokrat osvojili in porušili. Po katastrofalnem potresu leta 1963 so mesto moderno obnovili, kljub temu pa se je iz različnih obdobij ohranila bogata dediščina.

Pogled na muzej v mestu Skopje
Makedonska kulinarika

Ohridsko jezero

Ena od največjih znamenitosti ob Ohridskem jezeru je samostan sv. Nauma, ki kraljuje na skalah nad jezerom v bližini izvira Črnega Drima čisto blizu albanske meje. Samostan je v 10. stol. ustanovil sv. Naum, ki je tukaj tudi pokopan. Današnja cerkvica je iz 16. stol. Uživali bomo v lepi arhitekturi, freskah in izrezljanem ikonostasu.

Pogled na cerkev sv. Jovana ob Ohridskem jezeru
Staro mestno jedro Ohrida

Dubrovnik

Daljši postanek bomo naredili v Dubrovniku; sprehod od znamenitih mestnih vrat im. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki jo krasijo imenitne arhitekturne mojstrovine,med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno naj starejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi.

Dubrovnik
Dubrovnik

1. dan

Dubrovnik - Budva

Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri. Vožnja z avtobusom po dolenjski avtocesti do hrvaške meje, nato pa dalje mimo Karlovca do Jadranske obale, mimo Splita in Neuma v Dubrovnik. Daljši postanek za ogled sta...

Preberi več
Lovcen

2. dan

Budva - Cetinje - Lovčen - Budva

Po zajtrku izlet z avtobusom v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer bo ogled muzejske zbirke, ki priča o izjemno bogati kulturni in zgodovinski preteklosti Črnogorcev. Nato bomo nadaljevali vožnjo po gorski panoramski c...

Preberi več
Kruja

3. dan

Budva - Virpazar - Podgorica - Kruje - Drač

Zajtrk, nato vožnja po prelepi obalni cesti mimo Sv. Štefana do Virpazarja in Podgorice ter čez mejni prehod v Albanijo, nato pa mimo Skadra v staro prestolnico Kruje. Mestece, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku, se ...

Preberi več
Albanija - Tirana

4. dan

Drač - Tirana - Ohrid

Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano; mesto leži med rekama Erzen in Išmi inje glavno mesto postalo leta 1920, naglo pa je napredovalo in se razširilo šele pod oblastjo Enverja Hoxhe. Široke mestne ulice, ogromni trgi in števi...

Preberi več
Ohrid - Sv. Naum

5. dan

Ohrid - Sv. Naum

Po zajtrku skupni sprehod po sončnem mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit po...

Preberi več
Skopje

6. dan

Skopje

Po zgodnjem zajtrku vožnja mimo Kičeva in Tetova v Skopje in ogled znamenitosti makedonske prestolnice, med drugimi starega kamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkev sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije in sprehod po slikoviti stari č

Preberi več
Beograd

7. dan

Beograd

Po zajtrku ogled srbske prestolnice, s slovitim Kalemegdanom, največjo pravoslavno cerkvijo na Balkanu, sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi, po Knez Mihajlovi ulici. Poz...

Preberi več
1 Dubrovnik - Budva
2 Budva - Cetinje - Lovčen - Budva
3 Budva - Virpazar - Podgorica - Kruje - Drač
4 Drač - Tirana - Ohrid
5 Ohrid - Sv. Naum
6 Skopje
7 Beograd
7 Days

Črna gora, Albanija, Severna Makedonija in Srbija

7 Days

1. dan

Dubrovnik - Budva

Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri. Vožnja z avtobusom po dolenjski avtocesti do hrvaške meje, nato pa dalje mimo Karlovca do Jadranske obale, mimo Splita in Neuma v Dubrovnik. Daljši postanek za ogled starega mestnega jedra za obzidjem; sprehod od znamenitih mestnih vrat im. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki jo krasijo imenitne arhitekturne mojstrovine,med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno naj starejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi. Po ogledu nadaljevanje potovanja mimo Cavtata v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali mimo Hercegnovega v Budvo. Namestitev v hotelu na budvanski rivieri in nočitev.

Daljši postanek za ogled starega mestnega jedra za obzidjem; sprehod od znamenitih mestnih vrat im. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki jo krasijo imenitne arhitekturne mojstrovine,med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno naj starejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi. Po ogledu nadaljevanje potovanja mimo Cavtata v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali mimo Hercegnovega v Budvo. Namestitev v hotelu na budvanski rivieri in nočitev.

Dubrovnik

2. dan

Budva - Cetinje - Lovčen - Budva

Po zajtrku izlet z avtobusom v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer bo ogled muzejske zbirke, ki priča o izjemno bogati kulturni in zgodovinski preteklosti Črnogorcev. Nato bomo nadaljevali vožnjo po gorski panoramski cesti na Lovčen, kjer na 1160 metrov visokem Jezerskem vrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštroviča. Po ogledu se bomo odpeljali skozi Njegošev rojstni kraj, vasico Njeguši, do zaliva Boke Kotorske, od tam dalje pa povratek v Budvo. Popoldne prosto za sprehod po čudovitem starem mestecu, ki slovi po najlepših peščenih plažah. Večerja in nočitev v hotelu.

Lovcen

3. dan

Budva - Virpazar - Podgorica - Kruje - Drač

Zajtrk, nato vožnja po prelepi obalni cesti mimo Sv. Štefana do Virpazarja in Podgorice ter čez mejni prehod v Albanijo, nato pa mimo Skadra v staro prestolnico Kruje. Mestece, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku, se ponaša s slikovito trdnjavo narodnega junaka Skenderberga, v kateri domuje sodoben muzej ter s slikovito staro citadelo, ki daje zavetje številnim cerkvam, mošejam, turškim kopelim ter majhnim lokalom. Popoldne prevoz v obmorsko letovišče Drač, kjer bo najprej namestitev v hotelu, nato pa sprehod po mestu in panoramski ogled mestnih znamenitosti. Večerja in nočitev v hotelu.

Kruja

4. dan

Drač - Tirana - Ohrid

Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano; mesto leži med rekama Erzen in Išmi inje glavno mesto postalo leta 1920, naglo pa je napredovalo in se razširilo šele pod oblastjo Enverja Hoxhe. Široke mestne ulice, ogromni trgi in številna poslopja spominjajo na stare čase; prostran trg na vzhodni strani obdaja mošeja Etem Beya, ki predstavlja najlepši primer pozne islamske arhitekture v Albaniji,na prostranem trgu stoji konjeniški spomenik narodnega junaka Skenderberga,na južni strani pa cesta vodi do ogromne steklene piramidaste zgradbe, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu nekaj prostega časa za samostojne oglede mesta, nato vožnja po hriboviti in raznoliki pokrajini, ki je posejana s številnimi brezobličnimi in dokaj nezanimivimi bunkerji, mimo Elbasana proti Ohridskemu jezeru; čez mejni prehod v Makedonijo, mimo Struge v Ohrid. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Albanija - Tirana

5. dan

Ohrid - Sv. Naum

Po zajtrku skupni sprehod po sončnem mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Popoldne vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici. Zvečer vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Ohrid - Sv. Naum

6. dan

Skopje

Po zgodnjem zajtrku vožnja mimo Kičeva in Tetova v Skopje in ogled znamenitosti makedonske prestolnice, med drugimi starega kamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkev sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije in sprehod po slikoviti stari čaršiji. Nato bo nekaj prostega časa za sprehode in oglede po želji, popoldne pa slovo od gostoljubnih Makedoncev in vožnja na sever, v Srbijo, mimo Leskovca in Niša v Beograd. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

Skopje

7. dan

Beograd

Po zajtrku ogled srbske prestolnice, s slovitim Kalemegdanom, največjo pravoslavno cerkvijo na Balkanu, sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi, po Knez Mihajlovi ulici. Pozno popoldne odhod iz Beograda in vožnja po avtocesti, skozi Hrvaško, mimo Zagreba v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

 

Beograd

Črna gora, Albanija, Severna Makedonija in Srbija

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Dubrovnik - Budva
(1. dan)
2. destinacija
Dubrovnik - Budva
(1. dan)
3. destinacija
Budva - Cetinje - Lovčen - Budva
(2. dan)
4. destinacija
Budva - Cetinje - Lovčen - Budva
(2. dan)
5. destinacija
Budva - Virpazar - Podgorica - Kruje - Drač
(3. dan)
6. destinacija
Budva - Virpazar - Podgorica - Kruje - Drač
(3. dan)
7. destinacija
Drač - Tirana - Ohrid
(4. dan)
8. destinacija
Drač - Tirana - Ohrid
(4. dan)
9. destinacija
Ohrid - Sv. Naum
(5. dan)
10. destinacija
Skopje
(6. dan)
11. destinacija
Beograd
(7. dan)