Turistična agencija Trud
Fatima in portugalski camino
Prenesi PDF

Fatima in portugalski camino

Dve veliki romarski središči in spoznavanje narave, vasic in ljudi čudovite Portugalske 

Zbiramo prijave
Od 09.10. do 16.10.2024

Od 1.290€

Cene in doplačila

Fatima in portugalski camino

Cene

  • najmanj 30 potnikov 1.290€
  • najmanj 15 potnikov 1.390€

Vključuje

Letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga na letalu (10 kg + manjši nahrbtnik), prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3***, 7 x polpenzion, avtobusni prevoz, oglede s slovenskim vodnikom, duhovno vodstvo, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 230 €, 20 kg kovček na letalu 50 € (cena velja ob prijavi).

Plačilni pogoji

30 % akontacije ob prijavi.

Ponovno na portugalski camino!

Po nekaj letih se vračamo na portugalski camino, ki nas bo popeljal iz Fatime do Santiaga de Compostele. Poleg teh dveh velikih romarskih središč bomo spoznali tudi dve največji portugalski mesti, Lizbono in Porto, ki nas bosta očarali vsaka na svoj način. Med potjo bomo prehodili male vasice, občudovali portugalsko podeželje, videli prelepe cerkvice, obdelana polja, srečevali domačine, ki živijo zelo preprosto, saj je Portugalska še vedno zelo tradicionalna dežela. 

Fatima in portugalski camino

Atlantik

Ves čas bomo v bližini Atlantika, ki daje poti in sami deželi samosvoj značaj, saj so bili ravno portugalski pomorščaki eni od največjih raziskovalcev Novega sveta, kar se še danes čuti v portugalski duši in kulturi.

Atlantik
Lizbona

1. dan

Ljubljana-Lizbona-Fatima

Zjutraj se odpeljemo do enega od italijanskih letališč in poletimo v Lizbono. Po pristanku najprej ogled glavnih znamenitosti portugalske prestolnice: predel Alfama, trg Rocio, Belem s spomenikom pomorščakom in samostanom Dos Je...

Preberi več
Obidos

2. dan

Fatima-Batalha-Alcobaca-Nazare-Obidos-Fatima

Zajtrk. Po jutranji maši obiščemo baziliko z grobovoma Hijacinte in Frančiška, kapelo prikazovanj, sprehodimo se po trgu Esplanade. Nato se odpravimo na izlet do zanimivih okoliških krajev. Najprej bomo videli dva pomembna kultu...

Preberi več
Fatima

3. dan

Fatima-Condeixa A Nova-Coimbra (19km, 5 ur hoje)

Zajtrk. Jutranja maša v Fatimi in nato odhod z avtobusom odpeljemo do vasice Condeixa A Nova, kjer pričnemo s hojo. Spremljala nas bo čudovita pokrajina vinogradov, oljčnih nasadov, gozdov. Približno pet ur hoje bomo potrebovali...

Preberi več
Coimbra

4. dan

Coimbra-Albergaria A Velha-Sao Joao da Madeira-Porto (29 km, 7 ur hoje)

Zajtrk. Dopoldanski ogled starega dela mesta, ki ga krasita katedrala in cerkev sv. Križa. Sledi odhod do Albergarie, kjer začnemo današnjo hojo. Pred nami je 29 km poti po slikoviti pokrajini. Spremljajo nas gozdovi in mesteca....

Preberi več
Porto

5. dan

Porto

Zajtrk. Dan za ogled slikovitega Porta, ki se barvito razprostira ob slavni reki Douro, s katero je neločljivo povezan. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in vstopili v cerkev sv. Frančiška. Spoznali bomo tudi druge zani...

Preberi več
Dolina Doura

6. dan

Porto-Ponte da Lima-San Pedro de Rubiaes (18 km, 5 ur hoje)

Zajtrk. Prevoz do Ponte da Lima, kjer nas čaka nova zanimiva etapa. Pot se bo vzpenjala in spuščala, najvišja točka bo 410 metrov visoki Alto da Portela Grande. Danes bomo uživali v čudovitih pogledih, šli bomo skozi majhne vasi...

Preberi več
Camino

7. dan

Padron-Santiago de Compostela (25 km, 6 ur hoje)

Zajtrk. Danes bomo prehodili še zadnji del poti do našega romarskega cilja. Majhne vasice, samostani… Kažipoti nas bodo končno usmerili v Santiago. Zagledali bomo prelepo katedralo in se razveselili kot nekoč, ko so zagledali te...

Preberi več
Santiago

8. dan

Santiago-Ljubljana

Zajtrk. Odhod na letališče ter polet proti Italiji, od koder se z avtobusom vrnemo domov.

Preberi več
1 Ljubljana-Lizbona-Fatima
2 Fatima-Batalha-Alcobaca-Nazare-Obidos-Fatima
3 Fatima-Condeixa A Nova-Coimbra (19km, 5 ur hoje)
4 Coimbra-Albergaria A Velha-Sao Joao da Madeira-Porto (29 km, 7 ur hoje)
5 Porto
6 Porto-Ponte da Lima-San Pedro de Rubiaes (18 km, 5 ur hoje)
7 Padron-Santiago de Compostela (25 km, 6 ur hoje)
8 Santiago-Ljubljana
8 Days

Fatima in portugalski camino

8 Days

1. dan

Ljubljana-Lizbona-Fatima

Zjutraj se odpeljemo do enega od italijanskih letališč in poletimo v Lizbono. Po pristanku najprej ogled glavnih znamenitosti portugalske prestolnice: predel Alfama, trg Rocio, Belem s spomenikom pomorščakom in samostanom Dos Jeronimos… Nato nas odhod v Fatimo. Po maši večerja in nočitev.

Lizbona

2. dan

Fatima-Batalha-Alcobaca-Nazare-Obidos-Fatima

Zajtrk. Po jutranji maši obiščemo baziliko z grobovoma Hijacinte in Frančiška, kapelo prikazovanj, sprehodimo se po trgu Esplanade. Nato se odpravimo na izlet do zanimivih okoliških krajev. Najprej bomo videli dva pomembna kulturna spomenika, ki sta uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine.  To sta gotska cerkev Santa Maria de Victoria s samostanom v Batalhi ter cistercijanski samostan v Alcobaci. Kosilo si lahko privoščimo v obmorskem mestecu Nazare. Za konec še Obidos, očarljivo belo mestece umetnikov, kjer se sprehodimo po ozkih uličicah med lično urejenimi hiškami. Vrnitev v Fatimo. Po večerji maša in procesija z lučkami. Nočitev.

Obidos

3. dan

Fatima-Condeixa A Nova-Coimbra (19km, 5 ur hoje)

Zajtrk. Jutranja maša v Fatimi in nato odhod z avtobusom odpeljemo do vasice Condeixa A Nova, kjer pričnemo s hojo. Spremljala nas bo čudovita pokrajina vinogradov, oljčnih nasadov, gozdov. Približno pet ur hoje bomo potrebovali do Coimbre, staro univerzitetno mesto, zaščiteno s strani Unesca. Večerja in nočitev.

Fatima

4. dan

Coimbra-Albergaria A Velha-Sao Joao da Madeira-Porto (29 km, 7 ur hoje)

Zajtrk. Dopoldanski ogled starega dela mesta, ki ga krasita katedrala in cerkev sv. Križa. Sledi odhod do Albergarie, kjer začnemo današnjo hojo. Pred nami je 29 km poti po slikoviti pokrajini. Spremljajo nas gozdovi in mesteca. Šli bomo skozi zgodovinsko Oliveiro de Azameis z zanimivo cerkvijo. Gričevnata pokrajina nas nato pripelje do kraja Sao Joao da Madeira, od koder se odpeljemo v Porto. Večerja in nočitev.

Coimbra

5. dan

Porto

Zajtrk. Dan za ogled slikovitega Porta, ki se barvito razprostira ob slavni reki Douro, s katero je neločljivo povezan. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in vstopili v cerkev sv. Frančiška. Spoznali bomo tudi druge zanimivosti: mestno hišo, slavno palačo Borza, stolnico... Manjkale ne bodo niti znamenite vinske kleti ob reki Douro in postopek pridelave portskega vina, kjer lahko kakšno steklenico tudi kupimo. Nočitev.

Porto

6. dan

Porto-Ponte da Lima-San Pedro de Rubiaes (18 km, 5 ur hoje)

Zajtrk. Prevoz do Ponte da Lima, kjer nas čaka nova zanimiva etapa. Pot se bo vzpenjala in spuščala, najvišja točka bo 410 metrov visoki Alto da Portela Grande. Danes bomo uživali v čudovitih pogledih, šli bomo skozi majhne vasice in tudi sami položili kakšen kamenček ob enem od kažipotov za Camino. Večerja in nočitev.

Dolina Doura

7. dan

Padron-Santiago de Compostela (25 km, 6 ur hoje)

Zajtrk. Danes bomo prehodili še zadnji del poti do našega romarskega cilja. Majhne vasice, samostani… Kažipoti nas bodo končno usmerili v Santiago. Zagledali bomo prelepo katedralo in se razveselili kot nekoč, ko so zagledali tega »kralja romarjev«. Ogled mesta, ki je bil za Jeruzalemom in Rimom tretje najpomembnejše romarsko mesto srednjeveške Evrope. Mesto se ponaša tudi s škofijsko palačo, lepimi palačami, prijetnimi tlakovanimi uličicami... Maša, večerja in nočitev.

Camino

8. dan

Santiago-Ljubljana

Zajtrk. Odhod na letališče ter polet proti Italiji, od koder se z avtobusom vrnemo domov.

Santiago

Fatima in portugalski camino

Izjave naših potnikov

Prijetna skupina, vodič, ki nam nudi strokovno in profesionalno vodstvo, poskrbi, da smo siti in priporoči, da okusimo značilno hrano dežele in da vlada v skupini prijetno vzdušje.

Veliki portugalski krog

Smo na potovanju Veliki krog Portugalske. Prijetna skupina, vodič, ki nam nudi strokovno in profesionalno vodstvo, poskrbi, da smo siti in priporoči, da okusimo značilno hrano dežele in da vlada v skupini prijetno vzdušje. Blaž se potrudi, da čas izkoristimo tako učinkovito, da nam predstavi celo izven programske zanimivosti Portugalske  ob naši poti. Tudi pri izbiri šoferja je agencija imela srečo, saj je skromen, točen pri prihodih k hotelom. Vozi nas varno in hitro poskrbi za našo prtljago. Mislim, da nam bo uspelo zaključiti prijeten izlet, s spomini, da smo imeli srečo tudi z lepim vremenom. Vse pohvale izkušenemu vodiču, ki z nevidno "čarovnijo " zaobide vse " nevšečnosti", ki bi se lahko pojavile na takšnih potovanjih. Sem že in še bom potovala z vašo agencijo. Prav tako pa jo priporičim, ko me vprašajo za mnenje! Super ste!

Miša Markovič
Miša Markovič

Želim se zahvaliti tudi vsem vam, za vso vašo skrbnost, prijaznost, korektnost

Veliki portugalski krog

Pozdravljeni,

vrnila sem se s čudovitega potovanja po Portugalski. Vse pohvale našemu vodniku, gospodu Blažu. Je organiziran, opremljen z znanjem, topel in prijazen. Želim se zahvaliti tudi vsem vam, za vso vašo skrbnost, prijaznost, korektnost. Sama sem vegetarijanka (dogovorjeno pri vas na agenciji) in bilo je res vse O. K. Dober glas o vas bom širila naprej. Želim vam še veliko uspeha pri delu in prav tako osebnega zadovoljstva, ki je za uspešno delo se kako pomembno. Se enkrat hvala. Lep pozdrav.

Lidija Vranesic Florjanc
Lidija Vranesic Florjanc

Prvič sem potovala z vašo agencijo in sem več kot zadovoljna.

Španija in Portugalska

Spoštovani,

prvič sem potovala z vašo agencijo in sem več kot zadovoljna... Vodič Uroš nam je polepšal pot z novimi izkušnjami... njegovo znanje, živahnost in varnost sta nas obkrožala na vsakem koraku... od vroče in ognjevite Španije do melanholične, zasanjene Portugalske... ob flamenku in fadu, z okusom portovca na ustnicah...

S prijaznimi pozdravi.

Sanja
Sanja