Turistična agencija Trud
Prvomajska Islandija - kratko in jedrnato
Prenesi PDF

Prvomajska Islandija - kratko in jedrnato

Dežela ognja in ledu

Skoraj zagotovljeno
Od 29.04. do 03.05.2024

Od 1.490€

Cene in doplačila

Pokrajina na Islandiji

Cene

  • Najmanj 20 potnikov 1.490€
  • Najmanj 15 potnikov 1.590€

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prtljaga: kovček do 10 kilogramov ter manjši osebni nahrbtnik/torba, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih z zajtrkom, prevoze po programu, zunanje oglede s slovenskim vodnikom, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

enoposteljna soba 320 evrov, večji kovček (20 kg) 50 evrov (namesto 10 kg), dodatne vstopnine cca 30 evrov, opcijski obisk Modre Lagune (cca 80 evrov).

Najlepše, kar dežela ponuja

Islandija, ta prelepa in divja dežela, kjer lepote njene narave prevzamejo vsakogar. Vsak letni čas ima na Islandiji nekaj prednosti in nikoli ta dežela ni enaka. Pot začnemo v lepo urejeni, umirjeni prestolnici, zatem raziščemo Zlati krog s prvim čudovitim slapom, jezeri in seveda gejziri. Zapeljemo se vse do Vika, kjer najdemo spektakularno črno plažo s pravljičnimi oblikami iz bazalta, na poti pa seveda ne izpustimo slavnih slapov Skogarfoss ter Seljalndsfoss. Zaključimo v najboljšem slogu, v Modri laguni, kjer si privoščimo kopanje v topli termalni vodi.

Islandska zastava
Reykjavik

1. dan

Ljubljana - Reykjavik

Zgodnji odhod iz Ljubljane in vožnja proti enemu od okoliških letališč. Polet v prestolnico Islandije. Po pristanku vožnja v središče Reykyavika in ogled mestnega središča ter največjih znamenitosti, med katerimi izstopa izjemna...

Preberi več
Veliki gejzir na Islandiji

2. dan

Reykjavik - narodni park Thingvellir - slap Gullfoss - veliki Gejzir - Hella

Dobro jutro Islandija! Danes začnemo z raziskovanjem Islandskega Zlatega kroga naravnih lepot. Vozimo se mimo prestolnice Reykyavik. Najprej obiščemo narodni park Thingvellir, kjer so se nekoč zbrali voditelji 30-tih islandskih ...

Preberi več
Vik

3. dan

Hella - slapa Skogafoss in Seljalandsfoss - Vik I Myrdal - Vik

Vozimo se skozi regijo Eyjafjallajokull, kjer je leta 2010 vulkanski izbruh ustvaril oblak pepela, ki je ohromil letalski polet po vsem svetu za kar nekaj dni. Najprej se ustavimo pri 60 metrov visokem slapu Seljalandfoss, kjer ...

Preberi več
bazaltna plaža

4. dan

Vik - Sólheimajökull - Modra laguna - Reykjavik

Zjutraj zapustimo Vik in se odpravimo nazaj v Reykjavik. Na poti se zapeljemo do ledeniškega jezika Sólheimajökull, kjer se lahko sprehodimo po okolici in občudujemo slikoviti ledenik. Sredi dneva prispemo do Modre lagune. To je...

Preberi več
modra laguna

5. dan

Reykjavik - Ljubljana

Zjutraj zapustimo hotel. Vožnja na letališče Keflavik in polet do okoliškega letališča. Še vožnja do Ljubljane, kjer zaključimo potovanje.

Preberi več
1 Ljubljana - Reykjavik
2 Reykjavik - narodni park Thingvellir - slap Gullfoss - veliki Gejzir - Hella
3 Hella - slapa Skogafoss in Seljalandsfoss - Vik I Myrdal - Vik
4 Vik - Sólheimajökull - Modra laguna - Reykjavik
5 Reykjavik - Ljubljana
5 Days

Prvomajska Islandija - kratko in jedrnato

5 Days

1. dan

Ljubljana - Reykjavik

Zgodnji odhod iz Ljubljane in vožnja proti enemu od okoliških letališč. Polet v prestolnico Islandije. Po pristanku vožnja v središče Reykyavika in ogled mestnega središča ter največjih znamenitosti, med katerimi izstopa izjemna moderna katedrala Hallgrimskirkja. Sprehodimo se po glavni nakupovalni ulici vse do promenade s futuristično koncertno dvorano Harpa in obiščemo odprti muzej Arbaer s tradicionalnimi islandskimi hiškami. Namestitev in nočitev.

Reykjavik

2. dan

Reykjavik - narodni park Thingvellir - slap Gullfoss - veliki Gejzir - Hella

Dobro jutro Islandija! Danes začnemo z raziskovanjem Islandskega Zlatega kroga naravnih lepot. Vozimo se mimo prestolnice Reykyavik. Najprej obiščemo narodni park Thingvellir, kjer so se nekoč zbrali voditelji 30-tih islandskih klanov in sprejeli mirovni sporazum. Tukaj je tudi največje islandsko jezero Thingvallavatn. Lahko občudujemo naravni tektonski jarek med evrazijsko in severno-ameriško tektonsko ploščo. Nedaleč stran je tudi jezero Laugarvatn. Zatem sledi postanek pri Velikem Gejziru (ki je dal ime vsem tovrstnim izvirom), najbolj znanem po svojih do 30-meterskih izbruhih vroče vode. Lepotam kar ni konca. Nadaljujemo k slapu Gullfoss, po mnenju mnogih najlepšemu na Islandiji in od tu izvira tudi zgodba o islandski narodni junakinji Sigridur. V naselju Hvolsvollur obiščemo center Lava, kjer si ogledamo zanimiv film o vulkanskih izbruhih na Islandiji ter lahko preizkusimo simulator tresenja zemlje, ko zares bruhajo vulkani. Proti večeru prispemo v naselje Hella, kjer prenočimo.

Veliki gejzir na Islandiji

3. dan

Hella - slapa Skogafoss in Seljalandsfoss - Vik I Myrdal - Vik

Vozimo se skozi regijo Eyjafjallajokull, kjer je leta 2010 vulkanski izbruh ustvaril oblak pepela, ki je ohromil letalski polet po vsem svetu za kar nekaj dni. Najprej se ustavimo pri 60 metrov visokem slapu Seljalandfoss, kjer se je možno sprehoditi tudi za vodno zaveso (če ni ledu). Nadaljujemo do slapu Skogafoss, ki je s svojimi 62 metri eden najvišjih na Islandiji. V bližini obiščemo tudi antropološki muzej Skogar, kjer vidimo, kako so nekoč izgledale tradicionalne islandske hiške ter si ogledamo bogato zbirko artefaktov. Popoldan v Viku raziskujemo čudovito plažo s črnimi bazaltnimi klifi/naravnimi skulpturami Vik I Myrdal, ki velja za močno energetsko točko. Uzremo morske čeri Reynisdrangur, ki so po legend okameneli troli ter klif Dirholaey. Pozno popoldan se namestimo v prijetnem naselju Vik. Nočitev.

Vik

4. dan

Vik - Sólheimajökull - Modra laguna - Reykjavik

Zjutraj zapustimo Vik in se odpravimo nazaj v Reykjavik. Na poti se zapeljemo do ledeniškega jezika Sólheimajökull, kjer se lahko sprehodimo po okolici in občudujemo slikoviti ledenik. Sredi dneva prispemo do Modre lagune. To je geotermalno kopališče, ki se po islandsko imenuje Blaa Lonid. Kopališče je tako slikovito, kot je tudi voda prijetna za telo in dušo. Modra laguna je na seznamu največjih znamenitosti otoka. Čas za kopanje in uživanje ali nakupe lokalnih proizvodov, še kakšno pokušino islandskih dobrot. Nočitev.

bazaltna plaža

5. dan

Reykjavik - Ljubljana

Zjutraj zapustimo hotel. Vožnja na letališče Keflavik in polet do okoliškega letališča. Še vožnja do Ljubljane, kjer zaključimo potovanje.

modra laguna

Prvomajska Islandija - kratko in jedrnato

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Ljubljana - Reykjavik
(1. dan)
2. destinacija
Reykjavik - narodni park Thingvellir - slap Gullfoss - veliki Gejzir - Hella
(2. dan)
3. destinacija
Hella - slapa Skogafoss in Seljalandsfoss - Vik I Myrdal - Vik
(3. dan)
4. destinacija
Vik - Sólheimajökull - Modra laguna - Reykjavik
(4. dan)
5. destinacija
Reykjavik - Ljubljana
(5. dan)

Izjave naših potnikov

Popotnik si lahko samo želi takšnih potovnj, zato upava da se kmalu najdemo ob novem programu, ki naju bo pritegnil.

Islandija in Vestmanski otoki

Pozdravljeni,

želel bi se zahvaliti za lepo potovanje po Islandiji, ki jo je organizirala vaša agencija. Potovanje je bilo dobro planirano in odlično izpeljano. Popotnik si lahko samo želi takšnih potovnj, zato upava da se kmalu najdemo ob novem programu, ki naju bo pritegnil. Še enkrat hvala agenciji posebno pa še naši vodnici za nepozabna doživetja v odlični družbi ostalih prijaznih popotnikov v slupini. Lep pozdrav.

Rahela Juršič Cizerl in Franc Cizerl
Rahela Juršič Cizerl in Franc Cizerl

slandija je čudovita v vseh pogledih in prav zato se še vedno ne morem odločiti, kaj je tisto, kar mi bo še posebej ostalo v spominu.

Islandija in Vestmanski otoki

Pozdravljeni! Ker sem anketni vprašalnik nekje založila (krivi so seveda palčki ;-) ), bi se rada ob tej priložnosti vsem na agenciji zahvalila za skrbno pripravljen program. Islandija je čudovita v vseh pogledih in prav zato se še vedno ne morem odločiti, kaj je tisto, kar mi bo še posebej ostalo v spominu. Najprej je tu zagotovo neskončno lepa narava in njena prostranost, umirjeni ljudje in njihov zelo spoštljiv odnos do okolja, pa seveda čas, ki teče tu mnogo počasneje... Tudi zato, ker smo za kratek čas lahko spet postali dijaki in študenti, programa ne bi spreminjala, bi mu pa z veseljem dodala še kakšen dan (dva ali tri :). Nenazadnje, naj poleg vsega ostalega, s čimer nas je razvajal in nas s svojimi domislicami ves čas zabaval, pohvalim še Mihov glasbeni izbor, s katerim je poskrbel, da v avtobusu nismo predolgo in preglasno spali :) . Hvala še enkrat in lep pozdrav vam pošiljam, Teja

Teja
Teja

Vsak dan in sleherni kraj na naši poti je bil poseben in nepozaben.

Islandija in Vestmanski otoki

Ta čudoviti otok smo obiskali že pred tremi meseci, a še vedno podoživljam to, kar smo v tistih devetih dneh doživeli. Vsak dan in sleherni kraj na naši poti je bil poseben in nepozaben. Strinjam se s trditvijo nekega popotnika, da je 'Islandija Luna na Zemlji, neskončna divjina, je nekaj, kar obstaja samo tam, da je dežela, ki ti odpre usta in oči ter napolni srce s svojo neizmerno lepoto in drugačnostjo'. Mi smo jo v devetih dneh dojeli z vsemi čutili in vsem srcem. Splačalo se jo je videti in občutiti. K temu je v prvi vrsti pripomogel enkratni vodič Miha, ki nas je dobesedno razvajal in nam prikazal to deželo z vseh mogočih zornih kotov. Presegel je vsa naša pričakovanja, zato si zasluži vse čestitke in pohvale! Vsa pohvala velja tudi lokalnim vodičem, ki so se zelo trudili, da so nam prikazali svojo deželo čim bolj izčrpno. Tudi udeleženci smo bili prima, zato je potovanje potekalo brez vsakih zapletov. Naklonjeno nam je bilo tudi vreme, saj so dežniki in palerine ostale ves čas suhe v naši prtljagi. Pohvaliti pa je treba tudi program in ostalo 'nevidno' ekipo, ki je poskrbela za nemoten potek potovanja. Če bo možnost, bomo z Vašo agencijo še potovali.

Marija Venek
Marija Venek

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Islandija in Vestmanski otoki - veliki krog Skoraj zagotovljeno
Islandija- mah na skali
Islandija in Vestmanski otoki - veliki krog
Dežela ognja in ledu ter polnočnega sonca

Od 2.250€

Skandinavija Zagotovljen odhod
Lofotski otoki
Skandinavija
Finska jezera in gozdovi, Nordkap in norveški fjordi ter Lofoti, svetovljanski Stockholm

Od 2.250€