Turistična agencija Trud
Malta (romanje)
Prenesi PDF

Malta (romanje)

Romanje z g. Božotom Rustjo in g. Tadejem Jakopičem

Pošlji povpraševanje za to potovanje

valletta panorama

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, ročno prtljago na letalu (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, 3 x prenočevanje z zajtrki v hotelu 3***, 3 x večerja, prevoze po Malti, slovenskega vodnika, duhovno vodstvo, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

enoposteljna soba 110 evrov, vstopnine, večji kovček na letalu (20kg) 50 evrov.

Malta

Malto bi lahko poimenovali tudi mikro otok sredi Sredozemlja, ki zaradi svoje strateške geografske lege že stoletja privablja plenilce in osvajalce, dandanes pa turiste, popotnike in raziskovalce. Po sami velikosti je otok velik približno toliko kot Vipavska dolina, kljub majhnosti pa je izredno gosto poseljen, saj na njem živi preko 450.000 prebivalcev.

Malta Modra jama

Luzzu ribiški čoln

Malteški ribiči so svoje čolne poimenovali "luzzu" . Krasijo jih tipične barve otoka in jih ribiči dedujejo od svojih ribiških prednikov iz roda v rod. 

Svojo obliko so obdržali čez stoletja, prve v takšni formi naj bi izdelovali že feničani.

Vsak čoln na prednjem delu krasi "Ozirisovo oko", ki naj bi ribiče varovalo na odprtem in razburkanem morju. Ta feničanski bog je veljal za "tistega, ki varuje pred zlim".



Luzzu
Oziris

Caravaggio

Michelangelo Merisi-Caravaggio(1571-1610) je bil znani italijanski slikar, ki je iz Rima pred roko pravice pobegnil na Malto. Njegovo delo "Obglavljenje Janeza Krstnika" krasi stransko ladjo v Konkatedrali Janeza Krstnika v Valletti. Sliko opisujejo kot eno največjih del 17. stoletja. Slikal je v tehniki "chiaroscuro" kjer se slikar poigrava s tehnikami senc in svetlobe. 

Caravaggio
malta ladjice

1. dan

Ljubljana-Benetke-Malta (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea)

Jutranji odhod iz Ljubljane proti Italiji in polet na Malto. Pričnemo s spoznavanjem čudovitega srednjeveškega otoka. Obiskali bomo tri zanimive kraje (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea), ki nam bodo s svojimi utrdbami in drugimi zani...

Preberi več
Valletta

2. dan

Valletta-Mdina-Rabat-Mosta

Zajtrk. Ogled Vallete, katere staro mestno jedro skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. U...

Preberi več
Gozo panorama

3. dan

Otok Gozo-Victoria-Ghijun

Zajtrk. Odpravili se bomo proti romarski cerkvi v Meliehi in z ladjo odpluli na otok Gozo ter tu spoznali glavno mesto Victorio z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo Ghijun z neolitskimi templji iz ...

Preberi več
Marsaxxlok

4. dan

Malta-Benetke-Ljubljana

Zajtrk. Prosto dopoldne za sprehode… Popoldne obiščemo slikovito ribiško vasico Marsaxlokk, kjer bomo začutili utrip starih časov. Nato se odpeljemo do Modre jame, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Po ogledih odhod proti letal...

Preberi več
1 Ljubljana-Benetke-Malta (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea)
2 Valletta-Mdina-Rabat-Mosta
3 Otok Gozo-Victoria-Ghijun
4 Malta-Benetke-Ljubljana
4 Days

Malta (romanje)

4 Days

1. dan

Ljubljana-Benetke-Malta (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea)

Jutranji odhod iz Ljubljane proti Italiji in polet na Malto. Pričnemo s spoznavanjem čudovitega srednjeveškega otoka. Obiskali bomo tri zanimive kraje (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea), ki nam bodo s svojimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali srednjeveško vzdušje. Malteški vitezi so svoje prve domove zgradili prav v Vittoriosi. Med ogledi maša. Večerja in nočitev.

malta ladjice

2. dan

Valletta-Mdina-Rabat-Mosta

Zajtrk. Ogled Vallete, katere staro mestno jedro skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. Ustavili se bomo tudi v teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Med ogledi maša. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice Mdine, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem Rabatu bomo videli katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v Mosti ogledali tretjo največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Večerja in nočitev.



Valletta

3. dan

Otok Gozo-Victoria-Ghijun

Zajtrk. Odpravili se bomo proti romarski cerkvi v Meliehi in z ladjo odpluli na otok Gozo ter tu spoznali glavno mesto Victorio z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo Ghijun z neolitskimi templji iz kamene dobe in skalnimi votlinami nimfe Kalipso. Na Gozu je poznana romarska pot Ta'pinu, ki jo bomo obiskali, nekaj časa pa preživimo še v romantičnem zalivu Marsalforn. Najbolj značilni otoški izdelki so volnene pletenine, ki jih bomo našli na tamkajšnjih stojnicah. Med ogledi maša. Proti večeru se vrnemo v hotel. Večerja in nočitev.

Gozo panorama

4. dan

Malta-Benetke-Ljubljana

Zajtrk. Prosto dopoldne za sprehode… Popoldne obiščemo slikovito ribiško vasico Marsaxlokk, kjer bomo začutili utrip starih časov. Nato se odpeljemo do Modre jame, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Po ogledih odhod proti letališču. Polet v Benetke ter še prevoz do Ljubljane.

Marsaxxlok

Malta (romanje)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Sicilija z Etno Zbiramo prijave
cefalu
Sicilija z Etno
Temperamentni sredozemski otok čudovite narave in izjemnih spomenikov

Od 770€