Turistična agencija Trud
New York, Cleveland, Toronto
Prenesi PDF

New York, Cleveland, Toronto

Romanje na Baragove dneve v Kanado in ZDA s škofom Antonom Jamnikom

Skoraj zagotovljeno
Od 06.09. do 18.09.2024

že 3.490€

Cene in doplačila

Brooklyn bridge

Cene

  • Najmanj 10 potnikov 3.490€

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3*** z zajtrki, prevoz po programu, zunanje oglede s slovenskim vodnikom, duhovno vodstvo.

Doplačila po želji

enoposteljna soba 790 evrov, morebitne vstopnine in opcijski ogledi (ladjica, nebotičnik v Torontu in New Yorku), javni prevoz v New Yorku, urejanje obrazca ESTA (ZDA) in ETA (Kanada) 60 evrov, napitnine 50 USD.

Vizumi

Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

Dodatne informacije

 

Prvič v ZDA že leta 1971

Pisalo se je leto 1971, ko je Družina organizirala prvo romanje v ZDA, ki je bilo dokaz, da je želja po romanjih tlela tudi v drugačnih časih, saj se ga je udeležilo za cel avtobus udeležencev. Na Družini in Trudu smo želeli romanje ponoviti ob 50. obletnici (2021), kar pa je bilo nemogoče zaradi pandemije. Romanje bomo tako izpeljali letos, ko ga bomo povezali z obiskom Baragovih dnevov. Vabljeni na to zanimivo pot pod pokroviteljstvom ljubljanskega škofa dr. Antona Jamnika.

Kip svobode

Talilni lonec

New York velja za mesto, ki je največji t.i. "talilni lonec" svetovnih kultur. Tukaj se nahaja "Little Italy" ali Mala Italija, kjer živi več Italijanov kot v Rimu. Kitajska četrt ponudi vpogled v azijski način življenja, kjer dobimo občutek, da smo stopili na mravljišče polno življenja. Mesto živi in diha podnevi in ponoči ter nikoli ne spi.

Chinatown
Little Italy

Kip svobode

Spomenik stoji na otoku Liberty island ob ustju reke Hudson v newyorškem pristanišču, postavljen 28. oktobra 1886 ob stoti obletnici neodvisnosti ZDA kot darilo francoskega ljudstva Američanom in predstavlja pozdrav vsem obiskovalcem, tudi priseljencem, ki so prihajali v Ameriko. Kip ženske figure predstavlja Libertas, rimsko boginjo svobode, ki v iztegnjeni visoko dvignjeni desni roki drži pozlačeno baklo, v levi roki pa nosi tabulo ansata (ploščo z lastovičjimi ročaji), na kateri je natisnjen datum ameriške deklaracije neodvisnosti, 4. julij 1776.

Kip svobode
Kip svobode close up
New York

1. dan

Ljubljana-New York

Odhod proti enemu od bližnjih letališč in polet v ZDA. Po pristanku v New Yorku se odpeljemo do hotela. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi prevoz z vlakom in metrojem do našega hotela. Večer bomo izkoristili za najbolj živ...

Preberi več
New York

2. dan

New York

Zajtrk. Po zajtrku bomo odkrivali jug Manhattna. Vkrcali se bomo na trajekt in se zapeljali mimo znamenitega otoka Ellis, kjer stoji Kip svobode. Simbol države in eden najbolj prepoznavnih spomenikov na svetu simbolizira vrata v...

Preberi več
New York

3. dan

New York

Zajtrk. Posvetimo se znamenitostim med 34. in 59. ulico kot so postaja Grand Central Terminal, New York Public Library, St. Patrick’s Cathedral, Theater District, Rockefellerjev center, sedež Združenih narodov. Zavijemo še do um...

Preberi več
New York

4. dan

New York-Filadelfija

Zajtrk. Po maši se odpeljemo v Filadelfijo, kjer je bila leta 1776 podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti. Tu so napisali ustavo, kovali prvi denar, tu je najstarejša ulica v Ameriki. Ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon ...

Preberi več
New York

5. dan

Washington

Zajtrk. Maša. Odpravimo se do najstarejšega predela mesta, Georgetowna. Navdušile nas bodo tlakovane ulice, urejeno obalno sprehajališče ter številne restavracije in lokali. Nadaljevanje ogledov: Lincolnov, Rooseveltov in Washin...

Preberi več
Washington-Pittsburg-Cleveland

6. dan

Washington-Pittsburg-Cleveland

Zajtrk. Po maši nas čaka potovanje preko Pensilvanije, dežele amišev, v ameriško glavno mesto Washington. Potovali bomo mimo Pittsburgha, kjer so prav tako nekoč živeli mnogi Slovenci, danes pa nanje spominjajo le še napisi na g...

Preberi več
Cleveland

7. dan

Cleveland

Zajtrk. Maša. Cleveland se je še pred nekaj desetletji ukvarjal z velikimi ekološkimi in gospodarskimi težavami, nato pa se je mesto prebudilo, v mnogočem prenovilo in postalo eno od najbolj prijetnih v tem delu ZDA. Ogled mesta...

Preberi več
Cleveland-Gaylord

8. dan

Cleveland-Gaylord

Zajtrk. Po maši se odpravimo na pot proti zvezni državi Michigan, v deželo med Huronskim in Michiganskim jezerom. Čaka nas torej dežela, kjer je svoje čase deloval slovenski rojak, misijonar in škof Friderik Baraga, ki je svoje ...

Preberi več
Gaylord – osrednja slovesnost Baragovih dnevov

9. dan

Gaylord – osrednja slovesnost Baragovih dnevov

Zajtrk. Danes se udeležimo slovesne maše na Baragovih dnevih, po katerih bo čas za druženje. Popoldne prosto za srečanje s Slovenci, sorodniki ali še kakšen ogled mesta. Nočitev.

Preberi več
Gaylord-Toronto

10. dan

Gaylord-Toronto

Zajtrk. Po maši nas čaka pot proti Torontu, kjer živi zelo raznolika in zanimiva mešanica različnih narodnosti, med njimi je še vedno tudi veliko Slovencev. Popoldanski prihod in prvo spoznavanje mesta. Nočitev.

Preberi več
Niagarski slapovi

11. dan

Niagarski slapovi

Zajtrk. Maša in odhod do mogočnih Niagarskih slapov. Po želji se lahko zapeljemo z ladjico po jezeru in se jim še bolj približamo. Popoldne se vrnemo v Toronto. Nočitev.

Preberi več
Toronto-Evropa

12. dan

Toronto-Evropa

Zajtrk. Čaka nas še podrobnejši ogled Toronta, Spoznali bomo zanimivosti mesta: deželni parlament, mestno hišo, stadion Skydome, živahno obrežje ob jezeru Ontario, Eaton center. Posebno mesto zavzema stolp CN Tower, najvišja pro...

Preberi več
Ljubljana

13. dan

Ljubljana

Pristanek na enem od okoliških letališč ter še prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo naše romanje.

Preberi več
1 Ljubljana-New York
2 New York
3 New York
4 New York-Filadelfija
5 Washington
6 Washington-Pittsburg-Cleveland
7 Cleveland
8 Cleveland-Gaylord
9 Gaylord – osrednja slovesnost Baragovih dnevov
10 Gaylord-Toronto
11 Niagarski slapovi
12 Toronto-Evropa
13 Ljubljana
13 Days

1. dan

Ljubljana-New York

Odhod proti enemu od bližnjih letališč in polet v ZDA. Po pristanku v New Yorku se odpeljemo do hotela. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi prevoz z vlakom in metrojem do našega hotela. Večer bomo izkoristili za najbolj živahni in najbolj svetleč predel mesta, Times Square, zbirališče Newyorčanov in obiskovalcev iz celega sveta. Tu je glavna newyorška prometna žila Broadway, ulica umetnosti. Nočitev.

New York

2. dan

New York

Zajtrk. Po zajtrku bomo odkrivali jug Manhattna. Vkrcali se bomo na trajekt in se zapeljali mimo znamenitega otoka Ellis, kjer stoji Kip svobode. Simbol države in eden najbolj prepoznavnih spomenikov na svetu simbolizira vrata v novi svet in je bil prva postaja številnim priseljencem v Ameriko, ki so upali na boljši jutri. Mestne znamenitosti spoznamo še z drugega zornega kota. Nadaljujemo s spoznavanjem poslovnega dela mesta – Downtown. Med sprehodom po južnem delu otoka pozornost namenimo velikim finančnim ustanovam in seveda znamenitemu Wall streetu. Sprehodimo se do lokacije Ground zero, kjer sta nekoč stala slovita dvojčka Svetovnega trgovinskega centra, danes pa je spominski park, imenovan 9/11, ki je obdan z novimi najmodernejšimi nebotičniki. Sprehodili se bomo čez najstarejši most - Brooklynski most, delo očeta in sina Roeblinga, ki se pne nad reko Hudson. Popoldne nas čakajo etnično raznolike četrti: East village, Kitajska četrt, ki je azijski svet v malem, Little Italy (v NY živi več prebivalcev italijanskega porekla kot v Rimu). Maša med ogledi. Nočitev.

New York

3. dan

New York

Zajtrk. Posvetimo se znamenitostim med 34. in 59. ulico kot so postaja Grand Central Terminal, New York Public Library, St. Patrick’s Cathedral, Theater District, Rockefellerjev center, sedež Združenih narodov. Zavijemo še do umetniškega središča Lincoln center z Metropolitansko opero, od koder ni daleč do luksuznih rezidenc v mestnem predelu Upper west side. Le streljaj od tod se lahko spočijemo v bližnjem Central parku, ki je priljubljena zelena oaza mesta. Morda popoldan obisk enega od številnih muzejev ali galerij. Po želji se bomo lahko povzpeli na simbol in ponos New Yorka, Empire State Building. Z razgledne ploščadi na 102. nadstropju se ponuja 360-stopinjski razgled na okoliške nebotičnike z vmesnimi avenijami. Maša med ogledi. Nočitev.

New York

4. dan

New York-Filadelfija

Zajtrk. Po maši se odpeljemo v Filadelfijo, kjer je bila leta 1776 podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti. Tu so napisali ustavo, kovali prvi denar, tu je najstarejša ulica v Ameriki. Ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša. Po ogledih odhod v Washington. Nočitev.

New York

5. dan

Washington

Zajtrk. Maša. Odpravimo se do najstarejšega predela mesta, Georgetowna. Navdušile nas bodo tlakovane ulice, urejeno obalno sprehajališče ter številne restavracije in lokali. Nadaljevanje ogledov: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Možnost ogleda letalskega in vesoljskega muzeja Smithsonian, kjer je na ogled tudi originalno letalo bratov Wright iz leta 1903, The Spirit of St. Louis, in komandni modul Apolla 11. Nočitev.

New York

6. dan

Washington-Pittsburg-Cleveland

Zajtrk. Po maši nas čaka potovanje preko Pensilvanije, dežele amišev, v ameriško glavno mesto Washington. Potovali bomo mimo Pittsburgha, kjer so prav tako nekoč živeli mnogi Slovenci, danes pa nanje spominjajo le še napisi na grobovih. Pozno popoldan prispemo v Cleveland. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

Washington-Pittsburg-Cleveland

7. dan

Cleveland

Zajtrk. Maša. Cleveland se je še pred nekaj desetletji ukvarjal z velikimi ekološkimi in gospodarskimi težavami, nato pa se je mesto prebudilo, v mnogočem prenovilo in postalo eno od najbolj prijetnih v tem delu ZDA. Ogled mesta. Eden od simbolov Clevelanda je muzej, posvečen zgodovini Rock&Rolla, v katerem bomo lahko našli mnoge predmete iz zgodovine glasbe. Nočitev.

Cleveland

8. dan

Cleveland-Gaylord

Zajtrk. Po maši se odpravimo na pot proti zvezni državi Michigan, v deželo med Huronskim in Michiganskim jezerom. Čaka nas torej dežela, kjer je svoje čase deloval slovenski rojak, misijonar in škof Friderik Baraga, ki je svoje življenje posvetil delu med Indijanci, njihovemu izobraževanju in napredku. Nastanitev v okolici Gaylorda. Nočitev.

Cleveland-Gaylord

9. dan

Gaylord – osrednja slovesnost Baragovih dnevov

Zajtrk. Danes se udeležimo slovesne maše na Baragovih dnevih, po katerih bo čas za druženje. Popoldne prosto za srečanje s Slovenci, sorodniki ali še kakšen ogled mesta. Nočitev.

Gaylord – osrednja slovesnost Baragovih dnevov

10. dan

Gaylord-Toronto

Zajtrk. Po maši nas čaka pot proti Torontu, kjer živi zelo raznolika in zanimiva mešanica različnih narodnosti, med njimi je še vedno tudi veliko Slovencev. Popoldanski prihod in prvo spoznavanje mesta. Nočitev.

Gaylord-Toronto

11. dan

Niagarski slapovi

Zajtrk. Maša in odhod do mogočnih Niagarskih slapov. Po želji se lahko zapeljemo z ladjico po jezeru in se jim še bolj približamo. Popoldne se vrnemo v Toronto. Nočitev.

Niagarski slapovi

12. dan

Toronto-Evropa

Zajtrk. Čaka nas še podrobnejši ogled Toronta, Spoznali bomo zanimivosti mesta: deželni parlament, mestno hišo, stadion Skydome, živahno obrežje ob jezeru Ontario, Eaton center. Posebno mesto zavzema stolp CN Tower, najvišja prosto stoječa stavba na svetu, na katerega se bomo po želji povzpeli in uživali v prelepih razgledih. Zvečer odhod na letališče in polet proti Evropi.

Toronto-Evropa

13. dan

Ljubljana

Pristanek na enem od okoliških letališč ter še prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo naše romanje.

Ljubljana

New York, Cleveland, Toronto

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Kalifornija in narodni parki Zadnja mesta
Most Golden gate - San Francisco
Kalifornija in narodni parki
Potovanje med nepozabnimi narodnimi parki in utripom milijonskih velemest

Od 2.950€