Turistična agencija Trud
Nizozemska
Prenesi PDF

Nizozemska

Sprehod ob severnem morju, tržnica sira, polja tulipanov, z ladjico po rečnih kanalih Amsterdama, mlini na veter, Rotterdam (največje pristanišče v Evropi)

Skoraj zagotovljeno
Od 29.04. do 04.05.2024

Od 1.040€

Cene in doplačila

Nizozemska

Cene

  • najmanj 40 potnikov 1.040€
  • najmanj 30 potnikov 1.090€
  • najmanj 20 potnikov 1.140€

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, ročno prtljago na letalu (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelu 3*** z zajtrkom, avtobusne prevoze, oglede s slovenskim vodnikom, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

enoposteljna soba 290 evrov, vstopnine cca 70 evrov (Van Goghov muzej je potrebno vnaprej najaviti, zato sporočite ob prijavi), dodaten kovček (20 kg) na letalu 50 evrov (namesto 10 kg).

Nizozemska

Nizozemska je država na zahodu našega kontinenta z okrog 16 milijoni prebivalcev in je, kot pove že ime, nizka dežela z obsežnimi zelenimi površinami, vodnimi jarki in polji med mesti. Splošno znane zanimivosti so mlini na veter, tulipani, vodni kanali, polderji (obsežne kmetijske površine, ležeče nižje od morske gladine), izdelava tradicionalnih lesenih cokel in sira, številni muzeji in zanimiva arhitektura. Naužili se bomo lepih mest, čudovite narave in bogate zgodovine dežele, ki jo bomo obiskali.

Nizozemska
Ljubljana-Eindhoven–Delft-Scheveningen-Amsterdam

1. dan

Ljubljana-Eindhoven–Delft-Scheveningen-Amsterdam

Zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo v Eindhoven. Po pristanku odhod v Delft, tipično staro holandsko mesto, znano po keramični manufakturi in svoji delftsko modri barvi. Obiskali bomo eno...

Preberi več
Zaanse Schans-Texel-Alkmaar

2. dan

Zaanse Schans-Texel-Alkmaar

Zajtrk. Ogled značilne vasice Zaanse Schans, kjer bomo občudovali mline na veter in stare domače obrti (coklarstvo in sirarstvo). Odpeljemo se proti severu na največji Frizijski otok Texel, ki je priljubljena turistična točka z ...

Preberi več
Amsterdam

3. dan

Amsterdam

Po zajtrku se odpeljemo na ogled Amsterdama, kjer bodo našo pozornost vzbudile najpomembnejše znamenitosti: trg Dam, Židovska četrt, Kraljeva palača, Nova cerkev, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank… Kosilo si lahko privoščimo na ...

Preberi več
brusilnica diamantov-Heineken-Keukenhof

4. dan

brusilnica diamantov-Heineken-Keukenhof

Zajtrk. Obisk brusilnice diamantov, sprehod skozi njihove razstavne prostore ter ogled demonstracije obdelave. Sledi postanek pri Ajaxovem stadionu Arena, potem pa se odpeljemo na ogled muzeja in pivovarne Heineken. Med pisanimi...

Preberi več
Den Haag-Rotterdam-Gouda

5. dan

Den Haag-Rotterdam-Gouda

Po zajtrku vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije ter upravnega središča celotne Nizozemske. Postanek pred znamenito Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Haagu. Med potjo v Rotterdam se bomo popeljali po slik...

Preberi več
Utrecht-Eindhoven-Ljubljana

6. dan

Utrecht-Eindhoven-Ljubljana

Zajtrk. Nadaljujemo v Utrecht ki ga radi imenujejo »mali Amsterdam«. Utrecht je dom številnih univerz, zato je v mestu ves čas zelo živahno. Sprehodimo se skozi mestno središče, si ogledamo visoko cerkev Domtoren, ki so jo zgrad...

Preberi več
1 Ljubljana-Eindhoven–Delft-Scheveningen-Amsterdam
2 Zaanse Schans-Texel-Alkmaar
3 Amsterdam
4 brusilnica diamantov-Heineken-Keukenhof
5 Den Haag-Rotterdam-Gouda
6 Utrecht-Eindhoven-Ljubljana
6 Days

Nizozemska

6 Days

1. dan

Ljubljana-Eindhoven–Delft-Scheveningen-Amsterdam

Zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo v Eindhoven. Po pristanku odhod v Delft, tipično staro holandsko mesto, znano po keramični manufakturi in svoji delftsko modri barvi. Obiskali bomo eno od dveh še preostalih tovarnic. Za kosilo priporočamo palačinke (pannekoeken), potem pa se mimo Den Haaga zapeljemo do največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju Scheveningen. Sprehodimo se po bulevarju ob obali severnega morja, kjer nam družbo delajo skulpture pravljičnih junakov, ki pripovedujejo zgodbe na zanimiv način. Zanimivost kraja je široka in dolga peščena plaža, prekrita s školjkami. Vožnja do hotela v okolici Amsterdama, kjer bomo ves čas našega potovanja. Nočitev.

Ljubljana-Eindhoven–Delft-Scheveningen-Amsterdam

2. dan

Zaanse Schans-Texel-Alkmaar

Zajtrk. Ogled značilne vasice Zaanse Schans, kjer bomo občudovali mline na veter in stare domače obrti (coklarstvo in sirarstvo). Odpeljemo se proti severu na največji Frizijski otok Texel, ki je priljubljena turistična točka z očarljivi vasicami, čudovitimi plažami in zeleno naravo. Pokrajina s pašniki ovac na trenutke spominja na Irsko. Možen je ogled tamkajšnjih tjulnjev (cca 15 evrov). Sir je sploh ena bolj znanih nizozemskih dobrot, zato se bomo na poti ustavili še v mestecu Alkmaar, kjer bomo našli tržnico sira (če bo zaprta, pa bomo obiskali tržnico v Goudi). Seveda bomo lahko različne vrste sira tudi kupili. Vrnitev v hotel, nočitev.

Zaanse Schans-Texel-Alkmaar

3. dan

Amsterdam

Po zajtrku se odpeljemo na ogled Amsterdama, kjer bodo našo pozornost vzbudile najpomembnejše znamenitosti: trg Dam, Židovska četrt, Kraljeva palača, Nova cerkev, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank… Kosilo si lahko privoščimo na največji tržnici v Amsterdamu Albert Cuypmarkt. Nato se vkrcamo na ladjo in se zapeljemo po kanalih Amsterdama, tako da mesto vidimo še iz njegove »vodne perspektive«. Popoldan pa si po želji lahko ogledamo katerega od muzejev (Van Gogh, Rijksmuseum, muzej voščenih lutk...). Vrnitev v hotel, nočitev.

Amsterdam

4. dan

brusilnica diamantov-Heineken-Keukenhof

Zajtrk. Obisk brusilnice diamantov, sprehod skozi njihove razstavne prostore ter ogled demonstracije obdelave. Sledi postanek pri Ajaxovem stadionu Arena, potem pa se odpeljemo na ogled muzeja in pivovarne Heineken. Med pisanimi cvetočimi polji se odpeljemo do kraja Lisse in si ogledamo čudovito razstavo cvetja v Keukenhofu. Tu vsako leto med koncem marca in koncem maja pripravijo nepozabno razstavo cvetja imenovano “Pomladni vrt”. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalcem predstavijo kreacije s šest milijoni cvetlic. Vrnitev v hotel, nočitev.

brusilnica diamantov-Heineken-Keukenhof

5. dan

Den Haag-Rotterdam-Gouda

Po zajtrku vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije ter upravnega središča celotne Nizozemske. Postanek pred znamenito Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Haagu. Med potjo v Rotterdam se bomo popeljali po slikoviti pokrajini tulipanov, med kraji Lisse in Sassenheim, kjer so kilometri teh polj. Postanek še v Rotterdamu, mestu, ki je bilo med drugo svetovno vojno močno porušeno in se zaradi tega ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in z največjim pristaniščem na svetu. Skočimo še v mesto Gouda, ki nosi ime po slavnem siru in se ponaša s krasnim glavnim trgom. Nočitev.

Den Haag-Rotterdam-Gouda

6. dan

Utrecht-Eindhoven-Ljubljana

Zajtrk. Nadaljujemo v Utrecht ki ga radi imenujejo »mali Amsterdam«. Utrecht je dom številnih univerz, zato je v mestu ves čas zelo živahno. Sprehodimo se skozi mestno središče, si ogledamo visoko cerkev Domtoren, ki so jo zgradili v 14. stoletju. Veliko stavb v središču mesta je bilo zgrajenih v tistem času, saj je bil Utrecht nekoč tudi središče katolištva. Pot na letališče v Eindhoven, od koder sledi polet na enega od bližnjih letališč. Še vožnja v Ljubljano in konec potovanja.

Utrecht-Eindhoven-Ljubljana

Nizozemska