Turistična agencija Trud
Normandija, Bretanija in dolina Loare
Prenesi PDF

Normandija, Bretanija in dolina Loare

Obala zavezniškega izkrcanja, čudoviti Mont Saint Michele

Zagotovljen odhod
Od 26.09. do 30.09.2024

Od 898€

Cene in doplačila

Zbiramo prijave
Od 28.10. do 01.11.2024

Od 898€

Cene in doplačila

Mont Saint Michel

Cene

  • Najmanj 45 potnikov 898€
  • Najmanj 35 potnikov 948€
  • Najmanj 25 potnikov 998€

Vključuje

letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga na letalu (10 kg), transfer do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih 2**+/3*** z zajtrki, dve večerji, avtobusni prevoz po Franciji, oglede s slovenskim vodnikom, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji

enoposteljna soba 170 evrov, vstopnine cca 40 evrov, večji kovček (20 kg namesto 10kg) na letalu 50 evrov (cena velja ob prijavi).

“Čudež zahodnega sveta”

Tako pravijo otočku Mont Saint Michelu, ki je občasno del kopnega. Slikovito granitno vzpetino plima vsakodnevno spreminja v otok, ob oseki pa pot do otoka lahko opravimo peš. Na vrhu je benediktinski samostan, okoli pa vasica, vajena turističnega vrveža.

Obala Normandije

Camembert

Na mize sme prihajati zgolj iz francoske Normandije. Prvotno so ga pripravljali iz svežega nepasteriziranega mleka. Dobro in pravilno zrelega prepoznamo po rjavo rdečkastih madežih na sicer z belo plesnijo prekriti površini. Najboljši je od srede aprila do sredine novembra. Pri tem znanem in svetovno priljub­ljenem plesnivem siru je znano celo ime izumiteljice, Normandijke Marie Harel. Če hočemo ugotavljati pravo stopnjo zrelosti, ne smemo s prstom pritiskati na skorjo zgornjega dela, temveč na rob, in videli bomo, kako se vdaja prstu – počasi, lomljivo, prožno ali kremasto hitro.

camembert
Klifi - Etretat

1. dan

Ljubljana - Benetke - Pariz - Rouen - Étretat - Le Havre

Zgodaj zjutraj se odpeljemo do okoliškega letališča in poletimo v Pariz. Sledi pot proti prestolnici Normandije. Sprehod po Rouenu z ogledom ene najlepših mestnih zgradb, katedrale Naše Gospe. Poleg ostalih znamenitosti si bomo ...

Preberi več
Honfleur

2. dan

Le Havre - Honfleur - Caen - Bayeaux - Arromanches - Mont Saint Michel

Po zajtrku vožnja po znamenitem Pont de Normandie, Normandijskem mostu, enem največjih visečih mostov na svetu. Most bomo poslikali in se po kratki vožnji ustavili v prikupnem Honfleurju. Vožnja ob Côte Fleurie, Cvetlični obali,...

Preberi več
Mont Saint Michel

3. dan

Mont Saint Michel - St.Malo - Cap Frehel - Dinan - Carnac

Zajtrk in ogled slikovite granitne vzpetine, ki jo plima vsakodnevno spreminja v otok, ob oseki pa pot lahko opravite peš. Na vrhu je benediktinski samostan, okoli pa vasica, vajena turističnega vrveža. Nato nas pričakuje zanimi...

Preberi več
Calvados

4. dan

Carnac - Nantes - Angers - Tours

Po zajtrku si bomo ogledali le nekaj izmed številnih prazgodovinskih ostankov v Carnacu in bližnji okolici. V Nantesu nas bo očaral mogočen srednjeveški grad, kjer je bil podpisan Nantski edikt. Ogledamo si stolnico z nagrobniki...

Preberi več
Chambord

5. dan

Tours - Chambord - Chartres - Pariz - Ljubljana

Zajtrk. Odpeljemo se v dolino Loare, ki je bila zgodovinsko srce Francije. Več kot tisoč podeželskih dvorcev krasi bregove in okolico reke. Pokrajina poleg arhitektonske dediščine slovi še po čudovitih pejsažih, širnih vinogradi...

Preberi več
1 Ljubljana - Benetke - Pariz - Rouen - Étretat - Le Havre
2 Le Havre - Honfleur - Caen - Bayeaux - Arromanches - Mont Saint Michel
3 Mont Saint Michel - St.Malo - Cap Frehel - Dinan - Carnac
4 Carnac - Nantes - Angers - Tours
5 Tours - Chambord - Chartres - Pariz - Ljubljana
5 Days

Normandija, Bretanija in dolina Loare

5 Days

1. dan

Ljubljana - Benetke - Pariz - Rouen - Étretat - Le Havre

Zgodaj zjutraj se odpeljemo do okoliškega letališča in poletimo v Pariz. Sledi pot proti prestolnici Normandije. Sprehod po Rouenu z ogledom ene najlepših mestnih zgradb, katedrale Naše Gospe. Poleg ostalih znamenitosti si bomo ogledali tudi Vieux Marche, kjer so Angleži leta 1431 zažgali Devico Orleansko. Sledi vožnja proti Atlantski obali in postanek v kraju Étretat, kjer boste občudovali osupljivo obalo, obdano s krednatimi pečinami, ki jih je čudovito obdelala narava. Časa bo dovolj za sprehod do znamenitih pečin Falaise d’Aval. Nastanitev v okolici Le Havra. Večerja in nočitev.

Klifi - Etretat

2. dan

Le Havre - Honfleur - Caen - Bayeaux - Arromanches - Mont Saint Michel

Po zajtrku vožnja po znamenitem Pont de Normandie, Normandijskem mostu, enem največjih visečih mostov na svetu. Most bomo poslikali in se po kratki vožnji ustavili v prikupnem Honfleurju. Vožnja ob Côte Fleurie, Cvetlični obali, mimo Trouvilla in Deauvilla v deželo Calvados, kjer iz jabolk pridelujejo istoimensko žganje. V Caenu, ki je bil zgodovinski sedež Viljema Osvajalca in njegove žene, kraljice Matilde, si bomo ogledali samostansko cerkev sv. Štefana, kjer je bil Viljem Osvajalec pokopan. Nadaljevanje vožnje v Bayeux, kjer boste lahko občudovali izjemno Bayoško tapiserijo iz 11. stoletja, na kateri so uprizorjeni prizori iz bitke pri Hastingsu. Nato sledi vožnja do normandijske obale, kjer si bomo ogledali eno izmed plaž, kjer so se junija 1944 izkrcali zavezniški vojaki. Dan končamo pri Mont Saint Michelu, “čudežu zahodnega sveta”, kot pravijo otočku, ki je občasno del kopnega. Nastanitev v hotelu v okolici. Nočitev.

Honfleur

3. dan

Mont Saint Michel - St.Malo - Cap Frehel - Dinan - Carnac

Zajtrk in ogled slikovite granitne vzpetine, ki jo plima vsakodnevno spreminja v otok, ob oseki pa pot lahko opravite peš. Na vrhu je benediktinski samostan, okoli pa vasica, vajena turističnega vrveža. Nato nas pričakuje zanimivo in slikovito obmorsko mestece Saint Malo, pristanišče z dolgo in ponosno zgodovino pomorskih raziskovalcev, trgovcev in gusarjev. Obdano je z obzidjem in del tega bomo lahko prehodili. Po prostem času se bomo preko jezu najstarejše elektrarne, katere turbine poganja bibavica, zapeljali po Smaragdni obali mimo Dinarda in začeli raziskovati naravne lepote severne bretonske obale. Po rdečkastem granitu se bomo sprehodili do svetilnika na rtu Fréhel, od koder bomo uzrli v daljavi najstarejšo bretonsko obmorsko trdnjavo Fort la Latte. Nadaljevali bomo vzdolž peščenih plaž, med zelenimi borovci in mimo bretonskih pašnikov v Dinan, odlično ohranjeno srednjeveško mestece, ki je obdano z mogočnim, šeststo let starim obzidjem in zavarovano z mogočno trdnjavo. Kratkemu postanku sledi vožnja proti prazgodovinski prestolnici Carnac. Nočitev.

Mont Saint Michel

4. dan

Carnac - Nantes - Angers - Tours

Po zajtrku si bomo ogledali le nekaj izmed številnih prazgodovinskih ostankov v Carnacu in bližnji okolici. V Nantesu nas bo očaral mogočen srednjeveški grad, kjer je bil podpisan Nantski edikt. Ogledamo si stolnico z nagrobniki bretonskih vojvod, nato pa se še malo sprehodimo po zanimivih ozkih uličicah. Sledi pot vodi v zgodovinsko mesto Angers, ki se ponaša z gotsko katedralo in gradom, kjer je razstavljena »Apokalipsa in Angersa«, najstarejša serija tapiserij v Franciji. Nato pot proti Toursu. Večerja in nočitev.

Calvados

5. dan

Tours - Chambord - Chartres - Pariz - Ljubljana

Zajtrk. Odpeljemo se v dolino Loare, ki je bila zgodovinsko srce Francije. Več kot tisoč podeželskih dvorcev krasi bregove in okolico reke. Pokrajina poleg arhitektonske dediščine slovi še po čudovitih pejsažih, širnih vinogradih, odlični kuhinji in milem podnebju. Obiskali bomo grad Chambord, ki je največji in najlepši med gradovi. Slovi po spiralastem stopnišču, ki ga pripisujejo velikemu umetniku Leonardu da Vinciju. Obiskovale so ga mnoge kronane glave, v njem pa se skriva kar 440 soban. Popoldan bomo prispeli do še enega bisera francoske umetnosti, gotske katedrale v Chartresu. Očarali nas bodo stekleni vitraži, ki so bili pozneje vzor za ostale gotske cerkve v Franciji. Sledi vožnja do Pariza in polet proti enemu od bližnjih letališč ter prevoz do Ljubljane.

Chambord

Normandija, Bretanija in dolina Loare

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Ljubljana - Benetke - Pariz - Rouen - Étretat - Le Havre
(1. dan)
2. destinacija
Le Havre - Honfleur - Caen - Bayeaux - Arromanches - Mont Saint Michel
(2. dan)
3. destinacija
Mont Saint Michel - St.Malo - Cap Frehel - Dinan - Carnac
(3. dan)
4. destinacija
Carnac - Nantes - Angers - Tours
(4. dan)
5. destinacija
Tours - Chambord - Chartres - Pariz - Ljubljana
(5. dan)