Turistična agencija Trud
Plečnikova Praga
Prenesi PDF

Plečnikova Praga

Z umetnostnim zgodovinarjem Klemnom Koširjem

Pošlji povpraševanje za to potovanje

Praga

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, večerja v pivnici, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 64 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi

Dodatne informacije

*Turistični obiski rezidence v Lanyih niso dovoljeni, za obiskovalce je odprt samo park, ki pa ga zaradi protokolarnih zadev lahko tudi zaprejo brez vnaprejšnjega obvestila. V takem primeru bomo izvedli nadomesten program.

Plečnik v Pragi

Plečnik je v Pragi preživel deset let, se vrnil v domovino, nato pa na povabilo zopet potoval v Prago, kjer je zasnoval čudovite ambiente na praškem gradu, v kraljevih Vinohradih ter na vrtovih predsedniške rezidence v Lanyih.

Praga Plečnikova cerkev

Plečnikova dela v Pragi

Obiskali bomo cerkev Srca Jezusovega v Vinohradih, poletno rezidenco predsednika Masaryka v Lanyih - območje z rezidenco in parkom je bilo deležno neštetih obnovitvenih projektov, njegova današnja podoba pa je rezultat obnove, ki je potekala v letih 1902–1903. Plečnik se je zadnje obnove rezidence in njene okolice lotil v letih 1921–1924. Videli bomo tudi Hradčane -  Plečnikova dela na gradu bodo rdeča nit drugega dne. 

Plečnikova cerkev v Pragi
Lany poletna rezidenca

Praške znamenitosti

V Pragi se bomo sprehodili tudi do Karlovega mostu ter mimo judovske četrti Jozefov do Staromestnega trga s Staro mestno hišo in njeno znamenito astronomsko uro.  Na Venčeslavovem trgu si bomo ogledali praško arhitekturo z začetka 20. stol., ko je bila Praga eno izmed evropskih središč kulture in tudi arhitektura tistega časa izpričuje bogastvo milijonskega mesta.  

Praga
Praga
Praga pogled na Karlov most

1. dan

Praga

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Maribora, Dunaja v Prago, kjer se bomo najprej sprehodili do Karlovega mostu ter mimo judovske četrti Jozefov do Staromestnega trga s Staro mestno hišo in njeno znamenito astronomsko uro...

Preberi več
Hradčani

2. dan

Hradčani - Venčeslavov trg

Zajtrk. Čaka nas obisk Hradčanov. Plečnikova dela na gradu bodo rdeča nit današnjega dne. Ogledali si bomo prvo in tretje dvorišče z monolitom in vodnjakom, ki je eno mojstrovih najbolj monumentalnih del.

Preberi več
Lany

3. dan

Vinohradi - Lany

Po zajtrku bomo obiskali Plečnikovo cerkev Srca Jezusovega v Vinohradih. Nato se bomo zapeljali do poletne rezidence predsednika Masaryka v Lanyih(obisk parka v času protokolarnih dogodkov ni možen, v tem prinmeru bo adomesten p...

Preberi več
1 Praga
2 Hradčani - Venčeslavov trg
3 Vinohradi - Lany
3 Days

Plečnikova Praga

3 Days

1. dan

Praga

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Maribora, Dunaja v Prago, kjer se bomo najprej sprehodili do Karlovega mostu ter mimo judovske četrti Jozefov do Staromestnega trga s Staro mestno hišo in njeno znamenito astronomsko uro. Vožnja v hotel. Namestitev, večerja in nočitev.

Praga pogled na Karlov most

2. dan

Hradčani - Venčeslavov trg

Zajtrk. Čaka nas obisk Hradčanov. Plečnikova dela na gradu bodo rdeča nit današnjega dne. Ogledali si bomo prvo in tretje dvorišče z monolitom in vodnjakom, ki je eno mojstrovih najbolj monumentalnih del.

Sledijo vrt na Bastiji s čudovitim stopniščem, kjer se je arhitekt spogledoval z japonsko umetnostjo, ter Rajski vrt z monolitno skledo ter Bikovo stopnišče. Gotska katedrala sv. Vida je nedvomno središčna točka gradu. Prosto za kosilo po želji. 

Popoldne si bomo na Venčeslavovem trgu (Vaclavske namesti) ogledali praško arhitekturo z začetka 20. stol., ko je bila Praga eno izmed evropskih središč kulture in tudi arhitektura tistega časa izpričuje bogastvo milijonskega mesta. Še posebej slovi t. i. češki kubizem v arhitekturi. Zvečer večerja v pravi češki pivnici. Vrnitev v hotel. Nočitev.

Hradčani

3. dan

Vinohradi - Lany

Po zajtrku bomo obiskali Plečnikovo cerkev Srca Jezusovega v Vinohradih. Nato se bomo zapeljali do poletne rezidence predsednika Masaryka v Lanyih (obisk parka v času protokolarnih dogodkov ni možen, v tem prinmeru bo adomesten program). Območje z rezidenco in parkom je bilo deležno neštetih obnovitvenih projektov, njegova današnja podoba pa je rezultat obnove, ki je potekala v letih 1902–1903. Plečnik se je zadnje obnove rezidence in njene okolice lotil v letih 1921–1924. Ogled parka. Vrnitev v Ljubljano.

Lany

Plečnikova Praga

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Praga
(1. dan)
2. destinacija
Hradčani - Venčeslavov trg
(2. dan)
3. destinacija
Vinohradi - Lany
(3. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Medičejske vile in vrtovi v Toskani Zagotovljen odhod
Medičejska vila Castello
Medičejske vile in vrtovi v Toskani
Z umetnostnim zgodovinarjem

Od 295€