domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > MALTA > Malta (potovanje)
Malta (potovanje)
Otok izjemne zgodovinske dediščine in malteških vitezov
od 17.okt.2021
do 21.okt.2021
Cena
680 (),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Benetke-Malta (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea)
Zjutraj se odpeljemo do beneškega letališča ter poletimo na Malto. Po pristanku pričnemo s spoznavanjem tega srednjeveškega otoka, ki ni poznan le po vitezih. Obiskali bomo tri zanimive kraje (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea), ki nam bodo s svojimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali srednjeveško vzdušje. Malteški vitezi so svoje prve domove zgradili prav v Vittoriosi. Popoldne nastanitev v hotelu, nekaj časa za počitek, morda skok v morje. Večerja ter nočitev.
2. dan: Valletta-Mdina-Rabat-Mosta
Zajtrk. Najprej ogled Vallete, katere staro mestno jedro skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. Posebno doživetje bo obisk palače Velikega mojstra, kjer domuje slavni orožarski muzej s preko 5.000 kosi originalne viteške opreme. Ustavili se bomo tudi v teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice Mdine, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem Rabatu bomo videli katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v Mosti ogledali tretjo
največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Večerja in nočitev.
3. dan: Otok Gozo-Victoria-Ghijun
Zajtrk. Odpravili se bomo na otok Gozo ter tu spoznali glavno mesto Victorio z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo Ghijun z neolitskimi templji iz kamene dobe in skalnimi votlinami nimfe Kalipso. Nekaj časa pa preživimo še v romantičnem zalivu Marsalforn. Najbolj značilni otoški izdelki so volnene pletenine, ki jih bomo našli na tamkajšnjih stojnicah. Proti večeru se vrnemo v hotel. Večerja in nočitev.
4. dan: Valleta-Marsaxlokk-Modra jama
Zajtrk. Prosto dopoldne za kopanje, nakupe... Popoldne obiščemo slikovito ribiško vasico Marsaxlokk, kjer bomo začutili utrip starih časov. Nato se odpeljemo do Modre jame, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Večerja in nočitev.
5. dan: Malta-Ljubljana
Zajtrk. Jutranji odhod na letališče in polet proti Benetkam ter še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji