domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Azori
Otoka Sao Miguel in Fajal

Izoliranost Azorov, ki ležijo skoraj sredi Atlantika, daje tem portugalskim otokom poseben čar. Tako v kulturi kot v izjemnih naravnih lepotah. Izbrali smo dva otoka. Na Sao Miguelu se bomo na izletih ter sproščujočih sprehodih naužili pogledov na modri ocean, ognjenike, slapove, lagune... Prijazna mesteca in gostoljubni domačini nas bodo povsem posrkali vase in kar težko se bomo na koncu ločili od njih... Nato obiščemo bolj svetovljanski otok Faial, kjer se ustavljajo križarke in od koder se proti Ameriki odpravljajo mnogi jadralci. Program je zastavljen sproščeno, brez hitenja, z nekaj lažjimi sprehodi in dovolj prostega časa za vsrkavanje otoške atmosfere.

od 29.jul.2021
do 04.avg.2021
Cena
1.290 (najmanj 20 potnikov),
1.390 (najmanj 15 potnikov),
1.490 (najmanj 8 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Azori
Odpeljemo se proti enemu od okoliških letališč in z enim postankom poletimo na Azorske otoke, na otok Sao Miguel. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.
2. dan: Ponta Delgada (zajtrk, večerja)
Spoznavanje otoka bomo začeli kar v njegovem glavnem mestu, Ponta Delgada. To čast je mesto dobilo že davnega leta 1546, v njem pa živi okoli 70.000 prebivalcev. Med sprehodom bomo spoznali glavni trg in bogato okrašene fasade mnogih cerkva. Opazili bomo, da prevladuje črna barva iz bazalta, ki je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Ogledali si bomo jezuitsko cerkev, angleško pokopališče, glavno tržnico, mestna vrata... Popoldne nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.
3. dan: Sete Cidades (zajtrk, piknik kosilo, večerja)
Odpravimo se na ogled največje naravne znamenitosti otoka, ugaslega vulkanskega kraterja Sete Cidades. Tu bomo naleteli na dve jezeri, zeleno in modro, obiskali bomo tudi vasico z istim imenom, kjer bomo spoznavali tipične hiše, ki so značilne za ta kraj. Z razgledne točke bomo imeli pogled na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Naš pohod poteka po Modri in Zeleni laguni, spoznali bomo tudi endemične živalske in rastlinske vrste. V samem mestecu Sete Cidades si ogledamo tipične kašče, obiščemo tudi muzej starih obrti. Popoldne spoznamo nasade ananasa in različne faze v zorenju tega sadeža, ki na teh plantažah raste kar dve leti, preden se znajde na krožniku. Nekaj prostega časa, večerja in nočitev.
4. dan: Lagoa do Fogo, Ribeira Grande (zajtrk, piknik kosilo)
Čaka nas izlet v Lagoa do Fogo in Ribeira Grande. Najprej bomo obiskali značilno proizvodnjo keramike, ki je eden od zaščitnih znakov Portugalske. Lagoa do Fogo velja za eno
od najlepših obal celotne Porugalske. Imeli bomo prelepe poglede z roba kraterja, tako da bodo naši fotoaparati gotovo veliko na delu. Pot nas nato vodi na severno obalo z endemično favno. Tu je termalni vrelec, v katerem se lahko kopamo (37 stopinj). Popoldne se peš odpravimo na ogled najlepših kotičkov mesteca Ribeira Grande. Ustavimo se tudi v tovarni lokalnega likerja. Vrnitev v Ponta Delgado, nočitev.
5. dan: Furnas, Terra Nostra (zajtrk, piknik kosilo)
Danes bomo še bolje občutili in spoznali vulkanski izvor otoka v Furnasu, ki ga imenujejo magični kraj. Na poti nas bodo spremljali prelepi razgledi, obiskali bomo proizvodnjo čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Ustavili se bomo v idilični dolini Furnas, znani po številnih gejzirjih. Vroči vrelci so ponekod pripravni tudi za kuhanje, zato tu pripravljajo znani »Cozido das Furnas«, enolončnico, kuhano v vročih vrelcih. Navdušil nas bo še park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta, prijetnimi sprehajalnimi potkami in mineralnimi vrelci. Tudi danes imamo možnost kopanja v termalnih vrelcih. Večerni polet na otok Faial. Nočitev.
6. dan: otok Faial: Capelinhos, muzej vulkanske aktivnosti, Horta (zajtrk, kosilo)
Zaščitni znak otoka Faial so hortenzije modre barve, ki rastejo na prostem. Vozimo se do rta Capelinhos, ki je v bistvu ozemlje, ki ga je nedolgo nazaj ustvarila lava po izbruhu istoimenskega vulkana. Tukaj imamo priložnost, da vidimo dokaj sveže strjeno lavo, ki je še ni prerasla vegetacija. Sprehodimo se med vulkanskimi dimniki in pod nogami ponekod še brbota, saj je spodaj še živa lava. Obiščemo muzej vulkanske aktivnosti v bližnjem svetilniku. Še eden od kontrastov Azorov, pusta in temna vulkanska pokrajina. Popoldan se vrnemo v Horto, kjer se sprehodimo po pristanišču, od koder se mnogi jadralci odpravljajo na pot proti Ameriki. Med ogledi imamo kosilo. Zvečer se vrnemo na Sao Miguel. Nočitev.
7. dan: Azori-Ljubljana (zajtrk)
Zjutraj se odpeljemo na letališče in z enim postankom poletimo proti domu. Z enega od okoliških letališč še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji