Turistična agencija Trud
Berlin in Dresden
Prenesi PDF

Berlin in Dresden

Nemška prestolnica, rokokojski dvorec Sanssouci v Potsdamu in čudoviti Dresden.

Pošlji povpraševanje za to potovanje

Berlin in Dresden

Vključuje

Prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Berlinu, vse oglede po programu (brez vstopnin), stroške vozovnic za mestni promet 1. dan v Berlinu, osnovno nezgodno zavarovanje ter vodenje z licenciranim vodnikom, organizacijo potovanja.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 110 € ; paket vstopnic in rezervacij v Pergamonski muzej, muzej Checkpoint Charlie, DDR muzej, Reichstag: 40 € , mladina do 17,99 leta: 26 €.

Obvezna doplačila

Taksa v hotelu, približno 3 € na osebo na noč.

Popusti

Otrok do 12 leta na dodatnem ležišču z dvema odraslima: 35 €. 

Plačilni pogoji

30 % akontacije ob prijavi.

Dodatne informacije

Reichstag*: Za obisk kupole nemškega parlamenta najkasneje 1 mesec pred potovanjem potrebujemo: ime, priimek, datum rojstva in državljanstvo. Rezervacijska služba si pridržuje pravico najavo iz kateregakoli razloga zavrniti. Zaradi nepredvidenih dogodkov v parlamentu se lahko zgodi, da že potrjene rezervacije tik pred zdajci odpovedo. Prosimo za razumevanje.

Nemška prestolnica

Berlin, razdeljen in spet združen, je največje nemško mesto. Po padcu berlinskega zidu, ki ga je do leta 1989 tri desetletja delil na dvoje in s tem simboliziral razdvojenost Nemčije na dve strogo ločeni državi, je danes znova pomembno vladno in kulturnozgodovinsko mesto živahnega utripa.  

Berlin in Dresden

Berlin

Mesto, uničeno med II. svetovno vojno, po njej pa razdeljeno na dva dela, je zdaj ena najmlajših in najlepših evropskih prestolnic. Mesto je obnovljeno do take mere, da nam ob arhitekturi skozi stoletja zastaja dih, da o bogastvu muzejev sploh ne govorimo …  Nastanek in razvoj Berlina je bil hiter: mala ribiška vasica Cölln je skupaj z zaselkom Berlin prerasla v pomembno trgovsko mesto pod upravo brandenburških volilnih knezov, kasneje postane prestolnica Prusije in nato prestolnica Nemčije.

Brandenburška vrata
Charlottenburg

Dresdenske znamenitosti

Dresden, eno najlepših nemških mest z dragocenimi zgodovinskimi stavbami, ki ga pogosto imenujejo Firence ob Labi. V 16. stol. je mesto postalo prestolnica saških volilnih knezov in tedaj se je začelo naglo razvijati;  za vlade Avgusta II. Močnega je doseglo svoj višek in takrat je zraslo največ novih stavb, med katerimi je najimenitnejša Zwinger.  

Dresden
Dresden zwinger
Berlin katedrala

1. dan

Ljubljana - Nemčija

Odhod z obračališča mestnega prometa Dolgi most ob 20. uri. Vožnja z avtobusom v Avstrijo in z vmesnimi postanki po avtocesti proti Nemčiji.

Preberi več
Potsdam

2. dan

Potsdam - Berlin

V Potsdam, nekdanjo rezidenco pruskih kraljev, z dvorci in znamenitimi stavbami v baročnem in klasicističnem slogu, bomo prispeli v dopoldanskih urah. Njegova največja znamenitost je rokokojski dvorec Sanssouci, ob katerem je ču...

Preberi več
Charlottenburg

3. dan

Berlin

Po zajtrku se bomo sprehodili po vrtovih baročnega dvorca Charlottenburg, videli Siegessaeul in obiskali muzej Checkpoint Charlie, v katerem je prikazana zgodovina Berlina in zidu ter številne zgodbe tistih, ki so poskušali pobe...

Preberi več
Brandenburška vrata

4. dan

Berlin

Po zajtrku bomo obiskali Reichstag*, ki je postal pravi turistični magnet zaradi svoje veličastne steklene kupole, od koder se nam razprostre mesto kot na dlani in od koder se nam ponuja pogled v sejno dvorano nemškega zveznega ...

Preberi več
Dresden

5. dan

Dresden

Po zajtrku vožnja v Dresden, eno najlepših nemških mest z dragocenimi zgodovinskimi stavbami, ki ga pogosto imenujejo Firence ob Labi. V 16. stol. je mesto postalo prestolnica saških volilnih knezov in tedaj se je začelo naglo r...

Preberi več
1 Ljubljana - Nemčija
2 Potsdam - Berlin
3 Berlin
4 Berlin
5 Dresden
5 Days

Berlin in Dresden

5 Days

1. dan

Ljubljana - Nemčija

Odhod z obračališča mestnega prometa Dolgi most ob 20. uri. Vožnja z avtobusom v Avstrijo in z vmesnimi postanki po avtocesti proti Nemčiji.

Berlin katedrala

2. dan

Potsdam - Berlin

V Potsdam, nekdanjo rezidenco pruskih kraljev, z dvorci in znamenitimi stavbami v baročnem in klasicističnem slogu, bomo prispeli v dopoldanskih urah. Njegova največja znamenitost je rokokojski dvorec Sanssouci, ob katerem je čudovit terasasti park z vinogradom, vodnjaki in vodometi.  

Vožnja v Berlin in orientacijski ogled mesta z avtobusom, nato sledi ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta; Brandenburških vrat, ki so jih zgradili l. 1788 kot slavolok zmage po zgledu atenskih propilej, avenije Unter den Linden (Pod lipami), nato še ogled Nikolajeve četrti, najstarejšega berlinskega jedra ter velemestnega Alexanderplatza z neorenesančno Rdečo mestno hišo (Rotes Rathaus), Neptunovim vodnjakom in katedralo ter 360 metrov visokim televizijskim stolpom. Zvečer namestitev v hotelu in nočitev.

Potsdam

3. dan

Berlin

Po zajtrku se bomo sprehodili po vrtovih baročnega dvorca Charlottenburg, videli Siegessaeul in obiskali muzej Checkpoint Charlie, v katerem je prikazana zgodovina Berlina in zidu ter številne zgodbe tistih, ki so poskušali pobegniti na Zahod.

Po kratkem predahu sprehod po živahnem Ku’dammu (Kurfuerstendamm ali Nasip volilnih knezov), znamenitem več kot tri kilometre dolgem bulvarju, ob katerem stojijo najlepše in najpopularnejše trgovine, gostišča, gledališča, palače in poslovne zgradbe. Najvidnejši simbol je l. 1943 porušeni stolp Gedaechtniskirche, ob katerem stoji sodobna cerkev iz stekla in betona. V bližini je visoka stolpnica Europa Center, v kateri je prek 70 trgovin in restavracij. Za konec bomo obiskali še trgovino KaDeWe (Kaufhaus des Westens ali trgovina Zahoda), ki je ena največjih veleblagovnic v Evropi. Nekaj prostega časa za oglede, nato prevoz do hotela in nočitev.

Charlottenburg

4. dan

Berlin

Po zajtrku bomo obiskali Reichstag*, ki je postal pravi turistični magnet zaradi svoje veličastne steklene kupole, od koder se nam razprostre mesto kot na dlani in od koder se nam ponuja pogled v sejno dvorano nemškega zveznega parlamenta.  

Kasneje bomo podali na Muzejski otok, ki je kot izjemna arhitektonska celota na seznamu Unesca; pet veličastnih muzejskih poslopij se vrsti eno za drugim, mi pa bomo obiskali Pergamonski muzej, v katerem so shranjena med drugimi tudi tri velika dela antičnega sveta (Pergamonski oltar, vrata iz Mileta in Ištarina vrata). V muzeju DDR bomo videli bivalne prostore, modne dodatke, šolske potrebščine in izdelke za domačo uporabo narejene v komunistični državi, lahko se bomo usedli celo v trabant …
Mimo Alexanderplatza bomo prispeli k najdaljšem ohranjenem delu Berlinskega zidu, imenovanem East Side Gallery. 1,3 kilometra dolg zid ob reki Spree je prekrit s 106 poslikavami umetnikov z vsega sveta, v bližnji prodajalni spominkov pa se bomo lahko založili celo z “originalnimi” deli zidu … Nočitev.

Brandenburška vrata

5. dan

Dresden

Po zajtrku vožnja v Dresden, eno najlepših nemških mest z dragocenimi zgodovinskimi stavbami, ki ga pogosto imenujejo Firence ob Labi. V 16. stol. je mesto postalo prestolnica saških volilnih knezov in tedaj se je začelo naglo razvijati;  za vlade Avgusta II. Močnega je doseglo svoj višek in takrat je zraslo največ novih stavb, med katerimi je najimenitnejša Zwinger.  

Ogled tega razsežnega arhitekturnega kompleksa, ki ga sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem; po prvotnem načrtu bi moral biti del palače, danes pa stoji kot samostojno poslopje z uravnoteženo slogovno rešitvijo med barokom in rokokojem. Vožnja proti Avstriji in Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočno – jutranjih urah naslednjega dne.

Dresden

Berlin in Dresden

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Ljubljana - Nemčija
(1. dan)
2. destinacija
Potsdam - Berlin
(2. dan)
3. destinacija
Berlin
(3. dan)
4. destinacija
Berlin
(4. dan)
5. destinacija
Dresden
(5. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Švica z ledeniškim ekspresom Zagotovljen odhod
Ledniški ekspres
Švica z ledeniškim ekspresom
Zapeljite se z znamenitim vlakom Glacier Express od St. Moritza do Zermatta

Od 679€