Turistična agencija Trud
Biseri Toskane
Prenesi PDF

Biseri Toskane

Toskanska prvomajska pravljica

Zagotovljen odhod
Od 27.04. do 29.04.2024

Od 249€

Cene in doplačila

Zagotovljen odhod
Od 30.04. do 02.05.2024

Od 249€

Cene in doplačila

Biseri Toskane

Cene

  • Najmanj 45 potnikov 249€
  • Najmanj 35 potnikov 279€
  • Najmanj 25 potnikov 309€

Vključuje

Prevoz z avtobusom, 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 sobe), zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila po želji

Enoposteljna soba 50 EUR; degustacija lokalnih dobrot in vina 22 EUR, vstopnine pribl. 15 EUR.

Obvezna doplačila

Mestna pristojbina pribl. 4 EUR.

Popusti

Otrok na tretjem ležišču 25 EUR.

Bella Italija!

Toskana je ena najbolj slikovitih italijanskih dežel in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.  V Toskani se bomo naužili zelenih gričev z nasadi oljk, vinskih trt, kamnitih hiš in vil, brezčasnih poti, obdanimi z značilnimi cipresami ... Navdušila nas bodo z obzidji obdana mesteca, bogate vinske kleti, usnjeni izdelki in ročne obrti, vina Chianti, Brunello, Vernazza ...

Biseri Toskane

Pod toskanskim soncem

Toskana, ena najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj.

San Galgano v Toskani
San Gimignano v Toskani

Sienski zakladi

Obiskali bomo Sieno, mesto z nedotaknjeno srednjeveško podobo, v katerem si bomo ogledali gotske umetniške spomenike; stolnico, krstilnico, polkrožni trg Piazza del Campo in prizorišče znamenite prireditve »palio«.

Sienski zakladi
Firence - Terme Chianciano

1. dan

Firence - Terme Chianciano

Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja v Italijo, mimo Benetk, Padove in Bologne v eno najlepših italijanskih pokrajin, v Toskano. Po prihodu v Firence sprehod po slikovitem mestnem središču z ...

Preberi več
St. Antimo - Montalcino - Pienza - Montepulciano

2. dan

St. Antimo - Montalcino - Pienza - Montepulciano

Po zajtrku se bomo podali na izlet po »biserih« južne Toskane. Navdušili nas bodo številni vinogradi, zgodovinska mesteca in samostani na vrhu gričev. Videli bomo najstarejši samostan v Toskani Sv. Antimo, ki ga je v 9. stol. us...

Preberi več
San Gimignano

3. dan

Siena - San Gimignano

Zajtrk in vožnja v Sieno, mesto z nedotaknjeno srednjeveško podobo, v katerem si bomo ogledali gotske umetniške spomenike; stolnico, krstilnico, polkrožni trg Piazza del Campo in prizorišče znamenite prireditve »palio«. Siena je...

Preberi več
1 Firence - Terme Chianciano
2 St. Antimo - Montalcino - Pienza - Montepulciano
3 Siena - San Gimignano
3 Days

Biseri Toskane

3 Days

1. dan

Firence - Terme Chianciano

Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja v Italijo, mimo Benetk, Padove in Bologne v eno najlepših italijanskih pokrajin, v Toskano. Po prihodu v Firence sprehod po slikovitem mestnem središču z ogledom nekaterih dragocenih renesančnih spomenikov, med drugim cerkve San Lorenzo, Piazze del Duomo, krstilnice s čudovitimi pozlačenimi Vrati paradiža, stolnice Santa Maria del Fiore, Giottovega zvonika, slovitega mostu Ponte Vecchio. Vožnja v terme Chianciano, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Firence - Terme Chianciano

2. dan

St. Antimo - Montalcino - Pienza - Montepulciano

Po zajtrku se bomo podali na izlet po »biserih« južne Toskane. Navdušili nas bodo številni vinogradi, zgodovinska mesteca in samostani na vrhu gričev. Videli bomo najstarejši samostan v Toskani  Sv. Antimo, ki ga je v 9. stol. ustanovil frankovski vladar Pipin Mali in ga tudi obiskali, če bo možnost vstopa. Sprehodili se bomo po mestecu Montalcinu, kjer je doma znamenito vino Brunello. Vožnja v Pienzo, imenovano po ustanovitelju papežu Piju II. in s hriba, na katerem leži to »idealno« renesančno mesto, uživali v veličastnem razgledu po slikoviti dolini Val d‘ Orcia. Popoldan sprehod po znamenitem srednjeveškem mestecu Montepulciano, kjer bomo po želji  ob toskanskem prigrizku pokušali domače vino Nobile. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

St. Antimo - Montalcino - Pienza - Montepulciano

3. dan

Siena - San Gimignano

Zajtrk in vožnja v Sieno, mesto z nedotaknjeno srednjeveško podobo, v katerem si bomo ogledali gotske umetniške spomenike; stolnico, krstilnico, polkrožni trg Piazza del Campo in prizorišče znamenite prireditve »palio«. Siena je domovina dveh velikih svetnikov: sv. Katarine Sienske in sv. Bernardina Sienskega. Ogledali si bomo tudi Palazzo Publico, ki je najlepša stavba gotske arhitekture v Toskani. Vožnja do San Gimignana, sprehod in ogled tega slikovitega, svojevrstnega srednjeveškega mesteca za obzidjem, v katerem so v 11. stol. živeli vitezi templjarji. Zaradi svoje nenavadne arhitekture in številnih srednjeveških stolpov je mesto dobilo vzdevek »Manhattan«. Sprehod po ulicah, obkroženih z galerijami, delikatesami toskanskih specialitet in obrtnimi delavnicami. Po ogledu vrnitev v Slovenijo mimo Bologne in Benetk. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

San Gimignano

Biseri Toskane

Potovanje po dnevih

1. destinacija
Firence - Terme Chianciano
(1. dan)
2. destinacija
St. Antimo - Montalcino - Pienza - Montepulciano
(2. dan)
3. destinacija
Siena - San Gimignano
(3. dan)

Morda vas zanima tudi …

Oglejte si nepozabna potovanja, ki vas bodo začarala za vedno...

Medičejske vile in vrtovi v Toskani Zagotovljen odhod
Medičejska vila Castello
Medičejske vile in vrtovi v Toskani
Z umetnostnim zgodovinarjem

Od 295€

Po poti sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo Zagotovljen odhod
Assisi
Po poti sv. Frančiška v Toskano in Umbrijo
Z duhovnim vodstvom

Od 289€

Sicilija z Etno Čakalna vrsta
cefalu
Sicilija z Etno
Temperamentni sredozemski otok čudovite narave in izjemnih spomenikov

Od 770€

Počitnice v rajski Toskani Skoraj zagotovljeno
Počitnice v rajski Toskani
Počitnice v rajski Toskani
Vsakodnevno odkrivanje pravega toskanskega ambienta.

Od 639€